21.06.2019, Miroslav Fuks

Vysočina proti Žižkovu nastoupí s dalšími testovanými hráči

Vysočina proti Žižkovu nastoupí s dalšími testovanými hráčiV obci Dolní Kralovice, padesát kilometrů od Jihlavy po D1 na Prahu, v sobotu 22. června proběhne druhý letní test fotbalistů FC Vysočina. Od 10:30 hodin zde nastoupí proti tradičnímu účastníkovi FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, jenž svoji příslušnost v soutěži vybojoval až v posledním kole uplynulého ročníku – Viktorii Žižkov.

 

Oba celky naposledy změřily síly nedávno – 3. května v Jihlavě, kdy Vysočina dominovala a zvítězila 4:1. Dvakrát se trefili Lukáš Zoubele a Stanislav Klobása. V sobotní přípravě lze očekávat, že trenéři vystřídají dvě zcela odlišné jedenáctky.

V té jihlavské již budou scházet dva testovaní cizinci – střední záložníci Ryan Theodore Whittingham a Mougnini Tape, kteří v rámci testu nepřesvědčili. Jiní dva zajímaví zahraniční fotbalisté se k týmu kouče Radima Kučery připojili v rámci pátečního tréninku a proti Žižkovu by měli nastoupit.

Prvním je devatenáctiletý Kolumbijec Esteban Beltran (roč. 1999), jenž je levonohým hráčem a nastupuje na ofenzivních postech ve středu pole. Jeho kmenovým klubem je kolumbijský Once Caldas.

Druhou novou tváří je osmnáctiletý útočník Daniil Lopatin (roč. 2000), jenž je aktuálně volným hráčem poté, co ukončil kontrakt s věhlasným Spartakem Moskva. Tento ruský mládežnický reprezentant v uplynulém ročníku nastupoval především za juniorský tým, kde ve 24 zápasech vstřelil 4 branky. Připsal si však i 7 startů za „béčko“ Spartaku ve II. lize a v sezóně 2017/18 nastoupil do 5 utkání UEFA Youth League.

Aktuální složení kádru FC Vysočina pro letní přípravu:

Brankáři: Vejmola, Veselý, Kolář, Jágrik
Obránci: Svoboda, Křišťál, M.Pavlík, Tijani, Tlustý, Vedral, Novotný, J.Pavlík
Záložníci: Javůrek, Vaculík, Šefčík, Zoubele, Smejkal, Lacko, Ritter, Mikuš, Novák, Beltran
Útočníci: Jawo, Křivánek, Klobása, Lopatin

 
Související
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu