25.05.2020, Miroslav Fuks

Jarní restart: z Dukly bez bodového zisku

FC Vysočina jarní fotbalový restart nevyšel. Z Prahy se z důležitého duelu dvou aspirantů postupu vrací bez bodu po porážce 2:1 (1:1). Jihlavský celek dvěma inkasovanými brankami doplatil na chyby či nedorozumění v defenzívě. Za hosty skóroval v 7. minutě Lukáš Zoubele.

 
Dukla PrahaDukla Praha
18.kolo, pondělí 25.5.2020, 18:00, sestřih
2:1
(1:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 5. D.Souček, 47. Lu.Holík – 7. Zoubele
ŽK: 39. Fišl – 75. Smejkal
Rozhodčí: Proske – Dobrovolný, Dresler
Diváci: 0
Dukla Praha: Rada – Dancák, Fišl, Chlumecký – Souček (87. Ullman), Doumbia, Kozma, Tetour, Preisler (73. Hašek) – Ayong (70. Fábry), Holík. Náhradníci: Hruška – Krunert, Jakab, Kozel
FC Vysočina: Vejmola – Křišťál (27. Diouf), Tlustý (81. Vaculík), Pojezný – Novotný, Lacko, Smejkal, Zoubele, Javůrek (81. Shudeiwa) – Rezek (60. Klobása), Arroyo (60. Koubek). Náhradníci: Veselý – Mikuš.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Radim Kučera učinil dvě změny oproti březnovému duelu s Třincem. Místo Fortelného a Dioufa nastoupili mladík Pojezný a Novotný.

V komorním „koronavirovém“ prostředí se hrál zajímavý fotbal nadprůměrné druholigové úrovně. Domácím vyšel vstup do utkání na výbornou, když už v 5. minutě otevřel skóre utkání i jarního restartu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Souček. Zužitkoval Preislerův střílený centr před branku, kterému však předcházela chybná defenzivní rozehrávka Vysočiny. Hosté však záhy vyrovnali! Nejprve Rada vyrazil nepříjemný projektil Arroya na roh, ovšem z něj v 7. minutě udeřilo! Křišťál hlavou vrátil míč před branku na nabíhajícího Zoubeleho, jenž balón usměrnil do sítě – 1:1. Další minuty mnoho dramatických momentů před brankami nepřineslo. Za zmínku stojí zajímavý volej Kozmy po rohovém kopu ve 20. minutě, který proletěl těsně vedle jihlavské levé tyče. O dvě minuty později měl velkou šanci Tetour po sklepnutí od Ayonga. Domácí záložník však Vejmolu z úhlu nepropálil. Ve 28. minutě Smejkal chytře hledal za obranou Rezka, ale Rada byl u kulatého nesmyslu o chvilku dříve. V 34. minutě se s míčem do vápna dostal Holík, ale Diouf jeho ránu dokázal zablokovat. V 39. minutě měla Jihlava velkou šanci strhnout vedení na svoji stranu. Arroyo vybojoval brejk pro Rezka, ten našel ve vápně Smejkala, který však Radu nepřekonal. Když se v nastaveném čase neujal přímák Preislera, tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Ten, bohužel pro Jihlavu, dlouho neplatil. Diouf ve 47. minutě nereagoval na Vejmolovo „mám“ a míč odhlavičkoval jen k Součkovi, který našel volného Holíka, který se trefil přesně k tyči – 2:1. O pět minut později hosté přežili velkou šanci Dukly, když Kozma dával pod sebe ideální míč na Holíka, který však clonícího halfbeka Novotného na brankové čáře nepřekonal. V 55. minutě se Zoubele snažil přelstít Radu technickou střelou, ale neuspěl. O chvilku později prověřil Vejmolu tvrdou střelou z dálky Chlumecký, jenž v uplynulém ročníku hostoval na Vysočině. Po hodině hry mohli žlutí znovu vyrovnat. Na výborný Javůrkův centr vyskočil Novotný, ale jeho prudká hlavička letěla nad břevno. Vysočina se nadále snažila o vstřelení branky, ovšem pozorně bránící a dobře kombinující Dukla ji do šancí nepouštěla. Příliš nepomohlo ani nasazení dvojice čerstvých útočníků Koubka a Klobásy a později středopolařů, kdy po boku velezkušeného Vaculíka nastoupil k ligovému debutu v „áčku“ čerstvě osmnáctiletý Fares Shudeiwa. Naopak hrozili domácí, když po brance volala hlavně situace z 86. minuty, kdy byly jihlavskými obránci v krátkém sledu zablokovány rány Fábryho, Holíka a Součka. V závěru Duklu nejvíce ohrozil presink Klobásy, který Radův odkop kopačkou srazil vedle branky. Když se neujal ani závěrečný rohový kop, na nějž si naběhl i gólman Vejmola, mohla propuknout domácí radost a smutek v táboře FCV po deseti utkáních bez prohry.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
4.kolo | FC Vysočina - Dukla Praha | 1:0
18.kolo | Dukla Praha - FC Vysočina | 2:1
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu