15.11.2010, Miroslav Fuks

Průša: Podzim odpovídá našemu očekávání

Průša: Podzim odpovídá našemu očekáváníŽákovské „B“ týmy FC Vysočina dlouhodobě bojují ve druhé nejvyšší soutěži – žákovské divizi. Zde svádějí velice náročné boje s protivníky, kteří se velmi často o rok starší, přičemž tento rozdíl bývá nejmarkantnější na podzim. Z jihlavského pohledu přinesl 11. místo se ziskem 14 bodů. Trenéra Kamila Průšu jsme požádali o zhodnocení této části sezóny.

 

Podzimní část sezony odpovídala našemu očekávání. Věděli jsme, že nebude lehké hrát proti starším soupeřům. Výsledkově jsme nijak výrazně nepropadli. Z pohledu hry však nemohu být spokojen, neboť individuální výkony jednotlivců mohly být kvalitnější. U některých hráčů mi chybí větší dravost a nasazení. Proti fyzicky vyspělejším soupeřům se jinak hrát nedá. Zisk bodů a postavení v tabulce není sice rozhodující, ale i tak mě mrzí, že jsme mohli mít minimálně o čtyři body více. V týmu mi schází útočník - střelec. Nejvíce branek vstřelil Štěpánek, který však nastupuje v záloze. Celkový herní projev směrem do útoku tak není ideální.

Jak jste si herně a výsledkově vedli v porovnání s ostatními ligovými "béčky"?

Právě utkání s těmito týmy nám herně moc nevyšla. Pouze se Slováckem B jsme podali dobrý výkon. Brno B je oproti nám herně někde jinde, to si musíme přiznat. Se Zlínem B se můžeme rovnat, ale právě vzájemný duel se nám vůbec nevydařil.

Jak velký rozdíl v žákovské kategorii představuje jeden rok věku?

Rok rozdílu v kalendáři může z hlediska biologického znamenat rozdíl mnohem větší, dokonce až pět let. Takže tato skutečnost je zcela zásadní. Soupeři jsou vyšší, silově vyspělejší a tím pádem i rychlejší. Musíme proto hrát kolektivněji a snažit se o kombinační hru. Zatím těžko můžeme vyhrávat souboje 1:1, což ale neznamená, že se o to nepokoušíme. V jarní části soutěžního ročníku se tyto skutečnosti již více vyrovnají.

Který váš zápas byl na podzim nejpovedenější a naopak?

Kvalitní zápasy jsme sehráli s Vyškovem, Třebíčí, Velkým Meziříčím a Havlíčkovým Brodem. Nejvíce se mi však líbilo hned první utkání v Bystrci. Nevyvedlo se nám klání se Zlínem B, s Brnem B a s Bohunicemi. Právě tento poslední duel mě velice mrzí.

Kteří hráči zaslouží za své výkony pochvalu? Překvapil tě některý z nich?

Nejen za výkony v utkáních, ale také za přístup k tréninkům a za chování v kabině zaslouží pochvalu většina hráčů. Z jednotlivců chci jmenovat Pavla Parmu, který udělal obrovský výkonnostní skok a Borise Steinbauera, který nechyběl v podzimní části soutěžního ročníku ani na jednom tréninku.

Podzimní střelci: 6 - Štěpánek, 3 - Čermák, Bělovský, 2 - Steinbauer, Klíma, Sargsyan, 1 - Gabrhel, Vedral, Kolčava, Vitásek.

Horní řada zleva: Tomáš Vedral – asistent trenéra, Matyáš Pech, Čestmír Vitásek, Filip Vedral, David Štěpánek, Pavel Parma, Marek Diviš, Ondřej Bělovský, Jan Bajer, Kamil Průša – trenér. Dolní řada zleva: Boris Steinbauer, Robert Gabrhel, Karel Látera, Marek Pecina, Jakub Čermák, David Navrkal, Martin Šrámek, Tomáš Hekrdla.

 
Aktuálně

Vyzkoušej fotbal! Přijď na tradiční nábor do týmů přípravek FCV!

Vyzkoušej si nejpopulárnější sport na světě a staň se jedním z nás. Přijď na tradiční nábor do týmů přípravek FC Vysočina, který se koná ve čtvrtek 30. května od 17:00 hodin na travnaté ploše stadiónu v Jiráskově ulici. Nábor je otevřen pro kluky kluky narozené v letech 2016-2019 a holky všech ročníků. Uskuteční se bez ohledu na přízeň počasí. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu