29.05.2011, Miroslav Fuks

Holky na Liberec nestačily a baráž jim unikla

Holky na Liberec nestačily a baráž jim uniklaFotbalistky FC Vysočina důležitý krok k vytoužené nejvyšší soutěži neučinily. V odvetě kvalifikace na domácí půdě prohrály s ženstvem Slovanu Liberec vysoko 0:5 (0:2), což do baráže o nejvyšší soutěž posunulo hráčky ze severu Čech. V té se střetnou s Pardubicemi, předposledním celkem I. ligy.

 
FC VysočinaFC Vysočina
Baráž, neděle 29.5.2011, 15:00
0:5
(0:2)
LiberecLiberec
 
Góly: 31., 36. a 56. Petráčková, 78. vlastní Pavelcová, 88. Hořčičková
Rozhodčí: Zadinová – Hanáková, Bártová, delegát ČMFS: Bajer
Diváci: 150
FC Vysočina: Havrdová – Pavelcová, Štefaniková, M.Žampová, Nováková – Šerá, Tichánková, Černá, Z.Žampová – Křížová (75. Ryšavá), Čechová (72. Lačná).
Liberec: Dolejšová – Boušková, Kovářová, Pižlová, Hořčičková – Filingerová, Matějková, Ubiasová, Pomijová – Petráčková (72. Kovačičová), Kotková (61. Sittová).
 

Komentář

V první půli se na hlavním stadiónu FC Vysočina odehrával vyrovnaný bojovný duel, v němž byl hostující Liberec fotbalovější. Domácím holkám nebylo možné upříst snahu, ovšem ke kýženému tlaku vedoucímu ke smazání gólového manka z Liberce se nedostávaly. Liberec v úvodu zahrozil ze dvou nebezpečných rohů a stejně tak několikrát dokázala vystřelil ze střední či větší vzdálenosti. Na druhé straně se v 6. minutě do zajímavé možnosti dostala Štefánková, ale mířila vedle. Neujal se ani dalekonosný pokus Z.Žampové z 22 minuty. Nepříjemnost z jihlavského pohledu nastala v 31. minutě, kdy zhruba z 20 metrů krásně napřáhla Petráčková a trefila pravý kout branky – 0:1. O pět minut později bylo ještě hůře, když se Slovanu povedla akce na pravém křídle a pro Petráčkovou nebylo složité vstřelit svůj druhý gól v zápase. V dalších minutách se další šance neurodily a tak se šlo do kabin za stavu 0:2.

Ve druhé části se obraz hry nezměnil. Liberec byl nadále lepší a dočkal se i branek. V 56. minutě svůj střelecký den hattrickem završila Petráčková, když dorazila střelu Filingerové. Vzápětí neproměnila velkou šanci Čechová, která postupovala sama na brankářku Dolejšovou, ale pálila vedle. V 66. minutě zazdila velkou šanci hostující Petráčková, ovšem čtvrtá branka v jihlavské síti o 12 minut později přišla. Vlastencem se o ni postarala Pavelcová. Jihlavanky bojovaly alespoň o čestný gól, kterým jim však v celé kvalifikaci nebyl přán. Velkou šanci hlavou neproměnila po centru Šeré Tichánková. A tak naposledy zahřmělo před brankou Havrdové. Hořčičková se v 88. minutě dostala za stoperku a M.Žampovou a zvýšila na hrozivých a konečných 0:5.

„Dnes jsme vyhořeli. Liberecký celek ukázal, že je zkušenější, na postupový boj asi ještě nejsme dostatečně zralí. Ve středu jsme v Liberci hráli o 100% lépe. Dnes mi přišlo, že hráčky byly místy úplně mimo. Liberec byl každopádně lepším týmem,“ uznal po utkání trenér Josef Žampa.

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Vyzkoušej fotbal! Přijď na tradiční nábor do týmů přípravek FCV!

Vyzkoušej si nejpopulárnější sport na světě a staň se jedním z nás. Přijď na tradiční nábor do týmů přípravek FC Vysočina, který se koná ve čtvrtek 30. května od 17:00 hodin na travnaté ploše stadiónu v Jiráskově ulici. Nábor je otevřen pro kluky kluky narozené v letech 2016-2019 a holky všech ročníků. Uskuteční se bez ohledu na přízeň počasí. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu