14.03.2024, Miroslav Fuks

V sobotu na sebe v Táboře narazí dva na jaře dosud bezgóloví

V sobotu na sebe v Táboře narazí dva na jaře dosud bezgólovíV sobotu 16. března se v Táboře odehraje jeden z magnetů 19. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Narazí na sebe třetí celek tabulky s pátým, dva týmy, které jsou si regionálně blízké, a též mančafty, které budou mocně toužit své jarní čekání na vstřelenou branku. Bitva mezi Táborskem a Vysočinou vypukne v 15:00 hodin.

 

Táborsko rozhodně náleží k příjemným překvapením aktuálního druholigového ročníku. V aktuální tabulce mu náleží barážová 3. příčka před exligovými kluby Brnem, Jihlavou, Příbramí a Opavou. A mohlo být z hlediska týmu kouče Romana Nádvorníka mnohem lépe, kdyby SILON už 5 kol od 21. října nečekal na výhru. Během této série vybojoval jen 4 body, z toho 3x za bezbrankovou remízu, navíc vstřelil pouze 2 branky.

Klub, který se netají touhou v dohledné době dobudovat stadión a zaútočit na nejvyšší soutěž, moc branek opravdu nestřílí. Na druhou stranu má defenzívu nejpevnější z celé II. ligy. V osmnácti dosavadních utkáních inkasoval pouze 15x (z toho hned třikrát na podzim v Jihlavě) a gólman Pastornický čisté konto udržel v obou jarních duelech. Vidíte pevnou obranu jako nejsilnější stránku táborského týmu? Na které fotbalisty si budete muset dát v sobotu největší pozor? „Deset čistých kont, dvě jarní nuly a nejpevnější defenzíva soutěže, to hovoří za vše. Pozorně jsme rozebrali jak jejich úvodní domácí duel s Chrudimí, tak i vydařený zápas na půdě Zbrojovky, který nás nijak nepřekvapil. Mají kvalitního trenéra, chlubí se velmi dobrou organizací hry a disponují i silnými hráči do ofenzívy – hroťákem Šašinkou, sřelcem Dordićem nebo tvůrcem hry Kateřiňákem. K oporám náleží i gólman Pastornický, stoper Novák, středopolař Bláha či zimní posila Osmančík,“ upozornil asistent trenéra Vojtěch Lampíř.

Nejen Táborsko, ale i Vysočina na jaře čeká na první vstřelený gól. Lze na tomto aspektu v tréninku nějak pracovat? Kde vidíte příčinu toho, že jihlavský tým zamrzl na 28 vstřelených brankách? „Udělali jsme si analýzu, proč jsme v úvodních jarních utkáních nebyli střelecky úspěšní. Vyhodnotili jsme si to a nyní nejen na tomto aspektu usilovně pracujeme v tréninku. Klukům to tam na tréninku padá, takže věříme, že se v sobotu dokážeme střelecky prosadit. A třeba takto nastartujeme gólovou sérii, protože na podzim se nám střelecky dařilo včetně domácího utkání s Táborskem,“ uvedl asistent kouče Davida Oulehly.

V jakém složení do Tábora vyrazíte? Zvažujete podobně významné změny v sestavě, jako tomu bylo proti Kroměříži? Registrujete některé absence? „Až na Křivánka trénujeme kompletní a výrazné zásahy do úvodní jedenáctky neplánujeme. Některé změny však pravděpodobné jsou,“ neodtajnil více Lampíř.

Vzájemná bilance: 13 utkání  8 – 4 – 1  25:11 / doma: 7 utkání  7 – 0 – 0  19:4 / venku: 6 utkání  1 – 4 – 1  6:7
Poslední vzájemné utkání: 13.8.2023 - Magnet 5. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY skončil jasným vítězstvím FC Vysočina 3:0 (2:0). Hostující Táborsko potvrdilo, že se mu v Jihlavě nedaří, díky čemuž velmi dobře hrajícím domácím přepustilo pozici na čele druholigové tabulky. Málem bychom zapomněli – o všechny branky se hattrickem zasloužil devatenáctiletý odchovanec Lukáš Fila!

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 7 - Fila, 6 - Araujo-Wilson, 3 - Lacko, 2 - Selnar, Vedral, Franěk, Ogiomade, 1 – Tall, Tonbul, Křehlík, vlastní.

FC SILON Táborsko

Sestava v posledním utkání: Pastornický – Osmančík (71. Zeman), Nsunzu, Novák, P.Plachý – Kateřiňák, Bláha – Varačka, Sojka (71. Koné), Dordić – Šašinka (80. Svatek).
Trenér: Roman Nádvorník
Střelci: 6 – Dordić, 2 – Plachý, Kateřinák, Matoušek, 1 – Kone, Bláha, Mach, Varačka, Zeman, Sojka, Svatek, Šašinka.

 
Související
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 10:30
1.SK Prostějov
FC Vysočina Jihlava
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu