PlzeňPlzeň
15.kolo, neděle 11.11.2001, 14:00
2:0
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Branky: 56. Šedivec, 78. Fořt, Žluté karty: Grznár - Kufa, Šebek, Rozhodčí: Šedivý
Diváci: 691
Plzeň: Hauzr - Sabljak, Zakopal, Procházka, Smola - Švejnoha, Zapoměl, Grznár, Pleško - Šedivec, Fořt. Trenér Ivan Kovács.
FC Vysočina: Bartoš - Kadlec - Kaplan, Bratršovský - Sláma, Ryška, Večeřa, Veselý (73. Hekerle), Vaculík (61. Kufa) - Hošťálek (83. Koníř), Šebek. Trenér Miloslav Machálek.
 

Komentář

Vysočina v Plzni nedokázala využít špatné formy exligového celku, který překvapivě místo horních pater tabulky bojuje v její spodní části, a svůj podzimní účet tak uzavřela na solidní sedmé příčce se ziskem 21 bodů.

Domácí fotbalisté nastoupili do utkání s odhodláním odčinit výkony posledních zápasů a hned o úvodního hvizdu se nebezpečně tlačili na polovinu hostí. Již ve třetí minutě vyzkoušel pozornost brankáře Bartoše zleva střílející kapitán Pleško. O osm minut později měl další velkou příležitost na kopačkách nejlepší hráč na hřišti Šedivec, ale ani on ještě neuspěl. Ve 14. minutě se domácí domáhali pokutového kopu, po zákroku jihlavského obránce na Pleška, ale rozhodčí rozpažil. Poté se osmělili i hosté dalekonosnou střelou Ryšky, brankář Hauzr byl však na svém místě a přesnost chyběla střele Veselého. Ve 26. minutě zatleskali diváci hezké akci Fořta, který zatáhl míč po pravé straně do vápna, ale na jeho centrovaný míč Grznár nedoskočil. Snad nejhezčí akci prvního poločasu předvedl Jaroslav Šedivec, když prošel z míčem více jak polovinu hřiště, jeho střelu stačili zadáci tečovat alespoň na roh. V prvním poločasu se tak diváci branky nedočkali.

Rovněž druhý poločas skýtal stejný obraz hry, domácí fotbalisté tvořili hru, ale ve finální fázi chybělo více klidu. Pak ale přišla 56. minuta, Šedivec si zpracoval míč na hranici malého vápna, přehodil si obránce hostí a křížnou střelou otevřel skóre utkání 1:0. Vedoucí branka přinesla uklidnění do řad domácích hráčů a výsledkem byla zvýšená útočná aktivita, která nabírala na nebezpečnosti. Druhou branku mohl o několik minut později přidat opět Šedivec, když jeho rána skončila na břevně. Rozhodnutí přinesla 78. minuta, když po ose Pleško, Šedivec, Fořt posledně jmenovaný přidal druhý gól domácích. Utkání tak skončilo spravedlivou výhrou domácích fotbalistů.

 
Zápasy
15.kolo | Plzeň - FC Vysočina | 2:0
30.kolo | FC Vysočina - Plzeň | 0:2
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu