FC VysočinaFC Vysočina
25.kolo, neděle 6.5.2001, 16:30
2:1
(0:0)
ProstějovProstějov
 
Branky: 57. Večeřa, 70. Šustr – 86. Robenek, Rozhodčí: Handlíř, ŽK: Kaplan - Krajčovič ČK: 75. Krajčovič
Diváci: 1400
FC Vysočina: Bartoš – Macík – Kadlec, Šourek (55. Veselý) – Sláma (80. Bratršovský), Ryška (63. Koníř), Večeřa, Šebek, Hekerle – Kaplan, Šustr.
Prostějov: Kovář – Muchka – Tichý, Nechvátal, Krajčovič – Drga, Krátký (79. Schuster), Gába, Spáčil – Robenek, Gottwald (62. Cigánek, 86. Faldyna).
 

Komentář

Prostějov přijel do Jihlavy s cílem odpoutat se ze sestupem ohrožených míst a oplatit tak domácím podzimní porážku. Svěřenci trenéra Machálka, který sám v minulosti v Prostějově trénoval a doposud zde bydlí, však neponechali nic náhodě, po zásluze si připsali tři body za vítězství a posunuli se na pátou příčku tabulky.

V Jihlavě se hrály dva naprosto rozdílné poločasy: ten první byl skoro k nekoukání, po přestávce už padaly góly a úroveň hry o pořádný fous stoupla. "V první půli jsme hráli to, co jsme chtěli. Díky zajištěné obraně jsme domácí prakticky k ničemu nepustili, navíc jsme mohli jít do šatny s vedením, ale gólman Bartoš nám radost překazil," zmapoval stručně mizerný úvodní poločas prostějovský kouč Karel Trnečka. Těsně před pauzou si totiž naskočil na centr hostující Robenek, ale domácí brankář na jeho hlavičku skvěle zareagoval a míč vyrazil na roh. Z největší poločasové šance tak branka nepadla.

"O přestávce jsme museli v šatně zvýšit hlas, abychom mužstvo vyburcovali," přiznal jihlavský trenér Miloslav Machálek. To se ukázalo jako účinné. V 56. minutě zahrával z dálky přímý kop domácí Macík a odražený míč napálil volejem z hranice šestnáctky mezi Kovářovy tyče Večeřa - 1:0. "Inkasovali jsme trochu smolně a naše situace se změnila. Museli jsme otevřít hru a to už pak domácím na hřišti vyhovovalo," poznamenal Trnečka. Skvěle se pak rozehrál především domácí Šustr, který se ocital v četných šancích a v 70. minutě po znamenitém Slámově centru zprava hlavičkou zvýšil na 2:0. "Šustr hrál ve druhé půli opravdu jako vyměněný," konstatoval spokojený Machálek. Když byl o chvíli později vyloučen hostující Krajčovič, zdálo se, že domácí v pohodě utkání dohrají. Po brejku ale pět minut před koncem snížil agilní Robenek na rozdíl branky a Vysočina se ještě o výhru strachovala. Oslabeného soupeře však již do žádné šance nepustila a naopak hrozila z brejků do otevřené obrany. "Místo toho abychom dali třetí gól, dostali jsme sami branku a to mě mrzí," řekl Machálek. "Nebyl to pro nás snadný zápas, ale tým si za bojovnost zaslouží pochvalu. Vyzdvihnou bych chtěl výkon Ládi Šebka," dodal na závěr jihlavský kouč.

 
Zápasy
10.kolo | Prostějov - FC Vysočina | 0:2
25.kolo | FC Vysočina - Prostějov | 2:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu