09.05.2021, Michal Růžička

Důležitý bod z Táborska

Důležitý bod z TáborskaVysočina vyválčila remízu na hřišti Táborska. O první branku utkání se postaral Fares Shudeiwa. Táborsku se podařilo otočit nepříznivý stav už do konce prvního poločasu. Jihlavští fotbalisté nesložili zbraně a v 76. minutě ránou zpoza šestnáctky vyrovnal Vojtěch Patrák. Jihlava zvýšila náskok nad 13. Blanskem na 5 bodů.

 
TáborskoTáborsko
23.kolo, neděle 9.5.2021, 17:00
2:2
(2:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Gól: 19. Navrátil, 34. Ndiaye – 9. Shudeiwa, 76. Patrák
ČK:
ŽK: 45+1. Holiš (TAB), 90+1. Tolno (TAB) – 48. Lacko (JIH), 53. Křišťál (JIH), 60. Patrák (JIH)
Rozhodčí: Julínek – Podaný, Pečenka
Diváci: 0
Táborsko: Pecháček – Navrátil (C), Tusjak, Holiš, Almeida – Liepa (66. P. Plachý), Ndiaye, Boula (81. Majka), Tolno – Provazník (66. Gil), Čapek. Náhradníci: Zadražil – Penc, P. Plachý, Janošík, Gil, Majka, Dybala.
FC Vysočina: Číž – Peřina (64. Horák), T. Vlček, Pojezný (38. T. Svoboda), Křišťál – Červ, Lacko (C), Patrák, Shudeiwa (46. Křivánek, 90. Ritter) – Selnar (46. Klobása), Vedral. Náhradníci: Lancman – Horák, T. Svoboda, Klobása, Chocholatý, Křivánek, Ritter.
Stanice TV prenosu: Záznam
 

Komentář

Aleš Křeček udělal oproti minulému zápasu tři změny v základní sestavě. Stanislava Klobásu nahradil Fares Shudeiwa. Adama Rittra nahradil Jakub Selnar, který se vrátil do základní sestavy od prvního jarního zápasu proti Vyšehradu. Do branky se postavil po sedmi zápasové pauze Lumír Číž.

První velkou příležitost si vypracovali domácí. V 6. minutě táborský útočník Čapek dostal přihrávku do vápna a vystřelil z prvního doteku. Jeho střelu zablokovala jihlavská obrana. Míč se odrazil ke zcela volnému Emmanuelu Tolnemu. Jeho střelu z otočky výtečně vyrazil Číž. V 9. minutě jihlavští fotbalisté otevřeli skóre zápasu. Po rychlé akci z pravé strany se Vysočina dostala do pokutového území soupeře. Odtud přišel střílený centr na zadní tyč, kde si nabíhal zcela volný Fares Shudeiwa, který zakončoval do odkryté táborské branky – 0:1. Ve 14. minutě Táborsko nastřelilo tyčku. Pěkný centr z rohového kopu přistál na hlavě domácího kapitána Jakuba Navrátila, jehož pokus skončil na levé tyčce Čížovi branky. Na další šanci se nemuselo dlouho čekat. O 3 minuty později přišel centr z levé strany do pokutového území Jihlavy, který hosté odvrátili pouze k domácímu hráči. Ten nikým neatakovaný vrátil míč zpět do velkého vápna. Míč propadl k Ndiayemu, který předvedl zakončení nůžkami. Míč z jeho levačky skončil v síti. Radost táborského fotbalisty však rychle ukončil praporek asistenta, který signalizoval offside. Táborsko dál pokračovalo ve velkém tlaku, který proměnilo v gól v 19. minutě. Standardní situaci zakončil hlavou kapitán Jakub Navrátil a Číž se natahoval k tyči marně – 1:1. Táborsko gól nakopl a tlačilo se za vedoucí brankou. Ve 34. minutě Táborsko vstřelilo druhý gól v zápase. Z pravé strany zatáhl míč nejlepší střelec Táborska Tolno. Poslal přízemní centr na velké vápno. Ndiaye nabíhal z druhé vlny a přesnou ránou k levé tyči otočil stav utkání na – 2:1. Ve 40. minutě Jihlava zahrávala standardní situaci. K míči se postavil Jakub Selnar. Vyslal střílenou skákavou přihrávku, která prošla až k domácímu brankáři. Ten míč vyrazil mimo tři tyče. Poločas skončil 2:1 ve prospěch domácího Táborska.

Vysočina udělala o přestávce dvě změny. Aleš Křeček stáhnul autora první branky Farese Shudeiwu, kterého nahradil Radek Křivánek.  Do druhého poločasu nenastoupil Jakub Selnar a do hry přišel Stanislav Klobása. Druhý poločas už by opatrnější. Táborsko se lehce zatáhlo a čekalo na brejkové situace. Jihlava začala stupňovat hru a držet více míč na svých kopačkách a byla odměněna v 76. minutě. Horák si zaběhl za obranu Táborska. Poslal z levé strany centr, který stačila obrana domácích odvrátit. K odraženému míči se dostal znovu Horák. Přihrál Klobásovi, který posunul míč na velké vápno, kde nabíhal Vojtěch Patrák. Nad ničím se nerozpakoval a z první vystřelil. Jeho prudká rána se otřela o domácího obránce a brankář nestačil na teč reagovat. Vyrovnáno - 2:2. V závěru utkání se Táborsko snažilo vstřelit třetí branku. Hrálo se převážně na jihlavské polovině. Jenže všechny útoky domácích skončily na jihlavské obraně.  A tak utkání skončilo 2:2.

Další zápas Vysočina hraje doma proti FK Viktorii Žižkov Utkání se odehraje v pátek 14.5. od 17:00

FC MAS Táborsko – FC Vysočina Jihlava 2:2

 
Zápasy
11.kolo | FC Vysočina - Táborsko | 2:1
23.kolo | Táborsko - FC Vysočina | 2:2
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu