08.08.2018, Miroslav Fuks

Vysočina touží po výhře nad Táborskem a protažení série

Vysočina touží po výhře nad Táborskem a protažení sérieÚkol zní jasně! Fotbalisté FC Vysočina v pátečním domácím duelu touží po vítězství nad FC MAS Táborsko a zároveň tak po prodloužení série výher na startu ligového ročníku už na čtyři duely v řadě. Netřeba snad zdůrazňovat, jak těžký duel proti velmi odhodlanému a kvalitnímu soupeři Jihlavu čeká. Zápas 4. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vypukne v 18:00 hodin.

 

Táborsko v uplynulém ročníku II. ligy obsadilo až 14. příčku, když o setrvání mezi elitou bojovalo do posledního kola. V rozběhlé sezóně mu po třech kolech náleží 9. pozice za přesvědčivou výhru 4:2 v posledním kole v domácím duelu proti Vítkovicím. Tým trenéra Kamila Tobiáše se prvních bodů dočkal po prohře v 1. kole doma s Hradcem Králové (0:1) a o kolo později stejným poměrem podlehl ve Varnsdorfu.

Bílo-modrý dres klubu, který vznikl spojením dvou odvěkých rivalů Sezimova Ústí a Tábora, obléká dvojice krajních obránců, u nichž lze nalézt jihlavskou stopu a množství startů za juniorku FCV. David Klusák (roč. 1994) je jihlavským odchovancem, jenž v ročníku 2015/16 figuroval v širším prvoligovém kádru FC Vysočina. Ligového startu se však nikdy nedočkal a nastoupil pouze do jediného pohárového utkání. Druholigové zkušenosti začal sbírat v Sokolově a v Táboře nastupuje od února 2017. Vojtěch Šandera (roč. 1990) v Jihlavě působil od mladšího dorostu a do kádru prvního týmu se nikdy neprosadil. Druhou ligu okusil v Čáslavi, ve Viktorii Žižkov a od ledna 2018 kope za Táborsko.

Vzájemné ligové zápasy proti Sezimovu Ústí dosud proběhly pouze čtyři ve dvou ročnících před druhým postupem FC Vysočina do nejvyšší soutěže. Jihlava v nich byla na domácím stadiónu stoprocentní, když v poslední měření sil v jarní předehrávce zvítězila výrazně 4:0 díky dvěma brankám Mešanoviće a trefám Jungra a Sedláčka. Už méně příjemná je osm let stará vzpomínka na podzim 2010, kdy Vysočina odjela ze Sezimova Ústí poražena 2:0.

Táborsko v posledních duelech sledovali jihlavští trenéři. Co si o hře nadcházejícího soupeře myslí asistent trenéra Michal Šmarda? „Kádr Táborska přes léto prošel poměrně velkou proměnou. Přesto se trenérovi Tobiášovi podařilo sestavit kvalitní tým, který se bude postupným sehráváním jenom lepšit. Dokázal to v posledním utkání, kdy výrazně přehrál Vítkovice. Můžeme tedy očekávat, že Táborsko do Jihlavy přijede v dobré náladě, povzbuzeno výhrou a plné odhodlání zabojovat o body. Předpokládáme, že se náš soupeř bude soustředit na koncentrovanou defenzívu  a nebezpečné rychlé kontry. Ostatně, má k tomu vhodné typy hráčů. Opravdu nás v pátek čeká velmi těžký zápas.“

Šmarda upozornil i na některé hráče táborské sestavy: „Táborsko představuje zajímavý maxi zkušených a mladých hráčů. Osu týmu tvoří gólman Toma, stoper Navrátil a útočník Musiol. Ve středu pole působí nebezpeční Pavel Pilík nebo sparťanský host Christian Frýdek.“

Vzájemná bilance: 4 utkání  3 – 0 – 1  7:3 / doma: 2 utkání  2 – 0 – 0  6:1 / venku: 2 utkání  1 – 0 – 1  1:2

Ze vzájemných zápasů:

Jaro 12 – II. liga: FC Vysočina Jihlava - FC MAS Táborsko  4:0 (2:0)
Góly: 11. Mešanović (pen.), 20. Jungr, 53. Mešanović, 77. Sedláček
Sestavy: VYS: Uvarenko - Karlík, Tlustý, Halama, Šilinger - Gabriel (89. Veselý), Jungr (82. Plumb), Velický, Kučera - Mešanović, Sedláček (78. Kosak). TAB: Fryšťák - Kotrba, Ptáček, Nesvadba, Kočí - Rožboud, Šturma, Dobal - Sklenář (62. Vukadinović), Mach, Jasanský.

Pod. 11 – II. liga: FC MAS Táborsko - FC Vysočina Jihlava  0:1 (0:1)
Góly: 44. Tecl
Sestavy: TAB: Fryšták - Ciferský, Ptáček, Nesvadba, Rožboud - Dobal, Kostečka, Javorek, Sklenář (67. Vyhnal) - Vukadinovič, Mach (77. Kočí). VYS: Uvarenko - Gabriel (85. Cihlář), Tlustý, Komárek, Šilinger - Dolejš (89. Kosak), Dort, Velický, Vaculík - Sedláček (80. Bača), Tecl.

Jaro 11 – II. liga: FC Vysočina Jihlava - FC MAS Táborsko  2:1 (1:0)
Góly: 39. Tecl, 68. Tecl - 90. Knakal
Sestavy: VYS: Uvarenko - Gabriel, Tlustý, Halama, Šilinger - Gába - Dolejš (70. Cihlář), Dort, Görner, Kopic (80. Veselý) - Tecl (86. Karlík). SEZ: Doležal - Ciferský, Knakal, Rožboud, Mašek - Kostečka, Javorek, Kočí (77. Dobal), Jasanský - Vukadinovič, Simr (77. Horka).

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 3 – Klíma, 2 – Klobása, 1 – Urblík, Zoubele.
Žluté karty: 1 - Urblík, Schumacher, Zoubele, Turyna, Vaculík.
Absence: -

FC MAS Táborsko

Pravděpodobná sestava: Toma – Klusák, Navrátil, Ngimbi, Šandera - M.Kučera – Pfeifer, P.Pilík, Ch.Frýdek, Valenta - Vandas.
Trenér: Kamil Tobiáš
Střelci: 1 – Ch.Frýdek, P.Pilík, Vandas, Musiol.
ZMĚNY V KÁDRU
Příchody: Hasil, Berešík a Zárybnický (host. Teplice), P.Pilík (volný hráč), Pfeifer (host. Plzeň), Ndiaye (Španělsko), Ch.Frýdek (host. Sparta Praha).
Odchody: Satrapa a Peterka (konec smlouvy), Souček (konec host. Slavia Praha), Dudl (konec host. Sparta Praha), Blecha (konec host. Bohemians), Linhart (konec profes. kariéry), Nešický (přestup Liberec), Mrsić (přestup České Budějovice), Mysliveček (přestup Loko Vltavín).

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu