09.08.2016, Miroslav Fuks

Vysočina do MOL Cupu vstoupí utkáním proti Klatovům

Vysočina do MOL Cupu vstoupí utkáním proti KlatovůmPo úvodních dvou kolech ePojisteni.cz ligy startuje pro fotbalisty FC Vysočina i druhá soutěž – národní pohár, jenž se již druhou sezónu hraje pod názvem MOL Cup. Jihlavský tým v něm narazí na netradičního soka, když premiérově nastoupí na půdě divizního SK Klatovy 1898. Utkání je na programu ve středu 10. srpna od 17:00 hodin.

 

Před prvoligovými fotbalisty FC Vysočina je náročná tříhodinová cesta na západ Čech, do 256 kilometrů vzdálené „brány Šumavy“ – Klatov. Okresní město, v němž žije přes 22 tisíc obyvatel, v roce 2014 oslavilo návrat do divizní soutěže. V uplynulém ročníku divizní skupiny „A“ klatovský celek získal 55 bodů a umístil se na příjemné 4. příčce tabulky. Do nového ročníku tým trenéra Martina Lepešky, který pochází z Humpolce a v dorostu oblékal jihlavský dres, vstoupí až během nadcházejícího víkendu.

Klatovům se daří i v národním poháru. V roce 2014 vyřadily tehdy druholigový Most a vypadly ve 2. kole s Dobrovicemi. O rok později vyřadily třetiligovou Viktorii Žižkov, v dalším kole Most v říjnu 2015 tak do Klatov mohla zavítat v rámci 3. kola MOL Cupu prvoligová Mladá Boleslav, která zvítězila 0:5. Klatovům se daří i v aktuálním ročníku MOL Cupu. Po předkole v Sušici (5:0) si klatovští připsali další výrazný skalp, když doma udolali exdruholigový Vyšehrad 4:2.

V jakém rozpoložení vyrazí fotbalisté FC Vysočina do Klatov? Na to jsme se zeptali asistenta trenéra Romana Kučery: „Uvědomujeme si ošidnost a specifika poháru, v němž není o překvapení nouze. My však žádné rozhodně nechceme dopustit. Jednoznačně chceme postoupit, tudíž k utkání přistupujeme maximálně koncentrovaně a zodpovědně. Připravujeme se na něj jako na mistrovský zápas.“

Hodláte ve středu využít hráče, kteří v úvodních dvou ligových kolech odehráli méně minut? Budou už k dispozici někteří ze zraněných hráčů? „Nadále nemůžeme počítat s pěticí Záviška, Novotný, Zoubele, Vaculík a Kryštůfek. Pohár je pro nás vítanou možností dát herní příležitost těm, kteří v lize dosud nastoupili minimálně či vůbec. Věříme, že si tito čekatelé řeknou o větší vytížení. Sportovním výkonem chceme navázat na ligové utkání v Liberci a zároveň nám pohárové utkání může posloužit jako dobrá příprava na nedělní domácí bitvu proti Slavii,“ uvedl Kučera.

 
Související
Aktuálně

Vyzkoušej fotbal! Přijď na tradiční nábor do týmů přípravek FCV!

Vyzkoušej si nejpopulárnější sport na světě a staň se jedním z nás. Přijď na tradiční nábor do týmů přípravek FC Vysočina, který se koná ve čtvrtek 30. května od 17:00 hodin na travnaté ploše stadiónu v Jiráskově ulici. Nábor je otevřen pro kluky kluky narozené v letech 2016-2019 a holky všech ročníků. Uskuteční se bez ohledu na přízeň počasí. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu