04.03.2024, Miroslav Fuks

Vysočině v Olomouci jarní premiéra vůbec nevyšla

Vysočině v Olomouci jarní premiéra vůbec nevyšlaTři ligové a osm přípravných utkání v řadě byl FC Vysočina neporažen. Bohužel, příznivou od října trvající sérii utnul hned důležitý start do jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Jihlava v Olomouci podala špatný výkon a „béčku“ Sigmy podlehla 3:0 (1:0) po brankách Singhateha, Fialy a Israela.

 
Olomouc BOlomouc B
17.kolo, pondělí 4.3.2024, 16:00
3:0
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Branky: 19. Singhateh, 50. Fiala, 68. Israel
ŽK: 25. J.Spáčil – 48. Farka
Rozhodčí: Bělák - Lakomý, Mojžíš
Diváci: 302
Olomouc B: Digaňa – Slavíček, Vepřek, Elbel, Matys – J. Spáčil, Langer, Israel (72. Mikulenka) – A.Uriča (80. Grečmal, 88. Fabiánek), Singhateh (46. Fiala), Šíp (72. Hadaš). Náhradníci: Koutný – Dohnálek.
FC Vysočina: Mastný – Svoboda, Piško, Tonbul, Farka – Lacko (86. Chytrý), Shudeiwa (54. Šancl) – Křehlík (54. Ogiomade), Selnar, Franěk (54. Peřina) – Sagna (72. Pešek). Náhradníci: Soukup – Sládek.
Stanice TV prenosu: záznam
 

Komentář

Kouč David Oulehla proti olomoucké juniorce zvolil stejnou jedenáctku, kterou nasadil v generálce proti Líšni.

O první střelu se ve 2. minutě postaral zhruba z dvaceti metrů Sagna, ovšem to byl ze strany FCV na dlouho poslední pokus. Už o minutu později mohli jít domácí do vedení, když Matys hlavičkoval k pravé tyči, ale míč poslal pouze právě do brankové konstrukce. Odražený balón zakončoval Spáčil, ale z první akrobaticky střílel kousek nad. Hosté měli v dalších minutách územní tlak, ale ten byl pouze platonický. V 15. minutě se na pravém křídle uvolnil Singhateh a poslal centr na střed před malé vápno. Tam zkoušel přímo z voleje udeřit Slavíček, jenže obránci ve žlutém míč odvrátili na roh. V 19. minutě se poprvé změnilo skóre zápasu. Israel před vápnem nachystal míč pro Singhateha, který se trefil nechytatelně do pravé horní části branky – 1:0. Vysočina v dalších minutách dokázala déle udržet míč na polovině domácích a vytvořila si několik závarů po dlouhých autech do vápna či standardních situacích. K ohrožení branky Digani se však jihlavští hráči nedostávala, navíc je často srážely nepřesnosti. Na druhé straně ve 40. minutě ze střední vzdálenosti natáhl host ze Slavie Singhateh, ale branku výrazně přestřelil. Úvodní pětačtyřicetiminutovka skončila zaslouženým vedením domácích mladíků.

Nebezpečného Singhateha do druhé půle nahradil Fiala, který na trávník Androva stadiónu vyběhl s velkou vervou. Stačily mu pouze čtyři minuty na to, aby zvýšil vedení svého celku. Po standardce Sigmy střílel z hranice vápna jeden z jeho spoluhráčů a Fiala šikovně patičkou střelu usměrnil do protipohybu Mastného – 2:0. Trenérský FCV na nepříznivý vývoj zareagoval trojnásobným střídáním v 54. minutě. V 58. se ve vápně na chvíli dostal do dobré pozice s míčem Sagna, ale domácí defenzíva dokázala balón na poslední chvíli skluzem odvrátit. V 65: minutě rozehrál Langer rohový kop z pravé strany ave vápně našel přízemním centrem jednoho ze spoluhráčů. Ten zhruba z penalty pálil pohotově, ale dva metry nad. V 67. minutě se z třiceti metrů opřel do míče Langer a Mastný se musel hodně natáhnout, aby ránu vyrazil na roh. Z něj však v 68. minutě zahřmělo potřetí. Po centru z levé strany se hlavou přesně k levé tyči Mastného branky trefil Israel – 3:0. Domácím to pálilo z dálky, což potvrdila 77. minuta a v ní krásná střela Spáčila z pětadvaceti metrů, která se od spojnice odrazila za brankovou čáru. V 84. minutě se v brance po delší době protáhl Digaňa, který si ve spolupráci s obránci poradil jak s centrem, tak i následnou střelou. V nastaveném čase juniorka Sigmy nevyužila zajímavé standardky, když po odražených míčích nepropálila jihlavský obranný blok. Mrzet jí to však nemuselo, neboť v pohodě dokráčela k výraznému a zaslouženému vítězství s čistým kontem inkasovaných branek.


Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
3.kolo | FC Vysočina - Olomouc B | 6:3
17.kolo | Olomouc B - FC Vysočina | 3:0
Související
Aktuálně

David Oulehla: Neproměnění úvodní vyložené šance bylo klíčové

Vítězný impuls ze zápasu s „béčkem“ Sparty byl na Hané patrný jen do úvodní branky. Tu trefil Prostějov a od těch chvil měli domácí důležité záchranářské utkání víceméně pod kontrolou. Zvlášť, když Jihlava své šance zahazovala. O nelehké hodnocení duelu jsme samozřejmě požádali kouče Davida Oulehlu. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Odehráno v 10:30
1.SK Prostějov
FC Vysočina Jihlava
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu