07.10.2020, Miroslav Fuks

Aleš Křeček: Brnu jsme chybou v rozehrávce darovali postup

Aleš Křeček: Brnu jsme chybou v rozehrávce darovali postupTřicetileté čekání na pohárový postup přes Zbrojovku trvá i nadále. Ani v pátém utkání v řadě Jihlava nedokázala Brno vyřadit a navázat tak na letitý historický úspěch divizního Spartaku Jihlava. V koronavirové době však v Brně postup rozhodně nebyl daleko, což dokládají i slova kouče Aleše Křečka.

 

„Troufám si říci, že náš výkon byl výborný. Prvoligové Brno jsme v některých fázích hry přehrávali a vytvořili jsme si i poměrně slušné šance na to, abychom branku vstřelili. Byli jsme po celý duel aktivní, snažili jsme se hrát co nejvíce nahoře a presovat rozehrávku soupeře. Vesměs se nám to dařilo a získali jsme tak spoustu míčů. Silní jsme byli i uprostřed hřiště. Bohužel, nadějně se rozvíjející akce jsme nedokázali dotáhnout do gólového konce. A tak, nikoli poprvé, rozhodla zbytečná chyba v naší rozehrávce, špatné vyhodnocení situace tři minuty před koncem. Brankář Lancman rozehrál středem hřiště do nebezpečného prostoru, kde jsme o balón přišli, a Šumbera tečovanou střelou zaznamenal jedinou branku utkání. Vlastně jsme tak Brnu darovali vítězství. S výkonem můžeme být spokojení, ale logicky jsme teď zklamaní z výsledku,“ zhodnotil duel kouč Aleš Křeček.

Jak kvalitu utkání ovlivnila absence diváků: „Je to samozřejmě znát, když hrajete v absolutním tichu. Spíše to mohlo škodit hře domácího celku. Nemyslím si však, že by to mělo vliv na náš výkon. Provedli jsme čtyři změny v sestavě a nijak se to neprojevilo. Spíše naopak. Předvedli jsme týmové pojetí, hráli jsme dobře. Škoda, že jsme nebyli odměněni cenným postupem přes prvoligového favorita,“ doplnil Křeček.

 
Související
Aktuálně

Sobotní záchranářská bitva exligistů: Příbram vs. Vysočina

V sobotu 11. května od 17:00 hodin je na stadiónu Na Litavce stanoven výkop duelu dvou poměrně nedávno prvoligových celků, které však v současné době koušou tuhý záchranářský chlebíček ve II. lize. Bitva FK Příbram vs. FC Vysočina je však jedním z mnoha důležitých duelů, které FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA ve svém finiši nabízí. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu