19.09.2013, Miroslav Fuks

Komňacký: V Boleslavi nejsme bez šance na úspěch

Komňacký: V Boleslavi nejsme bez šance na úspěchS jakým celkem měl FC Vysočina stoprocentní bilanci v uplynulém ročníku Gambrinus ligy? S Mladou Boleslaví! Na jaře Jihlava vyhrála na domácí půdě 1:0 a na podzim překvapila vítězstvím 1:3 ve městě automobilů. Tuto neděli Vysočina rozhodně nebude v Mladé Boleslavi favoritem, přesto bude toužit po bodovém zisku.

 

V této roli už na podzim Vysočina jednou byla. Jela k zápasu se soupeřem, který o kolo dříve výrazně zvítězil na Slavii. Po Teplicích si v Edenu otevřela střelnici právě Mladá Boleslav, která tam v uplynulém kole zvítězila 0:4 a pořádně se tak povzbudila do dalších zápasů. Jak bude jihlavský tým nabuzenému soupeři čelit? Na které hráče si bude muset dát pozor? „Jsme si vědomi, že Mladá Boleslav je klubem s vysokými ambicemi a patřičným sebevědomím. Výrazná výhra na Slavii mladoboleslavský tým jistě ještě více povzbudila. V neděli nás tedy čeká velmi složité utkání a těžký soupeř. V Olomouci jsme si však dokázali, že jsme schopní vypracovat si gólové příležitosti a proměnit je. Pokud se dokážeme koncentrovat na defenzívu a nebudeme zbytečně inkasovat, tak nejsme bez šance na úspěch. Pozor si musíme dát na ofenzivní čtveřici Štajner, Štohanzl, Nešpor a Chramosta a stejně tak i na standardní situace, v nichž hrozí zejména urostlý Johana,“ upozornil kouč František Komňacký.

Vysočina v posledním kole Olomouci sahala minimálně na bod. Nakonec však po výborném ofenzivním výkonu odešla poražena. Jaké poznatky si trenér Komňacký z tohoto zápasu vzal? V čem viděl největší problém ve hře svých svěřenců? „Problém je v chybách, které děláme v defenzivní hře. Dopředu si dokážeme vypracovat příležitosti a jsme nebezpeční. Naši obrannou hru nutně potřebujeme zlepšit, což bude vyžadovat soustředěný a disciplinovaný výkon celého týmu a celkovou lepší organizaci hry.“

Smolná prohra tým určitě poznamenala. Pozoroval jste v tomto týdnu v kabině skleslou náladu? Už jsou hráči nabuzení na Boleslav? „Na počátku tohoto týdne bylo skutečně možné na hráčích sledovat zklamání. Cítili, že v Olomouci měli na tolik potřebný a cenný bodový zisk. I takové momenty však k fotbalovému životu patří. My se z takové zkušenosti musíme poučit, vyvarovat se chyb a odrazit se od pozitivních věcí, které zápas na Sigmě přinesl,“ zdůraznil jihlavský lodivod.

Plánujete změny v základní sestavě? Budou už k dispozici nemocní Blažek a Jungr? Máte jiné absence? „Přeučil a Kosak jsou stále na marodce. Naopak už naplno trénují uzdravení Blažek a Jungr. Nejen proto předpokládám, že v sestavě učiníme jednu až dvě změny,“ dodal Komňacký.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a FK Mladá Boleslav: 4 utkání  2 – 1 – 1   4 : 5

Poslední vzájemné utkání: Fotbalisté FC Vysočina si první jarní ligovou trefu nachystali na pravý moment. V dohrávce 20. kola Gambrinus ligy jediným gólem Tomáše Rady vydřeli nesmírně důležitou výhru 1:0 (0:0) nad Mladou Boleslaví. Pátý celek tabulky v tomto ročníku zdolali podruhé a zároveň se mohli radovat z premiérové jarní výhry. V neposlední řadě prodloužil jihlavský tým domácí sérii bez inkasované branky na 4 duely.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 2 - Masopust, 1 – Koloušek, Šimonek, Jungr, Tlustý, Marek, Harba, Šourek, Kosak, Teplý, Vaculík, Kopic, Jánoš.

Inkasované karty: 2 – Josl, 1 – Kopic, Jánoš, Koloušek, Masopust, Jungr, Přeučil, Vaculík, Karlík.

Absence: Přeučil s Kosak (zranění)

FK Mladá Boleslav

Trenér: Ladislav Minář

Střelci: 3 – Nešpor, Ščuk, 2 – Štajner, Kysela, Chramosta, Fabián, 1 – Štohanzl, Zahustel.

Sestava v posledním ligovém utkání: Miller – Kysela, Johana, Kúdela, Fabián – Štajner, Jarolím, Ščuk (83. Eliáš), Štohanzl (87. Štípek) – Nešpor (80. Jeslínek), Chramosta.

Letní změny v kádru:

Příchody: Štajner (přestup FC Slovan Liberec), Rosa (přestup FK Teplice), Štípek (host. FC Viktoria Plzeň),  Fabián (konec host. Varnsdorf), Jeslínek (přestup Krivoj Rog/UKR)

Odchody: Šírl (konec host. FC Viktoria Plzeň), Ondřejka (konec host. 1.FC Slovácko), Opiela (přestup FK Senica/SK), Rolko (přestup FC Hradec Králové), Řezníček (přestup 1.FK Příbram)

Web soupeře: ZDE

Stadión soupeře: ZDE

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu