20.09.2019, Redakce

Další drama až do konce! Brno jsme porazili zaslouženě 3:2!

Další drama až do konce! Brno jsme porazili zaslouženě 3:2!Pátý domácí zápas FC Vysočina v aktuálním ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a pátá výhra! Tentokrát se zrodila ve veledůležitém duelu o "šest" bodů proti Zbrojovce Brno! Vítězství domácích bylo zasloužené, ovšem rozhodl o něm až minutu před koncem svým prvním ligovým gólem Tomáš Smejkal. Vysočina sice vedla už 2:0 díky trefám Lamina Jawa a Stanislava Klobásy, ovšem brněnský celek nechala vyrovnat. Konečné slovo ale měla Jihlava - 3:2 (1:0)!

 
FC VysočinaFC Vysočina
9.kolo, pátek 20.9.2019, 18:00, sestřih
3:2
(1:0)
BrnoBrno
 

Góly: 45+1. Jawo, 46. Klobása, 90. Smejkal – 55. Vaněk, 88. Růsek.
ŽK:16. Jawo, 61. Lacko – 73. Šmíd, 79. Šumbera.
Rozhodčí: Orel – Caletka, Ratajová
Diváci: 1693
FC Vysočina: Vejmola – Svoboda, Tlustý, Tijani, Javůrek – Fortelný (43. Lacko), Vaculík – Smejkal, Klobása (86. Rezek), Zoubele (91. Vedral) – Jawo. Náhradníci: Veselý – Pavlík, Mikuš.
Brno: Floder – Šural, Šmíd, Kryštůfek, Eismann (C) – Bariš, Vaněk – Štepanovský (64. Krška), Přichystal (46. Růsek), Šumbera – Pázler (54. Magera)
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Radim Kučera v sestavě učinil dvě změny, když místo Pavlíka a Vedrala nastoupili mladý odchovanec Svoboda a uzdravený Tlustý.

Do první šance se proklíčkoval v 6. minutě Fortelný. Uvnitř vápna mířil na zadní tyč, kterou však těsně minul. Netrefil se ani o pět minut později Zoubele, který se uvolnil na dlouhou kličku do vápna a levačkou trefil jen boční síť. Ještě hůře se vedlo ve 21. minutě Smejkalovi, který si krásně potáhl míč ke střele, ale nártem vysoko přestřelil. Po chvilce si Floder bez větších potíží poradil s ránou Fortelného ze střední vzdálenosti. V 36. minutě o sobě dali vědět i hosté, ale Vejmola se slabou střelou Šumbery neměl problém. Do vedení tak v poslední minutě první půle zaslouženě šla Vysočina. Vaculík rozehrál standardní situaci, míč od brankové čáry zpět do vápna vrátil Klobása a Jawo jej u pravé tyče dorazil do branky – 1:0!

Lepší vstup do druhé půle si Vysočina nemohla přát. Ve 46. minutě z pravé strany poslal centr do vápna debutant Svoboda a uvnitř malého vápna nikým nehlídaný Klobása již neměl problém poslat míč do sítě – 2:0! Nabuzená Vysočina se nadále tlačila do útoku a dvěma střelami v krátkém sledu zahrozil Klobása, ovšem vždy mimo tři tyče. Euforii Vysočiny zchladila 56. minuta, kdy domácí zbytečně ztratili míč a brněnský kontr po levém křídle zakončil ve vápně exreprezentant Vaněk – 2:1. V 59. minutě Vaněk pálil znovu, ale těsně nad branku. V 62. minuty to z dvaceti metrů zkusil Růsek, ale jeho přízemní rána našla jen připravenou náruč Vejmoly. V 63. minutě si do vápna nasprintoval Javůrek, ovšem jeho střílená přihrávka skončila jen na rohu. V 65. minutě protáhl Flodera Smejkal a získal pro své barvy jen rohový kop. V 69. minutě měl na hlavě gól Jawo, ale centr Javůrka poslal vedle zadní tyče. V 77. minutě se po tečované ráně Šmída vyznamenal Vejmola, když kulatý nesmysl vyrazil na roh. V 80. minutě si balón Smejkala našel ve vápně Klobása, ale z otočky střílel těsně nad. V 85. minutě po centru Eismana hlavičkoval sám ve vápně Vaněk, ale jeho pokus nebyl důrazný a Vejmola si s ním snadno poradil. V 87. minutě bylo vyrovnáno na 2:2, když Růsek si ve vápně vyskočil výše než Vejmola. To však nebylo všechno! Rezek V 89. minutě potáhl míč středem a ve vápně našel Smejkala, jenž šikovně podél Flodera strhl vedení zpět na stranu FCV – 3:2! Tři body tak ve strhující bitvě zůstaly na Vysočině!

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
9.kolo | FC Vysočina - Brno | 3:2
23.kolo | Brno - FC Vysočina | 5:2
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu