08.05.2024, Miroslav Fuks

David Oulehla: Mužstvo po celé utkání pracovalo a dřelo

David Oulehla: Mužstvo po celé utkání pracovalo a dřeloPamětníci loňského zápasu v Drnovicích po první půli jistě zpozorněli. I před rokem v květnu Vysočina nad Vyškovem vedla po první půli 0:1 díky brance Araujo-Wilsona, ovšem ve druhém dějství domácí dokázali skóre otočit. Nyní si však na jihlavské defenzívě vylámali zuby! Kouč David Oulehla měl po utkání důvody ke spokojenosti.

 

„V první řadě chtěl poděkovat našim fanouškům, kteří za námi do Drnovic vážili dlouhou cestu. Byli slyšet po celé utkání a byli v těžké bitvě našim 12. hráčem. Náleží jim opravdu velké díky. A co se týče vzpomínky na loňský zápas, tak je jasné, že jsem si na něj v poločase vzpomněl. Dnes šlo o docela podobné utkání. S tím rozdílem, že jsme udrželi koncentrovanou defenzívu až do konce,“ řekl David Oulehla.

Lodivod FCV poté pokračoval hodnocením zápasu. „Předvedli jsme velmi dobrý výkon do defenzívy. Soupeř prakticky neměl vyloženou příležitost a vypracoval si jen minimum střeleckých situací. Hrozil zejména ze standardek, při nichž vytáhl těžké zákroky gólman Pavel Soukup, který nás dnes opravu podržel. Hodně nám samozřejmě pomohlo, že jsme trefili první branku utkání, když se prosadil Justin. Velká škoda, že prakticky vzápětí nezužitkoval svůj nájezd na gólmana Filip Šancl. Pokud bychom vedli o dvě branky, tak by se nám jistě hrálo mnohem lépe a klidněji. Mužstvo po celé utkání pracovalo a dřelo, vycházelo z pozorné defenzívy do nebezpečných kontrů, z nichž některé si říkali o lepší provedení a navýšení skóre. Místo toho to byly nervy až do samotného konce, který jsme však odehráli zkušeně a velmi důležitou výhru jsme uhájili. Klobouk dolů před klukama, smekám!“

Vyškov častěji držel míč, slušně kombinoval a mnohdy vás přikoval na obranné polovině, ovšem šancí si vytvořil pomálu a musel si dávat pozor na vaše brejky. Šli jste do zápasu s tímto taktickým záměrem? „Je to tak. Jsem moc rád, že kluci tento plán splnili beze zbytku. Makali jeden za druhého. Jen škoda, že jsme duel nerozhodli dříve,“ upozornil Oulehla.

Po pěti utkáních s trojkou stoperů jste opět hráli v tradičním rozestavení se čtyřmi obránci v řadě. Navíc nehrál od začátku ani zkušený Lacko. „Ano, rozhodli jsme se pro změnu i s ohledem na zdravotní absenci Tonbula. Hrajeme teď tři utkání v týdnu, tudíž jsme chtěli rozložit zátěž na více hráčů. I proto od začátku nastoupil Shudeiwa, který odvedl velmi dobrý výkon. Další těžký zápas hrajeme už za tři dny, takže prostor na regeneraci je velmi malý. Logicky se budeme muset zamyslet nad další rotací sestavy,“ nastínil své záměry Oulehla.

 
Související
Aktuálně

David Oulehla: Naše situace je na velké zamyšlení a důkladné vyhodnocení

Kouč David Oulehla chtěl domácí výhrou nad svým bývalým týmem – Viktorií Žižkov – ztvrdit záchranu FC Vysočina ve II. lize. Po nevydařeném výkonu musel za setrvání v soutěži děkovat jinému klubu, v němž v minulosti působil – Varnsdorfu. Co z jeho úst zaznělo na pozápasové tiskovce? Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu