06.03.2020, Miroslav Fuks

Vysočina zvládla ošemetný vstup do jara

Vysočina zvládla ošemetný vstup do jaraVysočina zvládla ošemetný vstup do fotbalového jara. Proti Třinci na svém stadiónu potvrdila roli favorita i navázala na svoji skvělou domácí bilanci v aktuálním ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Důležitý tříbodový zisk se zrodil v první půli, kdy se v rozmezí 23. a 26. minutě trefili Jakub Rezek a poté extřinecký Luis Arroyo – 2:0 (2:0).

 
FC VysočinaFC Vysočina
17.kolo, pátek 6.3.2020, 18:00, sestřih
2:0
(2:0)
TřinecTřinec
 

Góly: 23. Rezek, 26. Arroyo
ŽK: 71. Cienciala, 76. Akulinin, 84. Omasta (TŘI)
Rozhodčí: Houdek – Hrabovský, Dobrovolný
Diváci: 973
FC Vysočina: Vejmola – Křišťál, Diouf, Tlustý, Javůrek – Fortelný, Lacko – Smejkal (90. Šimko), Zoubele (65. Klobása), Rezek – Arroyo (84. Koubek). Náhradníci: Veselý – Pojezný, Vaculík, Mikuš.
Třinec: Adamuška – Omasta, Kušnír, Bedecs, Puchel (75. Akulinin) – Weber, Machalík (82. J. Valenta) – Hlúpik, Steinhübel, Cienciala – Wojnar.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Radim Kučera se musel obejít bez vyžluceného Novotného. V ligové sestavě debutoval odchovanec a překvapení zimní přípravy – Vojtěch Křišťál. V základu nechyběly ani zimní posily Diouf a Arroyo.

Vysočina si od prvních minut vytvořila územní převahu, ale přes soustředěnou defenzívu Třince se dlouho nemohla dostat do šancí. Až po čtvrthodině hry se do šance dostal Smejkal, když jej na zadní tyči našel centr Křišťála. Smejkal však volil špatné zakončení akce. V 18. minutě po rohovém kopu zahrozil hlavou Tlustý, ale jeho pokus letěl nad břevno. Chvíli poté se neujala Fortelného přízemní střela z hranice vápna, která minula levou tyč. Domácí šli do vedení ve 23. minutě, kdy Lacko potáhl rychlý kontr, uvolnil Arroya, který ve vápně našel volného Rezka, jenž Adamušku propálil mezi nohy – 1:0. Vsítil první branku jara ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE a též zaznamenal svůj první gól v jihlavském dresu. Ještě veseleji bylo v Jihlavě o dvě minuty později, kdy se kličkující Rezek odvážně vrhl do vápna mezi stopery, odražený míč se dostal k extřineckému Arroyovi a ten šikovně podél gólmana zvýšil na 2:0! V samotném závěru úvodního dějství si na standardku dobře naběhl Diouf, ale jeho nebezpečné hlavička prostor tří tyčí těsně minula.

Třinec se ihned po rozehrávce 2. půle dostal do šance ve vápně Jihlavy. Z té vyplynula pouze střela mimo prostor tří tyčí. Vysočina poprvé zahrozila v 55. minutě, ale volej Zoubeleho po rohovém kopu letěl vysoko nad. O pár minut později byla zkušená ofenzivní opora Vysočiny bohužel nucena odstoupit pro zranění. V 69. minutě se zaskvěl Vejmola, když skvěle vyškrábl hlavičku jedno z červených po standardní situaci. V 72. minutě předvedli skvělé nůžky Arroyo a poté zakončující Fortelný – branku však minul. V 78. minutě se do střely položil Machalík, ale Vejmola měl snadnou práci. Na druhé straně Rezek špatným finálním řešením zazdil hned dvakrát nadějný kontr žlutých. V 81. minutě se do přesného centru Lacka hlavou položil Křišťál, ale Adamuška míč bezpečně lapil. V 86. minutě Vejmolu vystrašila tvrdá rána Valenty z 30ti metrů, kterou jihlavský strážce branky musel vyrazit na roh. Když v nastaveném čase vytáhl Vejmola skvělý reflex po hlavičce třineckého hráče, skončil duel zaslouženou domácí výhrou 2:0!

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
3.kolo | Třinec - FC Vysočina | 0:1
17.kolo | FC Vysočina - Třinec | 2:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu