FC VysočinaFC Vysočina
11.kolo, neděle 30.10.2005, 14:30
1:1
(1:1)
JablonecJablonec
 
Branky: 9. Vladyka - 5. Smíšek. Rozhodčí: Kovařík - Hojsík, Pelikán. ŽK: Veselý - Smíšek, Klapka.
Diváci: 1650
FC Vysočina: Rzeszoto (20. Vorel) - Bartoš, Šourek, Kadlec, Demeter - Malínek (69. Veselý), Vladyka, Zúbek, Lovětínský - Kaplan (80. Perniš), Vácha. Trenér: Večeřa.
Jablonec: Špit - Pončák, Drobný, Hrotek, Nesvadba - Michálek (90. Jindřišek), Hušek, Klapka (90. Svojtka), Weber - Smíšek, Šenkeřík (90. Grubhofer). Trenér: Rada.
 

Komentář

Fotbalisté Vysočiny už čtyři zápasy čekají na vítězství. V 11. kole doma remizovali s Jabloncem 1:1. O výsledku se rozhodlo už v úvodních devíti minutách. Do vedení šli hosté díky Smíškovi, za domácí vyrovnal svým pátým gólem podzimu kapitán Vladyka. Domácí museli ve 20. minutě měnit gólmany, Rzeszota zranil vlastní spoluhráč Šourek. "Jablonci hodně pomohla rychlá branka. Cením si toho, že jsme dokázali nepříznivý stav rychle srovnat a vyrovnali se i s nedorozuměním v obraně, kdy jsme museli po sedmnácti minutách střídat brankáře," poznamenal jihlavský kouč Karel Večeřa. Aktivně hrající hosté zaskočili jihlavské fotbalisty už v páté minutě: po pravé straně unikl Demeterovi rychlý Michálek a přesným centrem našel hlavu neobsazeného Smíška, který do protipohybu Rzeszota trefil roh jeho branky. "Byla to krásná akce, která byla podobná jako v našem posledním zápase v Brně. Bohužel jsme rychle inkasovali po chybě, kdy jsme nepokryli odražený míč," řekl jablonecký kouč Petr Rada. Jihlavu inkasovaný gól vyburcoval k aktivitě a hned z protiútoku prověřil kvality brankáře Špita hbitý Malínek. Po Kaplanově úniku z pravé strany se poté dostal míč k Lovětínskému, ten krátkou přihrávkou připravil šanci Vladkykovi a jihlavský záložník tvrdou přízemní střelou z dvanácti metrů vyrovnal. Vladyka se ocitl hned z dalšího útoku znovu v šanci, zleva pronikl otevřenou obranou, ale nestačil přesněji zamířit a Špit střelu vyrazil. Kritická chvíle potkala domácí hráče v 17. minutě. Rzeszoto vyběhl z trestného území a chtěl odhlavičkovat míč před dotírajícím soupeřem, ale stejný úmysl měl jeho spoluhráč z obrany Šourek a po srážce hlavami opustil Rzeszoto trávník se zlomeným nosem na nosítkách. Nahradit jej musel Vorel. Po necelé půlhodině hry Špit vyhodil míč nepřesně na Vladyku, který ale nestačil jabloneckého brankáře přehodit. V závěru poločasu měl ještě dvě střelecké příležitosti Smíšek, oběma ale chyběla přesnost. Opatrnost převládala ve výkonu obou týmů po změně stran. Většina akcí končila před hranicí trestného území. Jablonec těžil z lepší hry středové řady a občas se dostal i ke střelbě. Ve nejslibnější šanci se ocitl v 67. minutě neobsazený Smíšek, ale z bezprostřední blízkosti minul opuštěný roh jihlavské branky. Vysočina opustila defenzivní taktiku až v posledních dvaceti minutách. Ojedinělé střelecké pokusy z dálky Vladyky a Zúbka ale na brankáře Špita neplatily. V poslední minutě měl rozhodnutí na kopačce střídající jihlavský útočník Perniš, jehož kličku však Špit vystihl a pádem pod nohy šanci zmařil. "Kdybychom měli tři Vladyky, tak bychom vyhráli. Ovšem kvalitní střelci prostě nejsou. Chybí nám i útočníku typu Šenkeříka, který dokáže obranu soupeře dokonale zaměstnat," řekl Večeřa.
 
Zápasy
11.kolo | FC Vysočina - Jablonec | 1:1
24.kolo | Jablonec - FC Vysočina | 0:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu