26.09.2012, Fanklub

Choreo? Nápad, realizace, finance….

Choreo? Nápad, realizace, finance….Je po zápse s Ostravou a ve fanouškovské duši plesá nadšení. Promítám si zápas a vybavuji si napětí, bojovnost, touhu vyhrát, obraty ve skóre, vyprodané ochozy a především výbornou atmosféru. Říkám si úžasné, kde se to jen bere?

 

Změna na tribunách je zřetelná - plný stadion, pravidelné chorea, konfety, zlepšující se fandění. Mnozí z návštěvníků si řeknou, jak to najednou jde. Nic nejde samo, tak půjdeme ke kořenům, jak se náš klub v Gambrinus lize prezentuje.

Dnes se zaměříme na vizuální choreografie fanoušku FC Vysočina. Když nahlédneme za oponu, tak vše začíná u systematické práce. Na začátku podzimu si vedení fanklubu vytipovalo na své poradě klíčové zápasy, kterým dá z hlediska vizuální prezentace prioritu a na ně se od té doby shromažďují nápady a probírají se. Na ostatní zápasy se dávájí návrhy cca 10 dní před samotným zápasem a lidé z fanklubu se snaží vyprecizovat finální myšlenku navázanou na klub, aktuální dění, vztah s aktéry zápasu a především na nalezení zdravé rovnováhy provokace s respektem k soupeři. Poté se choreo dělí na igelitové, konfety a naše nejvíce používané kreslené.

V případě igelitové chorea je potřeba nakoupit material a následně řada dobrovolníku, kteří se sejdou v jeden čas, kdy je bezvětří, počasí bez deště a zpracují jej do konečné podoby. Poté je důležitá doprava na stadión a jeho uschování. Na konci cesty je poměrně snadné rozvinutí.

Ve variantě konfet je snadný proces přípravy, kdy se jen koupí a dopraví na stadion. Daleko složitější je fáze při samotném zápasu. Důležité je předat informaci, kdy vhodit konfetu a zároveň rozdat velké množství v krátkém časovém intervalu těsně před zápasem, kdy lidé usedají na svá místa. Poté se musí přesunout skupinka zhruba 12 - 16 fanoušků pod novou tribunou. Ti jsou vybavení pytly na odpadky. Po vhození konfet se do úvodního hvizdu musí uklidit vše za čáry hřiště a následně napytlovat, aby nedošlo k rozfoukání, či zapálení.

V další variantě se musí konečný návrh převézt do kresby. V průběhu druhé ligy jsme přešli od počítačových choreii na ručně kreslená. Naše dvorní autorka jej nakreslí na format A4 a vše propracuje. Následně se grafika dopraví k tisku, kdy se obrázek naskenuje a poté vytiskne na pásy, které se dovezou v den zápasu na stadión. Před zápasem se pásy spojí izolepou v jeden celek a tím je choreo připraveno k použití.

V průběhu podzimu plánujeme i další typ a to celostadionové choreo.

Věříme, že se Vám naše choreografie líbí a budete se těšit na jejich další pokračování. Aby vše probíhalo, jak má a my mohli zkvalitňovat vizuální prezentaci fanoušků, jsou potřeba nemalé finanční prostředky.

Pokud mate zájem nám pomoci a tím se aktivně stat součástí chorea, tak buď můžete přispět nápady, či nabídnout svojí fyzickou pomoc na mail fanklub.vysocina@seznam.cz. Nebo přispět jakoukoliv částkou na účet fanklubu 7648621207/4000, či přispět v kotli "do čepice", anebo vhodit obnos do nově vzniklé choreo pokladničky ve fanshopu.

Krásný fotbalový zážitek přeje Fanklub FCV

 
Aktuálně

Vyzkoušej fotbal! Přijď na tradiční nábor do týmů přípravek FCV!

Vyzkoušej si nejpopulárnější sport na světě a staň se jedním z nás. Přijď na tradiční nábor do týmů přípravek FC Vysočina, který se koná ve čtvrtek 30. května od 17:00 hodin na travnaté ploše stadiónu v Jiráskově ulici. Nábor je otevřen pro kluky kluky narozené v letech 2016-2019 a holky všech ročníků. Uskuteční se bez ohledu na přízeň počasí. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu