18.08.2019, Miroslav Fuks

Vysočina potvrdila, že ve Varnsdorfu neumí – podlehla 2:1

Vysočina potvrdila, že ve Varnsdorfu neumí – podlehla 2:1Vysočina v pátém kole nového ligového ročníku utrpěla první porážku. A příliš nepřekvapí, že se tak stalo na neoblíbeném stadiónu FK Varnsdorf. Jihlavský favorit zde jen prohloubil svoji špatnou bilanci, když proti skvěle bojujícímu soupeři nadále čeká na vítězství. V 53. minutě dosavadní neprůstřelnost gólmana Vejmoly v této sezóně pokořil Schön, chvíli poté zvýšil Micovčák a pouze korigující branku zaznamenal Stanislav Klobása.

 
VarnsdorfVarnsdorf
5.kolo, neděle 18.8.2019, 17:00
2:1
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 53. Schön, 68. Micovčák – 83. Klobása
ŽK: 89. Kocourek – 54. Tijani
Rozhodčí: Cieslar – Myška, Mojžíš
Diváci: 805
Varnsdorf: Samoel – Heppner, Lehoczki, D.Breda, Ondráček – Schön (76. Houser), Barac (64. Kazda), Micovčák (85. Šimon), M.Kubista – Kocourek), Finěk. Náhradníci: Vaňák – Richter, Kim, Daniel Novák.
FC Vysočina: Vejmola – J.Pavlík (46. Javůrek), Tlustý, Tijani, Novotný (78. Koubek) - Lacko (61. Beltran), Vaculík – Smejkal, Fortelný, Rezek – Klobása. Náhradníci: Veselý – Vedral, Mikuš.
 

Komentář

Kouč Radim Kučera v sestavě učinil jednu změnu, když místo Javůrka nastoupil Lacko. Ligovou premiéru v dresu FCV si ve druhé půli odbyli Beltran a Koubek.

V úvodní polovině duelu přišla první pořádná šance až ve 23. minutě, kdy varnsdorfský Ondřej Kocourek centroval do vápna a míč přistál přímo na hlavě Davida Bredy, který mířil krásně pod břevno, ale parádní zákrok Vejmoly zabránil míči se dostat do branky. Ve 43. minutě se do další velké šance dostal Kubista, jež mířil hlavičkou vedle. Vejmola i přesto následně důrazně domlouval svým spoluhráčům, protože  domácí hráč nebyl dobře hlídán.

Hned na začátku druhé půle rozhodčí neuznal varnsdorfským hráčům branku, jelikož se jeden z útočících hráčů dopustil útočného faulu. Do první nebezpečné příležitosti zápasu se Vysočina dostala až v 53. minutě zápasu, a to když Lacko obešel gólmana, ale pak už nedokázal přes dva obránce zakončit. Tato nevyužitá šance byla ihned obratem potrestána brankou domácích. Rychlý protiútok zakončil brankou Patrik Schön - 1:0! Domácí šli následně ihned do další nebezpečné akce, tu ale zastavuje za cenu žluté karty Mohamed Tijani. V 67. minutě začal Varnsdorf Vysočině opravdu slušně zatápět. Dvě střely na Vejmolu, následně standartní situace na hranici vápna. A právě díky parádní standartce Varnsdorf zvyšuje v 68. minutě zásluhou Erika Micovčáka, který poslal střelu přímo do šibenice Vejmolovy branky - 2:0! V 79. minutě mohlo být sníženo! Klobása byl sám před Samoelem, ten si však připisuje skvělý zákrok. Po Klobásově šanci Vysočina ožila a začala se více tlačit do příležitostí! A vyplatilo se! Jihlava v 83. minutě střílí branku a snižuje tak nepříznivé skóre. Domácí brankář Samoel první šanci hostí zlikvidoval, ale na dorážku Stanislava Klobásy už byl krátký – 2:1! I přes nadále trvající tlak hostí se domácí celek dokázal ubránit a po několika faulech, přerušeních hry a nastavených třech minutách zaslouženě bere 3 body. Vysočina tak po výborném vstupu do podzimní části soutěže poprvé odjíždí s prázdnou.


Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
5.kolo | Varnsdorf - FC Vysočina | 2:1
19.kolo | FC Vysočina - Varnsdorf | 1:2
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu