21.04.2024, Miroslav Fuks

Vysočina se dočkala zasloužené a tolik potřebné výhry

Vysočina se dočkala zasloužené a tolik potřebné výhryFC Vysočina se dočkal střeleckého obrození a první jarní výhry. Náš tým tolik potřebné tři body vybojoval proti juniorce Sparty Praha, která v Jihlavě nepotvrdila svoji formu a zaslouženě prohrála 3:1 (2:1). Na úvodní trefu Filipa Šancla dokázal reagovat Michl, ovšem ještě do půle vrátil domácím vedení Tomáš Franěk. Skóre dal konečnou podobu Filip Vedral.

 
FC VysočinaFC Vysočina
24.kolo, neděle 21.4.2024, 17:00
3:1
(2:1)
Sparta BSparta B
 
Branky: 3. Šancl, 26. T. Franěk, 63. Vedral – 6. D. Michl
ŽK: 65. Tonbul, 69. Piško, 90+2. Sagna – 79. Horák
Rozhodčí: Ulrich – Kotalík, Pospíšil
Diváci: 818
FC Vysočina: Soukup – Piško, Vedral, Tonbul – Chytrý, A.Pešek, Lacko (90+1. Shudeiwa), Farka – Šancl (88. Tureček) – Franěk (83. Sagna), Araujo-Wilson. Náhradníci: Mastný – Sládek, T. Svoboda, Ogiomade.
Sparta B: Nalezinek – Uhrinčať, Lilling (28. Horák), Jedlička – Hodouš (60. Piralić), Stárek (60. Váňa), Jonáš, Penxa – Mokrovics (77. Šilhart), Michl, Rus (60. Hranoš). Náhradníci: Rodriguez – Vitarigov.
Stanice TV prenosu: záznam
 

Komentář

David Oulehla sáhl k jedné změně oproti duelu v Brně, když místo ofenzivního středopolaře Jakuba Selnara nastoupil osmnáctiletý Filip Šancl. Sparta do Jihlavy dorazila bez posil z kádru „áčka“.

Sparta nasadila velmi mladou sestavu, která si v úvodu vytvořila menší převahu. Ve 2. minutě se dostala k první střele, ovšem Michlovu hlavičku Soukup bez potíží chytil. Vzápětí však po pravém křídle kontroval Franěk, který unikl a zpětnou přihrávkou našel na malém vápně Šancla, jehož střela Však byla zablokovaná na roh. Ten byl rozehrán na krátko právě Šanclem a po sérii nahrávek se tento mladý záložník dostal ke střele z úhlu, která díky teči jednoho ze Sparťanů skončila v síti – 1:0! Hosté však rychle vyrovnali. Kombinace na levém křídle vedle k přihrávce na malé vápno na Michla, který šikovnou tečí překonal Soukupa – 1:1. Ve 14. minutě poslal do vápna zleva nepříjemný střílený centr Farka a moc nechybělo, aby po teči zapadl do sítě. V 18. minutě se zaskvěl Soukup, který vytěsnil na roh nepříjemnou technickou střelu Ruse z rohu velkého vápna. Ve 25. minutě šla Vysočina znovu do vedení. Pešek na půlce vybojoval míč, našel Šancla, ten potáhl balón a uličkou vysunul doprava do vápna Fraňka, který vypálil nechytatelně – 2:1! Ve 27. minutě táhl rychlý útok střelec Franěk, ve vápně si zasekl míč a na penaltě našel Lacka. Tomu však balón nesedl a střílel metr vedle tyče. V 34. minutě završil územní převahu žlutých Farka, který si ve vápně zpracoval odražený míč po rohovém kopu, ale jeho rána letěla dva metry nad břevno. Ve 40. minutě se po levém křídle znovu prosadil Farka, poslal střílenou přihrávku na malé vápno, kde však míč před Araujo-Wilsonem odvrátil jeden ze stoperů Letenských. Do konce první dějství už k žádnému ohrožení branek nedošlo, tak se do kabin šlo za zaslouženého domácího vedení.

Ve druhém dějství se dlouho nic podstatného nedělo. Domácí se koncentrovali na defenzívu a mladí Sparťané se nedokázali dostávat alespoň do náznaků příležitostí. V 55. minutě se za obranu dostal Lacko, zpětnou přihrávkou našel ve vápně Chytrého, který však ze čtrnácti metrů pálil metr nad branku Nalezinka. V 63. minutě Šancl rozehrál rohový kop z pravé strany, který posadil přímo na hlavu kapitána Vedrala, který trefil odkrytý zadní kout Nalezinkovy branky – 3:1! V 73. minutě Chytrý poslal zajímavý centr na zadní tyč, kam nabíhal Farka, stihl zakončit, ale těžké pozici tísněn branku minul. Na druhé straně z větší vzdálenosti otestoval pozornost Soukupa Piralić, ale gólman domácích se překvapit nenechal. V 76. minutě si míč na střelu z vápna nachystal Šancl, ale Nalezinek s jeho pokusem k pravé tyči neměl moc práce. V 81. minutě domácí Spartě pěkně zavařili při standardce, ovšem hradbu rudých těl prostřelit nedokázali Lacko ani Pešek. Sparta se dlouho nedokázala dostat do šancí, což změnila 88. minuta, v niž prostor ke střele uvnitř vápna dostal Šilhart. Branku však tvrdou ránou těsně přestřelil. V první minutě nastavení byli blízko brance oba jihlavští halvbeci. Lacko vysunul Chytrého, který napálil břevno a odražení míč dobře trefil Farka, ale hosté jeho gólovou střelu tečovali na roh. Na důležité výhře Vysočiny se každopádně už nic nezměnilo.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
10.kolo | Sparta B - FC Vysočina | 2:1
24.kolo | FC Vysočina - Sparta B | 3:1
Související
Aktuálně

David Oulehla: Defenzivní stránka naší hry je na zamyšlenou

V 72. minutě domácího utkání proti Varnsdorfu se zdál být tolik potřebný tříbodový zisk na jihlavském kontě velice blízko. Jenže nebezpeční hosté dokázali v rozmezí 76. a 81. minuty srovnat na konečných 3:3. Kouč David Oulehla po záchranářské bitvě nemohl být spokojen. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Odehráno v 18:00
FC Vysočina Jihlava
SK Slovan Varnsdorf
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu