29.04.2023, Miroslav Fuks

Vysočina jede z důležitého duelu v Prostějově s prázdnou

Vysočina jede z důležitého duelu v Prostějově s prázdnouZměna rozestavení, řada šancí a zlepšení hry fotbalistům FC Vysočina k bodovému zisku z Prostějova nestačilo. Domácí dokázali v 52. minutě vstřelit klíčovou úvodní branku zápasu a po zbytek utkání velice důležitou výhru 1:0 (0:0) obětavě udrželi. Jihlavský tým tak musel skousnout čtvrtou porážku v řadě.

 
ProstějovProstějov
25.kolo, sobota 29.4.2023, 17:00
1:0
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Gól: 52. Bartolomeu
ŽK: 34. Bartolomeu, 37. Koudelka, 91. Vejmola
Rozhodčí: Orel – Kříž, Bureš
Diváci: 560
Prostějov: Vejmola – Bialek, Gábriš, Schaffartzik, Bolf, Rolinek (71. Vlachovský) – Bartolomeu (87. Blahuta), Chvěja (79. Zbožínek), Moučka (87. Gouamene), Koudelka – Malec. Náhradníci: Krynskyj – Mach.
FC Vysočina: Jágrik – Piško (85. Fila), Vedral, Gabriel - Lacko, Tureček – Svoboda, Selnar, Křišťál (85. Tall) - Křehlík (76. Vítek), Araujo-Wilson (65. Záhradnik). Náhradníci: Soukup - Irodotos, Šancl.
Stanice TV prenosu: záznam
 

Komentář

Trenéři FC Vysočina se oproti domácímu duelu s Duklou rozhodli pro dvě změny, když místo zraněného Peřiny a Talla nastoupili Křišťál a Araujo-Wilson. Zároveň vsadili na netradiční rozestavení 3-5-2.

Opatrná čtvrthodina nabídla jen oboustranné pokusy o útoky a žádné šance. Byla znát důležitost zápasu, stejně tak i velké soustředění a nasazení všech hráčů. V 17. minutě vypadal nadějně rohový kop Jihlavy a následný závar zakončený nedůraznou Vedralovou hlavičkou, s níž měl Vejmola jen minimum práce. Mnohem nebezpečněji vyzněla o dvě minuty později situace před Jágrikem. Vše odstartoval centr z pravé strany a nepovedený obranný odkop, zmatky a několikerý pokus o dorážku ukončil hvizd rozhodčího signalizující hru rukou útočícího fotbalisty. Ve 24. minutě si na pravém křídle hezky narazil Batolomeu, unikl po křídle a před branku poslal nepříjemný střílený centr, který před Moučkou odvrátil důrazný Piško. Ve 25. minutě mohla jit Vysočina do vedení. Křehlík doprava posunul míč na Svobodu, který jej potáhl do vápna, míč si zasekl do středu a vystřelil levačkou na přední tyč. Bohužel zařízení těsně minul. Stejně si vedl v 31. minutě v druhé nadějné šanci Araujo-Wilson, který z první z malého vápna zakončoval nahrávku Svobody, který vpravo krásně zakombinoval s Turečkem. Ve 40. minutě vyslal pohotovou střelu Křišťál, která si po zablokování ze strany prostějovského hráče možná říkala o odpískání ruku a nařízení penalty. Sudí Orel však tentokrát byl proti. Následný odražený míč převzal Selnar a vyslal přízemní střelu, kterou lapil Vejmola. Vysočina byla v poslední čtvrthodině prvního dějství lépe kombinujícím a nebezpečnějším celkem, ovšem branky se nedočkala. Platilo to i o hlavičce Araujo-Wilsona z rohového kopu v nastaveném čase. Balón skryl v rukavicích pozorný Vejmola.

Do druhého poločasu obě jedenáctky nastoupily beze změn. A platilo i pokračování jihlavské ofenzivní snahy. Ovšem jen do 51. minuty. To Jágrik nedokázal zachytit centr z pravé strany a na zadní tyči zakončoval Bartolomeu v pádu do břevna. Chvíli poté už se ale skóre duelu otevíralo. Do pokutového území opět přiletěl centr zprava, který si znovu našel Bartolomeu a hlavičku v mírném záklonu usměrnil nechytatelně k pravé tyčce - 1:0. V 58. minutě znovu zahrozil rychlonohý Bartolomeu, který dostal dlouhý míč za obranu, natlačil se i před stopera, ale klid na zakončení neměl, takže Jágrik střelu vyrazil na roh. O minutu později na druhé straně překvapil střelou z pětadvaceti metrů Araujo-Wilson, ovšem Vejmola jeho pokus vytěsnil na roh. V 64. minutě mohl nebezpečný Bartolomeu vstřelit druhou branku, když se prosmýkl mezi stopery, ale ani nadvakrát Jágrika nepřekonal. Vysočina už v této fázi vysunula Vedrala na hrot, nasadila Záhradnika místo Araujo-Wilsona a prezentovala se v klasickém rozestavení 4-4-2. V 72. minutě si právě Vedral dobře naběhl na centr Záhradnika, šikovně jej prodloužil na zadní tyč a zde jen centimetry scházely Křehlíkovi, aby kulatý nesmysl usměrnil do sítě. Vysočina měla v této fázi zápasu velký tlak a prezentovala se enormním úsilím vstřelit vyrovnávací branku. V 82. minutě se držel za hlavu Vedral, který z první zakončoval přízemní centr Svobody. Jenže svůj pohotový pokus poslal těsně nad břevno. V 84. minutě se před Vejmolou prokličkoval k zakončení Lacko, ale jeho střela byla zablokovaná. V 90. minutě nebezpečně vypálil z osmnácti metrů Tureček, jenže Vejmola byl u pravé tyče včas a míč vytěsnil na roh. Ve 2. minutě nastavení domácí obránci zablokovali hned dvě nebezpečné rány uvnitř svého vápna. V 93. minutě mohl srovnat Tall, který si ve vápně přiklepl centr z levé strany a vypálil levačkou. Jenže jeho projektil jen olízl břevno! A pak už mohla v Prostějově zavládnout vítězná radost domácího týmu.

Fotogalerie

       
 
 
Zápasy
11.kolo | FC Vysočina - Prostějov | 1:1
25.kolo | Prostějov - FC Vysočina | 1:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu