29.03.2019, Miroslav Fuks

Vysočina tlačila neúspěšně a nakonec nemá ani bod

Vysočina tlačila neúspěšně a nakonec nemá ani bodDuel ve Vítkovicích skončil jihlavským zklamáním. Domácí potvrdili, že jejich defenzíva na jaře drží skvěle a svoji sérii bez inkasované branky protáhli již na čtyři duely. Vysočina do obrany ostravského celku neúspěšně tlačila po celé utkání a nakonec nezískala ani bod, když dvě minuty před koncem základní hrací doby z brejku šťastně skóroval Matěj. Jihlava si tak připsala první jarní porážku.

 
VítkoviceVítkovice
20.kolo, pátek 29.3.2019, 17:00
1:0
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 87. Matěj
ŽK: 78. Kaloč - 65. Klobása, 67. Jawo, 78. Šumský, 78. Tijani
Rozhodčí: Dubravský – Pochylý, Dresler
Diváci: 607
Vítkovice: Květoň – Celba, Cverna, Mikula, Surzyn – Pašek, Motyčka, Januška (80. Ožvolda), Holiš, Matěj (90. Praus) – Chvěja (63. Kaloč). Náhradníci: Simkanič - Mišinský, Miker, Bzirský.
FC Vysočina: Vejmola - Breda, Chlumecký, Tijani, Preisler – Šulc, Vaculík (59. Šumský) – Petr, Klobása (76. Šefčík), Zoubele – Klíma (59. Jawo). Náhradníci: Veselý – Vedral, Machuča, Novotný.
 

Komentář

Kouč Radim Kučera Radim Kučera oproti utkání se Sokolovem nasadil Vejmolu a Klobásu místo Veselého a Machuči.

První půle potvrzovala, proč Vítkovice na jaře dosud neinkasovaly. Pevný domácí blok úspěšně čelil atakům Vysočiny, která sice dominovala na míči, ale šancí si z vytrvalé převahy dokázala vytvořit jen minimum. Naopak se musela mít na pozoru před rychlými kontry Vítkovic. K první nebezpečné střele se v 15. minutě dostal z úhlu Zoubele, ale Květoň jeho pokus chytil do náruče. Asi největší příležitost prvního dějství se zrodila ve 29. minutě. Chyba Mikuly na půlce vyústila v únik Klobásy, jenž do vápna uvolnil Petra, ovšem ten přes křižujícího Celbu vystřelil slabě a nepřesně. V 33. minutě to Petr zkoušel za vápnem technicky, jenže opět těsně minul levou tyč Květoňovy branky. V 38. minutě se po jednom ze závaru ke střele uvnitř vápna dostal Breda, ale Květoň byl na místě. Ve 40. minutě si první možnost vypracovaly Vítkovice, když si na centr z levé strany vyskočil Pašek, ale jeho prudká hlavička letěla metr vedle. Ve 43: minutě uvnitř vápna pálil Zoubele, ale do rány se mu položilo tělo jednoho z obránců. Půle tak skončila bez branek.

Do druhého dějství vstoupili překvapivě lépe domácí. Poté, co vítkovická obrana zablokovala úvodní střelu Petra, patřily následující minuty hráčům v modrém. Ve 47. minutě domácí kopali roh, míč se odrazil zhruba na penaltu, odkud Mikula z otočky napálil míč metr nad břevno. V 52. minutě se po autovém vhazování ocitl v obrovské šanci Matěj, pálil zhruba z 10 metrů, ale takřka na brankové čáře jeho ránu zastavilo tělo Tijaniho! Vzápětí o sobě dala vědět Jihlava. Šulc do vápna uvolnil Petra, jenž z první nacentroval na hlavičkujícího Klímu, ovšem Květoň s jeho pokusem moc práce neměl. V 63. minutě se Vysočina prokombinovala do vápna, Zoubele poslal centr před branku, ovšem Bredova rána z první branku vysoko přeletěla. V 67. minutě našel přízemní centr Petra na malém vápně Klobásu, jenž však tísněn nedokázal zakončit a gólman byl u míče dříve. V 74. minutě Klobása vysunul do křídla Zoubeleho, jenž se uvnitř šestnáctky uvolnil ke střele, ovšem i ta skončila po bloku obránce jen na rohu. Vzápětí po obloučku Petra hlavičkoval Jawo, ale ani s tímto pokusem neměl Květoň příliš práce. V 76. minutě si na standardku naskočil Chlumecký, ale i jeho hlavička skončila v rukavicích Květoně. To o dvě minuty později se při přízemní ráně Šulce zapotil mnohem více, míč jen odrazil a poté u něj byli pohotové obránci. Vysočina byla v permanentním tlaku a kopala řadu standardních situací, ovšem nakonec to byli domácí, kdo skórovali jako první. V 87. vyrazili do rychlého brejku, při němž vypálil Pašek, Vejmola prudký míč odrazil jen do Chlumeckého, od nějž balón obloukem zamířil do břevna a od něj na kopačky dobíhajícího Matěje – 1:0. Závěrečná snad FCV alespoň o vyrovnání byla spíše křečí a k ničemu nevedla. Slavit tak mohli domácí bojovníci.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
6.kolo | FC Vysočina - Vítkovice | 2:2
20.kolo | Vítkovice - FC Vysočina | 1:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu