FC VysočinaFC Vysočina
7.kolo, neděle 10.9.2000, 16:30
2:2
(0:1)
ZlínZlín
 
Branky: 63. a 81. Hošťálek – 25. Dobeš, 60. Slončík, Žluté karty: Zimčík, Sláma, Kaplan – Lejsal, Chalupa, Švach, Rozhodčí: Jára
Diváci: 2200
FC Vysočina: Bartoš – Nečas – Prchlý (31. Zimčík), Kadlec – Slavík, Ryška (56. Koníř), Večeřa, Šebek, Hekerle – Sláma (63. Kaplan), Hošťálek.
Zlín: Lejsal – Kopčil, Klhůfek, Sečen (46. Švach), Hubáček – Slončík, Koubský, Dobeš, Lukaštík (82. Hlavňovský) – Rozhon, Chalupa.
 

Komentář

Vydařené úterní pohárové utkání s prvoligovým Brnem a také pěkné počasí přilákaly do hlediště jihlavského stadionu více než dvě tisícovky diváků, které měly opět možnost zhlédnout infarktové utkání. Především pro hosty měl zápas zvláštní náboj ­ v případě vítězství by se totiž posunuli do čela tabulky.

Prakticky již od úvodu utkání začali na hřišti úřadovat Jihlavané. Na branku hostí se začaly valit rychlé protiútoky, které zadáci spolu s brankářem Lejsalem odvraceli jen s velkými obtížemi. Domácím se dařilo dostávat do šancí, bohužel chybělo zakončení, což se jim ovšem stalo osudným. Ve 23. minutě totiž vyústil nevinný faul domácích ve středu hřiště v malou katastrofu. Volný přímý kop z dobrých čtyřiceti metrů od branky zahrával Dobeš a po neuvěřitelném zaváhání brankáře Bartoše se míč odrazil ke zděšení všech zúčastněných od pravé tyče do jihlavské sítě ­ 0:1. V té chvíli jakoby na hostitele padla těžká deka, zpod jejíhož stínu se Jihlava vymanila až v závěru poločasu, kdy zahrozila dvěma velkými šancemi Slavíka a Zimčíka.

Po přestávce vyrukovali hosté s očekávanou taktikou. Častými zpětnými přihrávkami se snažili co nejvíce rozkouskovat hru a bránit tak své těsné vedení. Dařilo se jim to dlouho, takže až do 60. minuty nebyl k vidění pohledný fotbal. Pak ale vyrobil další obrovskou hrubku před vlastní bránou Nečas, naservíroval míč přímo volnému Slončíkovi, a ten nabídnutou šancí nepohrdnul a zvýšil na 0:2. V té chvíli se zdálo, že je rozhodnuto, jenomže Jihlava má ve své sestavě Aleše Hošťálka, který byl proti. Už čtyři minuty po druhém zlínském gólu vrátil hlavou po závaru před brankou Zlína do vápna míč Zimčík a Hošťálek jeho hlavičku prodloužil do sítě hostí ­ 1:2. Rychlé snížení vlilo domácím do žil další dávku sil. Natlačili se před branku Zlína a pokoušeli se o vyrovnání. Nejblíže k němu měl v 66. minutě vystřídavší Kaplan, jehož střelu z otočky po Zimčíkově rohu Lejsal vyrazil jen díky obdivuhodné robinsonádě. Snaha domácích o vyrovnání narůstal a vyvrcholila 80. minutou, kdy Kaplan zahlédl ve výhodné pozici nabíhajícího Hošťálka a svou přihrávkou jej poslal do sóla. Jihlavský střelec tak dostal možnost podruhé si "vychutnat" gólmana Zlína a také to udělal ­ 2:2. Hektický závěr pak přinesl nejprve vyloučení hostujícího Chalupy a posléze zoufalý nápor Jihlavy korunovaný sérií rohových kopů, která ovšem rozhodující gól nepřinesla.

 
Zápasy
7.kolo | FC Vysočina - Zlín | 2:2
22.kolo | Zlín - FC Vysočina | 4:0
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu