12.03.2023, Miroslav Fuks

Vysočina se v dramatické bitvě musela spokojit s bodem

Vysočina se v dramatické bitvě musela spokojit s bodemJihlava byla svědkem velice zajímavého a dramatického utkání FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Domácí FC Vysočina hostil Karvinou a byl velmi blízko třetí brance, která by pojistila průběžné vedení 2:1. Nestalo se tak a naopak hosté dokázali vyrovnat na konečných 2:2 (1:1). Jihlavské branky zaznamenali Justin Araujo-Wilson a Marvis Ogiomade.

 
FC VysočinaFC Vysočina
18.kolo, neděle 12.3.2023, 14:30
2:2
(1:1)
KarvináKarviná
 

Góly: 30. Araujo-Wilson, 49. Ogiomade – 19. Málek, 72. Budínský
ŽK: 25. Lacko, 50. Selnar – 38. Soukeník, 43. Málek, 79. Mikuš, 86. Boháč
Rozhodčí: Batík – Vodrážka, Pospíšil
Diváci: 335
FC Vysočina: Jágrik – T. Svoboda, Vedral, Gabriel, Peřina – Lacko (61. Shudeiwa), Tureček – Ogiomade, Selnar, Fila (85. Tall) – Araujo-Wilson (76. Zoubele). Náhradníci: Soukup – Záhradnik, Vítek, Křehlík.
Karviná: Neuman – Soukeník, D. Krčík, Bederka, Žák (60. Memić) – Budínský (C), Boháč – Mikuš, Málek (80. Teplan), Rezek (60. Akinyemi) – Boateng. Náhradníci: Ciupa – Bielan, Moses, Goj.
Stanice TV prenosu: záznam
 

Komentář

Kouč Ondřej Smetana oproti úvodnímu jarnímu duelu proti Chrudimi učinil jen minimální změny, když po karetním trestu nasadil stopera Vedrala na úkor Křišťála. V karvinské základní jedenáctce nescházela hned čtveřice exjihlavských hráčů – Krčík, Málek, Mikuš a Rezek.

Vysočina do utkání vstoupila nadějně. Ve 3. minutě Vedral po rohovém kopu hlavou nadějně hledal spoluhráče na malém vápně, ale nebyl dostatečně přesný. O chvíli později Ogiomade pronikl drzý průnik přes svého strážce, ale zpětnou přihrávkou ve vápně hráče ve žlutém nenašel. Ve 12. minutě o sobě dal vědět skvělým zpracováním míče a centrem Mikuš, kdy moc nescházelo, aby se Boateng dostal ke gólové hlavičce. Ve 14. minutě měl na hlavě gól Lacko, ale po rohu Selnara trknul kousek nad břevno. A tak úvodní jarní branka na jihlavském trávníku padla do domácí branky. Málek si do vápna naběhl na průnikovou přihrávku, zachoval chladnou hlavu a prostřelil Jágrika – 0:1. Ale po půlhodině bylo po zásluze srovnáno. Selnar zleva odcentroval přesně na hlavu Araujo-Wilsona, který přes velké úsilí gólmana Neumana dostal míč do sítě – 1:1. V 39. minutě si tato dvojice spolupráci zopakovala, ovšem tentokrát se oblouček po hlavičce Araujo-Wilsona snesl nad břevno. Ve 40. minutě mohl strhnout vedení na stranu Karviné Mikuš. Po ideálním centru Boatenga z levé strany poslal svoji hlavičku těsně vedle tyče Jágrikovy branky. Ve 42. minutě si ve vápně našel dlouhý aut Araujo-Wilson, otočil se s míčem a vypálil z rohu vápna. Nebýt teče jednoho z hráčů v zeleném, tak by se mohl radovat z druhého gólu v utkání. 

Hosté hned ve 46. minutě dali najevo, že se s bodem jen tak nesmíří. Boatentg nabil na vápno Mikušovi, jehož utažená rána letěla těsně kolem levé tyčky. Jenže snahu nebylo možné upřít ani Vysočině, která se hned z první vážné akce ve druhém dějství dočkala gólové radosti. Selnar ve 49. minutě kopal roh, Neuman centrovaný míč trestuhodně podběhl a tak pohodový Ogiomade neměl problém trefit odkrytou branku – 2:1. V 57. minutě kopal Selnar opět od rohového praporku a podruhé v zápase se k hlavičkovému zakončení dostal Lacko. Z těžké pozice oblouk z jeho hlavy letěl kousek nad. V 60. minutě Karviné vyšel rychlý brejk tažený Rezkem, jenž poté na vápně vybídl ke střelbě zkušeného Budínského, který však mířidla vůbec neseřídil. V 64. minutě Vysočina dokázala rychle zakombinovat, Selnar do vápna uvolnil Peřinu, který se dokázal zbavit gólmana Neumana, ale hradbu dobíhajících karvinských hráčů neprostřelil. Karviná měla problémy s kontrolou obrany rohových kopů, což potvrdila 66. minuta, při níž na malém vápně vyplaval osamocený Ogiomade. Snažil se z malého vápna prostřelit bránící hráče v zeleném, ale napálil pouze tyč! A nenes s rohy, ale i s volnými kopy, protože v 70. minutě při něm byla Vysočina důraznější, odražený míč si našel Araujo-Wilson, uvolnil se a jeho střelu z cesty do sítě vyrazil bek Karviné. Tři velké šance Vysočina neproměnila a tak v 72. minutě přišla šťastná chvíle Karviné. Málek na vápně udržel míč, posunul ho na Budínského, který se z vápna trefil přesně k levé tyči – 2:2. V 80. minutě znovu zahrozili hosté, když do s míčem upaloval na branku přes půl hřiště Boateng, ale jeho střelu z nebezpečné pozice zastavil skluz Gabriela. Na druhé straně v 83: minutě pláchl po pravém křídle Ogiomade, zbavil se Mikuše, ale poté místo přihrávky volil střelu, která skončila jen v Neumanově náruči. A tak zajímavá bitva vítěze nepoznala ani po závěrečném nebezpečném závatru v podání Vysočiny.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
4.kolo | Karviná - FC Vysočina | 2:1
18.kolo | FC Vysočina - Karviná | 2:2
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu