18.04.2021, Michal Růžička

Po dvou výhrách přišla domácí porážka s Duklou 0:1.

Po dvou výhrách přišla domácí porážka s Duklou 0:1.Jihlavě se nepodařilo navázat na domácí vítězství nad Třincem ani na venkovní výhru nad Prostějovem. Vysočina vstoupila do utkání dobře a měla hned dvě velké šance v podobě Luise Arroya a Filipa Vedrala. Bohužel ani jeden z útočníku svojí šanci neproměnil. Dukla šla do vedení po chybě ve středu hřiště a z ojedinělé šance dukelský útočník Buchvaldek vstřelil vítěznou branku utkání. Bohužel na konci zápasu se nechal vyloučit jihlavský stoper Štéfánek a bude tak chybět trenéru Křečkovi minimálně v dalším zápase proti Blansku.

 
FC VysočinaFC Vysočina
19.kolo, neděle 18.4.2021, 17:00
0:1
(0:1)
Dukla PrahaDukla Praha
 
Gól: 33. Buchvaldek
ČK: 90+2. Štefánek (JIH)
ŽK: 44. Červ (JIH), 52. Štefánek (JIH) – 47. D. Souček (DUK), 61. Fábry (DUK)
Rozhodčí: Szikszay – Leška, Volf
Diváci: 0
FC Vysočina: Lancman – Křišťál, Štefánek, T. Vlček, Peřina – Lacko (C), Červ (78. Chocholatý) – Ritter (46. Ševčík), Shudeiwa (46. Klobása), Arroyo (70. Tureček) – Vedral. Náhradníci: Číž – Pojezný, Tureček, T. Svoboda, Klobása, Ševčík, Chocholatý.
Dukla Praha: F. Rada – Fišl, Piroch (C), Chlumecký – D. Souček (67. Krunert), J. Peterka, Doumbia (67. Barac), David Kozel (88. Hadaščok) – Buchvaldek (80. Kim), Fábry, Faleye (80. Šebrle). Náhradníci: Kinský – Krunert, Šebrle, Kim, Trávníček, Barac, Hadaščok.
Stanice TV prenosu: Záznam
 

Komentář

Zranění ramene nepustilo do základní sestavy útočníka Patráka, kterého v sestavě vystřídal útočník z Ekvádoru Luis Arroyo.

A právě novic v základní sestavě Arroyo si připsal velkou šanci na otevření skóre zápasu. Luis ustál souboj a pokračoval z levé strany přímo na branku. Navedl si míč na střed hřiště a vystřelil. Jeho střela se otřela o levou tyčku hostujícího brankáře Filipa Rady. O dvě minuty později si Jihlava vytvořila další velkou příležitost ke skórování a znovu u toho byl velmi aktivní Luis Arroyo. Luis dostal krásnou přihrávku do pravého křídla, kde si překopl míč a předběhl obránce pražské Dukly a poslal střílenou přihrávku do vápna. K míči se dostal Filip Vedral, který si před stoperem Dukly zasekl míč na silnější pravou nohu. Bohužel o dvacet centimetrů přestřelil soupeřovu branku. Dukla vyrovnala hru a začalo se hrát převážně ve středu hřiště. Což se stalo osudovým ve třiatřicáté minutě. Vysočina ztratila míč právě ve středu pole a Dukla postupovala do brejkové situace. Před šestnáctkou převzal míč hostující útočník Lukáš Buchvaldek a vystřeli z levé strany na vzdálenější tyč a od ní se míč odrazil do brány – 0:1 Těsně před koncem měli hosté ještě jednu příležitost ke skórování. Znovu u toho byl Lukáš Buchvaldek. Hosté rychle otočili míč z pravé strany na levou, kde byl úplně volný Buchvaldek. Útočník Dukly potáhl míč až k šestnáctce a nikým neatakovaný vystřelil křižnou střelou na levou tyčku. Naštěstí jen o kousek minul. Poločas tak skončil 0:1 pro pražskou Duklu.

Jihlavský trenér Křeček reagoval na nepříznivý stav utkání hned na začátku druhého poločasu dvojím střídáním. Ze hřiště stáhl talentované odchovance Farese Shudeiwu a Adama Rittra, které nahradili zkušený Stanislav Klobása s Michalem Ševčíkem.

Druhá půle se nesla ve znamení bojovnosti a převahy o střed hřiště. Vysočina se tlačila za vyrovnáním, jenže její tlak byl pouze po soupeřovu šestnáctku. Dukla sice držela míč víc na svých kopačkách, ale větší šance si nevypracovala. V sedmdesáté minutě se Křeček snažil rozhýbat hru a poslal na hřiště Turečka s Chocholatým, pro kterého to byl první zápas v jihlavském dresu. Na konci zápasu přišla velká kaňka v podobě druhé žluté karty pro jihlavského stopera Róberta Štefánka. První žlutou kartu viděl po faulu již v 52. druhé minutě a druhá přišla v samotném závěru zápasu po zakopnutí míče. Bohužel Róbert Štefánek si bude muset minimálně na jedno utkání odpočinout a určitě nebude hrát další zápas v Blansku.

V dnešním souboji o střed ligové tabulky byla úspěšnější pražská Dukla, která se posunula na osmé místo tabulky. Jihlavští hráči se bohužel posunuli opačným směrem, a to na desáté místo tabulky. V příštím utkání jedeme na hřiště Blanska. 

 

 FC Vysočina Jihlava – FK Dukla Praha 0:1

 
Zápasy
7.kolo | Dukla Praha - FC Vysočina | 3:3
19.kolo | FC Vysočina - Dukla Praha | 0:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu