11.01.2024, Miroslav Fuks

FC Vysočina v sobotu prověří České Budějovice

FC Vysočina v sobotu prověří České BudějovicePrvní týden týmové zimní přípravy završí fotbalisté FC Vysočina prvním zimním duelem. V sobotu 13. ledna je na umělé trávě ve sportovním centru Lišov prověří prvoligové Dynamo České Budějovice. Výkop duelu je stanoven na 11:00 hodin. Nás samozřejmě zajímá, v jaké složení Jihlava na jih Čech zamíří. A nejen to.

 

Máte za sebou úvodní tréninkový blok dlouhé druholigové zimy. V jakém stavu do něj fotbalisté FC Vysočina nastoupili? Byl jste spokojen s tím, jak naplnili stanovený individuální plán? „Jak tento týden, tak i předběžné výsledky úterních funkčních a diagnostických testů na Fakultě tělesné výchovy a sportu v Praze ukázaly, že kluci do přípravy vstoupili kvalitně nachystaní. Tréninkový objem budeme zvyšovat postupně během čtyř týdnů, aby se tělo na ordinované dávky stihlo co nejlépe adaptovat. V pátém týdnu se příprava bude lámat směrem k vyšší intenzitě tréninků,“ upřesnil kouč David Oulehla.

Disponujete porovnáním dosažených hodnot v rámci testů na FTVS s jinými českými týmy? „Jak už jsem uvedl, tak kompletní hodnoty ještě nemáme. Už nyní však můžeme říci, že za půl rok roku došlo k výraznému nárůstu kondiční a silové připravenosti hráčů. Aktuálně víme, že naše data jsou zcela srovnatelná s výsledky hráčů nejvyšší soutěže. To nás samozřejmě těší, ale rozhodně je stále co zlepšovat a kam hráče posouvat,“ zdůraznil Oulehla.

Jakou náplň mělo úvodních pět mrazivých tréninkových dnů? „Byl náběhový, navazující na individuální tréninky. Dopoledne se věnujeme kondiční stránce, která se skládá z tréninkových složek zaměřených na sílu a vytrvalost. Velká část se odehrává na umělé trávě, což je snad pro hráče příjemnější, než někde v parku. Snažíme se v našich podmínkách aplikovat moderní trendy přípravy převzaté ze zahraničí. Klasickou posilovnu mají kluci ordinovanou každý čtvrtek, přičemž mají denně před tréninkem hodinu na to, aby se důkladně rozcvičili, připravili a zapracovali na silových nedostatcích. Dvojnásob to platí pro mladé hráče, kteří mají těchto deficitů více. Odpolední tréninky jsou zaměřené na taktické aspekty útočné, obranné a přechodové fáze hry,“ popsal lodivod FCV.

V sobotu vyběhnete do prvního přípravného duelu proti momentálně poslednímu celku FORTUNA:LIGY. Můžete proti Českým Budějovicím počítat s kompletním kádrem? Má některý z hráčů úlevy? „Disponujeme velmi početným kádrem hráčů a čtyřmi gólmany, tudíž počítáme s tím, že herní zátěž rozložíme na dvě jedenáctky. Angínu má Araujo-Wilson, s teplotami marodí mladý útočník Zimmermann, odpočívat bude Pešek a na některé další hráče se v nominaci ani nedostane,“ uzavřel svůj předzápasový komentář jihlavský trenér.

Ač Jihlavu a České Budějovice dělí pouze zhruba 130 kilometrů a oba kraje spolu sousedí, tak k vzájemnému duelu dospělých „áček“ došlo naposledy před šesti lety. V lednu 2018 prvoligový tým trenéra Martina Svědíka nastoupil rovnou k dvojzápasu proti tehdy druholigovému Dynamu. V utkání papírově silnějších sestav tehdy Jihlava vyhrála 4:2 (0:1), když branky stříleli dvakrát Záviška, Ikaunieks, Dvořák a na druhé straně Pešek. Druhý zápas skončil smírem 1:1 (1:1) díky trefám Mary a Táborského.

 
Související
Aktuálně

U17: Výhra nad Frýdkem-Místkem!

Mladší dorost dokázal otočit nepříznivý výsledek z prvního poločasu a porazil předposlední Frýdek-Místek 5:3 (2:3). V prvním poločase dvakrát skóroval Matyáš Vopršal a v druhém zavelel k obratu prvně v 49. minutě Patrik Tlačbaba, ke kterému se poté přidal v 69. minutě Tomáš Sklenář a konečný výsledek zápasu završil v 78. minutě David Novotný.... Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 17:00
MFK Vyškov
FC Vysočina Jihlava
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu