25.06.2023, Miroslav Fuks

Akademie Cup 2023: krásné stříbro pro mladíky z Vysočiny!

Akademie Cup 2023: krásné stříbro pro mladíky z Vysočiny!Mladí fotbalisté Regionální fotbalové akademie Kraje Vysočina, kteří nyní ukončují kategorii U15, se zúčastnili již 5. ročníku turnaje Regionálních fotbalových akademií s názvem Akademie Cup. Proběhl 19. do 21. června v Nymburku a chlapci narození v roce 2008 se zde vydali ze všech sil, za což byli odměněni skvělou 2 příčkou!

 

Hned v úvodním zápase se naši mladíci utkali s výběrem RFA Pardubického kraje, které skončilo smolnou prohrou 0:2. Poté čekal naše fotbalisty soupeř z Ústeckého kraje. Toto utkání bylo zlomové a hráči RFA Kraje Vysočina ho dokázali zvládnout vítězným rozdílem 3:0, a to znamenalo postup z 1. místa do „zlaté skupiny“.

O vítězství v turnaji si to ve „zlaté skupině“ rozdaly týmy RFA Kraje Vysočina, RFA Olomouckého kraje a RFA Jihomoravského kraje. V prvním zápase se naši talenti utkali s hráči olomoucké RFA, které výsledkově nevyšlo a prohráli jsme 3:0. Jelikož fotbalisté Regionální fotbalové akademie Olomouckého kraje dokázali porazit i jihomoravskou RFA (4:0), tak o 2. místě se rozhodovalo ve vzájemném souboji Vysočiny s jihomoravským týmem. Zápas skončil bezbrankovou remízou a o výhře Vysočiny a cenném stříbru rozhodl až rozstřel ze značky pokutových kopů s výsledkem 4:3.

Obrovskou pochvalu a poděkování za reprezentování Regionální fotbalové akademie a celého Kraje Vysočina zaslouží tito fotbalisté:
Hanus Petr, Kadlec Štěpán, Kasáček Pavel, Fišer Felix, Krahula Šimon, Liška Filip, Maděra Václav, Novotný David, Pavlík Dominik, Pelikán Vojtěch, Pojman Patrik, Pospíchal Matěj, Pospíšil Lukáš, Hruša Tomáš, Ritter Tobias, Říha Václav, Tlačbaba Patrik, Tomek Matyáš, Urbánek Milan, Zvolánek Matěj, Mareš Michal, Stránský Vojtěch, Minařík Tomáš.

Trenéři: Pavel Benda a Pavel Tvarůžek

Konečné pořadí Akademie Cupu 2023

1. RFA Olomouckého kraje
2. RFA Kraje Vysočina
3. RFA Jihomoravského kraje
4. RFA Pardubického kraje
5. RFA Královehradeckého kraje
6. RFA Plzeňského a Karlovarského kraje
7. RFA Moravskoslezského kraje
8. RFA Jihočeského kraje
9. RFA Ústeckého kraje

 
Aktuálně

David Oulehla: Neproměnění úvodní vyložené šance bylo klíčové

Vítězný impuls ze zápasu s „béčkem“ Sparty byl na Hané patrný jen do úvodní branky. Tu trefil Prostějov a od těch chvil měli domácí důležité záchranářské utkání víceméně pod kontrolou. Zvlášť, když Jihlava své šance zahazovala. O nelehké hodnocení duelu jsme samozřejmě požádali kouče Davida Oulehlu. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Odehráno v 10:30
1.SK Prostějov
FC Vysočina Jihlava
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu