10.11.2015, Miroslav Fuks

Procházka: V Olomouci chceme uspět a pozvednout sebevědomí týmu

Procházka: V Olomouci chceme uspět a pozvednout sebevědomí týmuDvě desítky FC Vysočina moc radosti nepřinesly, změní to dvě jedenáctky? Ne, není řeč o pivu, ale o osmifinálovém dvojzápase MOL Cupu proti Sigmě Olomouc. Úvodní duel se totiž hrál 10.10., jihlavskému týmu se nevydařil a skončil porážkou 0:1. Ve středu 11.11. je na Andrově stadiónu na programu odveta, v níž by se hosté chtěli poprat o postup a zvýšit si povadlé sebevědomí před závěrem ligového podzimu.

 

V tomto duchu před utkáním hovořil i asistent trenéra Pavel Procházka: „Rozhodně své postupové ambice nevzdáváme, přestože naše výchozí pozice není ideální. Zápas chceme výsledkově i herně zvládnout, abychom po těžkém mladoboleslavském direktu pozvedli psychiku týmu. Je nám jasné, že ostuda, kterou jsme od 70. minuty v Mladé Boleslavi předvedli, se bude vůči veřejnosti a fanouškům napravovat mnohem déle.“

Úvodní duel dělí měsíc, během kterého Sigmu převzal nový kouč Václav Jílek, jenž nahradil Leoše Kalvodu. Změnila se pod jeho vedením hra olomouckého celku? „Na hře Sigmy je tato změna patrná. U hráčů našeho nadcházejícího soupeře vnímáme zvýšený pohyb, aktivitu a chuť. Olomouc hodně nakopla cenná výhra na Slavii. Poté sice nezvládla těžké duely s Mladou Boleslaví a v Jablonci, ale o to více bude chtít uspět proti nám,“ upozornil asistent trenéra.

Pohár často bývá vítanou příležitostí k nasazení hráčů, kteří v ligových duelech nedostávají častou příležitost. Uvažujete o změnách v sestavě? „Předpokládáme, že dílčí změny nastanou. Rádi bychom na maximálně dvou postech nasadili hráče, kteří teď v lize nejsou tolik vytěžováni, aby prokázali svoji kvalitu. Postrádat budeme Jánoše, který si v Olomouci odsedí trest za červenou kartu, zraněného Mišůna a trojici mládežnických reprezentantů – Fulneka, Vejmolu a Štěpánka. Naopak bude po karetním trestu k dispozici Vaculík,“ informoval Procházka.

Poslední vzájemné ligové utkání: 12.9.2015 - Vysočina v důležitém utkání dvou sousedů v tabulce v Olomouci neuspěla a připsala si třetí porážku v řadě. A třetí s nejtěsnějším jednobrankovým rozdílem. Nervózní a vyrovnaný duel rozhodla pasáž mezi 56. a 60. minutou, kdy domácí dvakrát skórovali. Muris Mešanović dokázal poměrně brzy snížit, jenže jihlavské příležitosti při standardních situacích kýžené vyrovnání nepřinesly. Sigma tak vydřela první výhru v sezóně - 2:1.

Poslední vzájemné pohárové utkání: 11.10.2015 - Fotbalisté FC Vysočina do úvodního dějství MOL Cupu vykročili s touhou uspět a spravit si chuť po ligových neúspěších. Snahu jim nebylo možné upřít, ovšem přes olomouckou stoperskou dvojici se neprosadili. Naopak Sigma v 30. minutě otevřela skóre utkání a stav 0:1 již udržela. Do odvety MOL Cupu si tak odvezla výhodnější pozici.

SK Sigma Olomouc

Střelci v SYNOT lize: 3 – Houska, 1 – Petr, Chorý, Vašíček, Navrátil, Hála, Plšek, Malec, Ordoš, Halenár.

Střelci v MOL Cupu: 3 - Ordoš, 2 - Moulis, 1 -  Chorý, Rolinc, Rajnoch, Malec, Cana, Plšek

Sestava v posledním utkání: M. Buchta - Hála, Rajnoch, Radakovič, Vepřek - Moulis, Houska, Cana (52. Štěpán), Petr, Navrátil (83. Zahradníček) - Vašíček (65. Šindelář).

Letní změny v kádru:

Příchody: R.Hubník (host. FC Viktoria Plzeň), Buchta (přestup FC Rapid Bukurešť / RUM), Dreksa a Svozil (konec host. 1.SC Znojmo), Janotka a Varadi (konec host. SK Dynamo České Budějovice), Štěpán (přestup FC Baník Ostrava), Halenár (přestup Nyíregyháza Spartacus / MAĎ), Moulis (přestup FK Jablonec).

Odchody: Bárta (přestup FK Jablonec), Dreksa (host. MFK Karviná), Javůrek (přestup FC Hradec Králové), Janotka, Kušnír, Vavřík a Schulmeister (konec smlouvy).

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu