03.08.2019, Miroslav Fuks

Duel o čelo tabulky skončil zaslouženou výhrou FCV!

Duel o čelo tabulky skončil zaslouženou výhrou FCV!Duel třetího a prvního celku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY skončil na třineckém stadiónu zaslouženou výhrou hostujícího FC Vysočina! Po bezbrankové první půli neproměnil Lukáš Vaculík penaltu, ovšem zanedlouho vstřelil jedinou branku duelu kanonýr Stanislav Klobása – 0:1! Jihlava se tak nadále drží v čele soutěže s nulou na kontě inkasovaných branek!

 
TřinecTřinec
3.kolo, sobota 3.8.2019, 10:15
0:1
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 72. Klobása
ČK: 51. Adamuška
ŽK: 42. Gáč, 90. Janoščín, 90+3. Arroyo
Rozhodčí: Dorušák – Horák, Mikeska
Diváci: 1497
Třinec: Adamuška - Omasta, Bedecs, Gáč, Janoščín - Vaněk, Valenta - Hlúpik (79. Wojnar), Machalík (79. Cienciala), Arroyo - Kubala (52. Chmiel). Náhradníci: Kušnír, Samiec, Nieslanik.
FC Vysočina: Vejmola – J.Pavlík, Tlustý, Tijani, Novotný – Vaculík, Fortelný - Mikuš (63. Javůrek), Rezek (86. Lacko), Smejkal (90+2. Křivánek) – Klobása. Náhradníci: Veselý – Vedral, M.Pavlík.
 

Komentář

Kouč Radim Kučera v sestavě učinil jednu změnu, když lehce zraněného Zoubeleho nahradil Rezek.

Vysočina mohla hned v první minutě skórovat, ale Mikušova hlavička se po centru Novotného mezi tři tyče nevešla. V 5. minutě po standardce střílel ze střední vzdálenosti Fortelný, ale přestřelil. Tentýž záložník se svojí ránou neuspěl ani o chvilku později. Domácí pořádně zahrozili až v 19. minutě, kdy Hlúpik nastřelil míč před branku na zadní tyč, kam skluzem dojížděl Arroyo, ale přes clonícího Pavlíka nedokázal usměrnit balón do opuštěné brány. Ve 23. minutě se na branku řítil Klobása, ale Gáč mu balón dokázal v poslední chvíli vypíchnout. Ve 27. minutě z přímáku pálil Valenta, ovšem Vejmola nepříjemný přízemní míč dokázal nadvakrát zkrotit. V 33. minutě byla Vysočina blízko gólu, když Vaculík poslal za obranu Smejkala, který byl u míče dříve, než gólman a přeloboval ho. Bohužel, Omasta kulatý nesmysl stihl na brankové čáře vykopnout. V 39. minutě po centru Hlúpika hlavičkoval aktivní Arroyo, ale branku přestřelil. První půle tak gólovou radost nenabídla.

I do druhé půle vstoupila lépe Vysočina a na jejím začátku promarnila zajímavou šanci. Po centru Fortelného z levé strany hlavičkoval nad břevno Klobása. V 50. minutě došlo k důležitému momentu, když Smejkal vysunul Rezka, ten byl u míče dříve, než gólman Adamuška a ten jej ve vápně fauloval. Sudí jej vyloučil, navíc nařídil pokutový kop! K němu se postavil kapitán Vaculík a bohužel po obrovsky dlouhé době neproměnil. Střídající gólman Chmiel jej vychytal! V dalších minutách hráči ve žlutém drželi míč, ale k pořádnému ohrožení branky se přes koncentrovanou defenzívu Třince nedostávali. Naopak si museli dávat pozor na brejky v podání Arroya či Hlúpika. V 64. minutě se po přetaženém centru Novotného dostal ke střele Pavlík, ale jeho rána letěla nad horní konstrukci. V 66. minutě se zleva hnal na Vejmolu rychlík Arroya, ale nejlepší hráč FORTUNA.NÁRODNÍ LIGY  za července jej vychytal. Hned z brejku šel ze strany na gólmana Javůrek, ale místo střely ještě hledal lépe postaveného Tijaniho, jenž trefil jen nohu Gáče. Vzápětí Rezek přiťukl míč Smejkalovi, jenže jeho rána z hranice vápna letěla vysoko nad. Hosté nakonec za svoji aktivitu byli odměněni v 72. minutě, kdy se prokombinovali až do vápna, kde si Klobása odstavil stopera a míč kolem gólmana uklidil k tyči – 0:1! Jihlava v dalších fázích kontrolovala hru a snažila se o navýšení skóre. V 79. minutě uvnitř šestnáctky pálil Klobása, ale po teči obránce získal jen roh. V 82. minutě se za vápnem do míče opřel Wojnar, ale jeho projektil letěl dva metry nad. Zbytek utkání nabídl velký boj a snahu oslabeného Třince o vyrovnávací trefu, ovšem defenzíva FCV komplikaci nedopustila!

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
3.kolo | Třinec - FC Vysočina | 0:1
17.kolo | FC Vysočina - Třinec | 2:0
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu