07.10.2022, Miroslav Fuks

Vysočina se proti Prostějovu musela spokojit s bodem

Vysočina se proti Prostějovu musela spokojit s bodem11. kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nabídlo důležitý zápas celků, které nutně potřebovaly bodový zisk. Domácí FC Vysočina hostil Prostějov a velmi toužil po vítězném přetnutí série čtyř porážek. Díky přesně hlavičce Filipa Vedrala k němu nadějně vykročili, ovšem Hanáci se ukázali být jako velice zdatný soupeř a zkraje druhé půle po zásluze vyrovnali Schaffartzikem na konečných 1:1 (1:0).

 
FC VysočinaFC Vysočina
11.kolo, pátek 7.10.2022, 18:00
1:1
(1:0)
ProstějovProstějov
 

Góly: 27. Vedral – 51. Schaffartzik
ŽK: 55. Vedral, 77. Piško – 55. Kušej, 57. Kulig
Rozhodčí: Kotala - Dresler, Kotík
Diváci: 513
FC Vysočina: Soukup – Svoboda, Vedral, Piško, Peřina – Shudeiwa, Lacko (46. Tureček) – L. Fila (46. Křivánek), Zoubele, Selnar – Tall (60. Ogiomade). Náhradníci: Jágrik – Irodotos, Gabriel, Vítek.
Prostějov: Bárta – Blahuta (25. Bolf), Bialek, Schaffartzik, Stříž (67. Elbel) – Kušej, Kulig, Omale (71. Gáč), Šumbera, Koudelka – Ali-Abubakar. Náhradníci: Krynskyj – Pinc, Ščedryj, Bartolomeu.
Stanice TV prenosu: záznam
 

Komentář

Kouč Jan Kameník oproti duelu na Dukle Praha provedl tři změny, když místo Gabriela, Turečka a gólmana Jágrika nastoupili Selnar, Tall a v ligové brance FCV poprvé Soukup.

Lepší vstup do utkání měli hosté, kteří byli od úvodních minut velice aktivní a pohybliví. Ve 12. minutě se dostali k prvnímu ohrožení jihlavské branky, když si Koudelkův přízemní centr našel ve vápně Ali-Abubakar, z první střílel, ale debutující Soukup míč skvěle vytěsnil nad břevno. Vysočina získávala půdu pod nohama až postupně od 20. minuty. A střelecky se trápící fotbalisté Vysočiny otevřeli skóre zápasu hned z první nebezpečné akce. Ve 27. minutě byl před vápnem faulován Zoubele a k následné standardce se postavil Selnar. Uzdravený navrátilec do sestavy balón posadil přesně na hlavu nabíhajícího Vedrala, jenž nekompromisně zavěsil – 1:0! Už o dvě minuty později mohlo být srovnáno, když se po standardce k hlavičce na rohu malého vápna prosadil Šumbera. Soukupa překonal, ale Zoubele jej dokázal na brankové čáře zastoupit. V 32. minutě Kušej z první vracel centr do vápna, balón mu nesedl ideálně a nabral směr Soukupova branka. Nečekaný lob k úlevě domácího publika skončil na horní síti. V 39. minutě hosté zazdili další velkou šanci. Kušej do vápna uvolnil střídajícího Bolfa, který na penaltě našel zcela volného Kuliga, jenž z první trestuhodně přestřelil. Do poločasových kabin se tak šlo lépe hráčům ve žlutém.

Domácí trenérský tým na nepřesvědčivý výkon svého celku reagoval dvěma poločasovými střídáními, kdy Filu a zraněného Lacka nahradili Křivánek a Tureček. A právě Křivánek už po necelých dvou minutách pobytu na hřišti rozvlnil síť, když kulatý nesmysl po stříleném centru Svobody šikovně tečoval na přední tyči. Bohužel, jihlavský pravý bek se při centru s míčem ocitl za čárou. Na druhé straně v 50. minutě vyslal nepříjemnou střelu za hranicí vápna Kulig, kterou domácí obrana tečovala na roh. K němu se postavil Koudelka, na zadní tyči našel Bolfa a ten míč vrátil na malé vápno na Schaffartzika, který balón dotlačil do sítě – 1:1. V 55. minutě modrobílí opět zahrozili po rohovém kopu, při němž se k hlavičce dostal Kulig. Soukup však jeho pokus dokázal lapit. O tři minuty později kopali roh jihlavští a naskakujícímu Tallovi scházel jen kousíček, aby balón posunul do sítě. V 65. minutě byl opět v permanenci Soukup, kterého se po průniku snažil z velkého úhlu propálit Kušej. Domácí gólman však byl na správném místě. V 69. minutě Vysočina zatlačila svého soupeře ve vápně a rozehrála nebezpečný hlavičkový biliár, který bohužel skončil faulem na jednoho z Hanáků. Neujala se ani střela Selnara o chvíli později. Domácí ofenzivní záložník si za vápnem navedl balón na levačku, ale pálil hodně nad. V 78. minutě se do míče z pětadvaceti metrů z přímáku opřel Koudelka a pálil těsně vedle levé tyče Soukupovy branky. V 86. minutě ze stejné situace z dvaceti metrů střílel Tureček, ale jeho kroucený pokus letěl metr nad. V 89. minutě Křivánek potáhl rychlý průnik po křidle a za vápnem našel Selnara. Ten se proháčkoval ke střele levačkou, která však po teči skončila jen na rohovém kopu. V nastaveném čase hosté kopali roh, po němž se do odraženého míče opřel Elbel, a jeho utěšený pokus těsně minul zadní tyč. A když se chvíli poté neujala ani šance Ali-Abukara, tak se oba celky rozešly smírně.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
11.kolo | FC Vysočina - Prostějov | 1:1
25.kolo | Prostějov - FC Vysočina | 1:0
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu