17.04.2024, Miroslav Fuks

Vysočina se z Brna vrací s prázdnou, Zbrojovku spasil Granečný

Vysočina se z Brna vrací s prázdnou, Zbrojovku spasil GranečnýDuel dvou na jaře se bodově trápících a na výhru čekajících týmů našel vítěze. Rozuzlení vyrovnaného duelu, v němž kralovali brankáři a nepřesní střelci, nabídla 85. minuta, kdy svoji šanci proměnil domácí Granečný. Vysočina v Brně podala dobrý výkon, ale ve svých příležitostech selhala – 1:0 (0:0).

 
BrnoBrno
23.kolo, středa 17.4.2024, 18:00
1:0
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Branky: 85. Granečný
ŽK: 32. Potočný, 40. Smejkal, 66. Řezníček – 45. Vedral, 62. Selnar, 65. Chytrý
Rozhodčí: Zaoral – Pochylý, Lakomý
Diváci: 2139
Brno: Sváček – Granečný, Gyamfi, Hamza (90+3. Lu. Pernica), Šural – Endl, Štepanovský (56. Nový) – Potočný, Jak.Řezníček (90+3. Juritka), Smejkal (88. Dav. Jambor) – Alijagić. Náhradníci: Berkovec – Šlapanský, Večeřa.
FC Vysočina: Soukup – Piško, Vedral, Tonbul – Chytrý, Pešek, Lacko, Farka (74. Svoboda) – Selnar (63. Šancl) - Franěk, Araujo-Wilson (63. Ogiomade). Náhradníci: Mastný – Sládek, Tureček, Shudeiwa.
Stanice TV prenosu: záznam
 

Komentář

Kouč David Oulehla sáhl k jedné změně oproti duelu s Vlašimí, když místo zraněného Křehlíka nastoupil ofenzivní záložník Franěk. Piško byl nakonec k dispozici, tudíž nic nebránilo hernímu rozestavení 3-5-2.

Duel dvou výsledkově se trápících celků začal dle očekávání opatrně a s řadou nepřesností. Ve 4. minutě na pravém křídle zahrozil průnikem exjihlavský Smejkal, ale Soukup si s jeho stříleným centrem poradil. Mnohem větší příležitost měl ve 14. minutě Potočný, který pronikl do vápna, vystřelil na branku, ale jihlavský gólman jeho pokus vyrazil na roh. V 18. minutě poprvé zahrozil Řezníček, ale jeho střela byla příliš pomalá na to, aby doletěla k brance. Ve 22. minutě Franěk povedeným volejem zakončil centr z levé strany, ale gólman Sváček jeho zajímavý pokus vyrazil. Neujala se ani přízemní střela Selnara z hranice vápna, kterou u tyče našel Sváček. V 38. minutě vlevo unikl Farka a odcentroval před branku na Lacka, ale ten hlavou nedokázal zakončit. Ve 42. minutě potáhli rychlý kontr Franěk a Araujo-Wilson, ve vápně se po přistrčení od jednoho ze spoluhráčů dostal ke střele Chytrý, ale Sváček jeho ránu vytěsnil mimo nebezpečí. Vysočina byla v poslední desetiminutovce první půle lepším týmem, ovšem tečku za poločasem udělala velká šance Brna. Z 18 metrů ze středu hřiště totiž Potočný kopal přímý kop, ovšem levou tyč Soukupovy branky těsně minul. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Brno do druhého dějství vstoupilo dílčím tlakem a nebezpečným centrem Gyamfiho. Závar však ohrožení Soukupovy branky nepřinesl. Další minuty už patřily Jihlavě, která dokázala kombinovat a vypracovala si dvě zajímavá ohrožení svatyně Zbrojovky. Vždy však skončily na rukavicích Sváčka. V 57. minutě domácí kontrovali rohovým kopem, který uvnitř vápna zakončoval jeden z hráčů v červeném pohotově, ale metr nad břevno. V 66. minutě Brno dopravilo míč do sítě po standardní situaci z levé strany, ovšem sudí Zaoral předtím pískal útočný faul na obránce v modrém. Brno v těchto minutách Jihlavu zatlačilo rohovými kopy a standardními situacemi, ovšem v 69. minutě o sobě dala vědět rychlým kontrem Vysočina. Potáhl jej Ogiomade a před branku poslal zajímavou pobídku pro Chytrého, který však v nadějné pozici šanci na ohrožení branky prováhal. V 75. minutě Vysočina kopala roh z pravé strany, odražený míč se dostal za vápno k Peškovi, který vyslal parádní střelu s gólovými parametry. Sváček ji však dokázal skvěle vyrazit. O chvíli později si poradil i s technickým pokusem téhož záložníka z dvaceti metrů – vytěsnil jej na roh. V 83. minutě po kontru vyrazil znovu na zteč Ogiomade, zasekl si míč na vápně na pravačku, vypálil a těsně minul pravou tyč Sváčkovy branky. V 85. minutě Vysočina ztratila míč při zakládání útoku na levé straně, Brno vyrazilo do útoku a přesnou přihrávku do levé strany vápna dostal Granečný, který se trefil přesně k levé tyči – 1:0. Odpovědět zkoušel v 87. minutě Lacko, který střílel z hranice vápna, ovšem Sváček balón opět dokázal vyrazit. Vysočina v závěrečných minutách dokázala Brno zatlačit před jeho branku. Když však v síti v nastaveném čase neskončila hlavička Ogiomadeho, protože Sváček byl opět na místě, zůstaly tři body na Srbské.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
9.kolo | FC Vysočina - Brno | 0:1
23.kolo | Brno - FC Vysočina | 1:0
Související
Aktuálně

U17: Debakl se Slavií

Mladší dorostenci schytali na venkovním hřišti debakl 9:0 (4:0) od vedoucího týmu tabulky pražské Slavie. Drží si ale stále 13. místo v tabulce a v příštím kole je čeká důležitý zápas s konkurentem v tabulce Frýdkem-Místkem. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu