FC VysočinaFC Vysočina
4.kolo, neděle 28.8.2005, 17:00
0:2
(0:0)
LiberecLiberec
 
Branky: 63. Zb. Pospěch, 90. (+3) Hodúr. Rozhodčí: Paták - Tulinger, Filípek. ŽK: Vojtíšek, Zúbek - Pudil, Holenda.
Diváci: 3859
FC Vysočina: Vorel - Demeter, Kadlec, Vojtíšek, Liška - Veselý (68. Štohanzl), Vladyka, Zúbek, Lovětínský (68. Pacholík), Malínek (76. Perniš) - Kaplan. Trenér: Večeřa.
Liberec: Čech - Šinglár, Zápotočný, Košťál, Janů - Hamouz (88. Matula), Abrahám, Hodúr, Pudil - Hološko (83. Hochmeister), Pospěch (74. Holenda). Trenér: Lavička.
 

Komentář

Jihlavští fotbalisté nebodovali ani ve druhém utkání před domácím publikem. Ve 4. kole dobyl hřiště nováčka Liberec, který naopak v lize neztratil ani bod a suverénně vede. Jihlava hrála s favoritem aktivně, ale brankář Čech gól nepustil a prodloužil svoji sérii neprůstřelnosti už na 318 minut.
Už v páté minutě poprvé zaúřadovala útočná dvojice, ale Hološko po Pospěchově přiťuknutí ukvapeně vypálil nad bránu. Jihlavané se ale zastrašit nenechali a s favoritem hráli vyrovnanou partii
Severočeši ještě v 18. minutě zahrozili hlavičkou stopera Košťála po Hodúrově trestném kopu, ovšem pak se začali stále častěji připomínat i domácí, povzbuzení první ligovou výhrou v Brně.
Díky pětičlenné záloze získali navrch ve středu pole a dostávali se i na dostřel liberecké branky. Pár okamžiků po Košťálově možnosti nebezpečně vypálil těsně vedle Malínek, ve 24. minutě se odražený míč dostal na hranici pokutového území k Lovětínskému, který ale svoji dělovku namířil přímo do gólmana Čecha. Na druhé straně sedm minut před poločasem v podobné pozici neuspěl ani Pudil.
Jihlavští před čtyřmi tisícovkami diváků mocně toužili po historicky první domácí ligové výhře. Těsně po změně stran ji mohl přiblížit znovu aktivní Malínek, ale po narážečce se špílmachrem Vladykou nechal znovu vyniknout brankáře Čecha.
Pak domácí ranil nečekaný výpad hostujícího mužstva: útočník Pospěch si naběhl na pas z hloubi pole, zadáci marně reklamovali ofsajd a Pospěch v sólovém úniku při souboji s Vorlem nezaváhal.
Útočník zapůjčený na hostování ze Sparty se tak radoval ze své premiérové branky v libereckém dresu a zaokrouhlil počet svých prvoligových tref na deset.
Jihlava v poslední půlhodině získala převahu, ale se stereotypní hrou na spolehlivě fungující libereckou defenzivu nevyzrála. Hosté naopak v závěru jihlavského nováčka znovu vytrestali - po dalším rychlém protiútoku předložil ve třetí minutě nastavení Abrahám míč Hodúrovi a slovenský středopolař si letos připsal už třetí gól.
Jihlavský trenér Karel Večeřa měl i po porážce pro svůj tým slova chvály. "Sice jsme prohráli, ale kluci předvedli velmi dobrý výkon. Nemůžu jim vůbec nic vytknout," řekl Večeřa. Tušil, že o výhře dnes může rozhodnout jediná branka. "Šlo o to, kdo udělá první chybu. To se potvrdilo - v obraně jsme chybovali my a Liberec nás potrestal. Ukázal tady vysokou kvalitu," dodal Večeřa.
Jihlavští hráči cítili po první brance Pospěcha křivdu. Tvrdili, že gól padl z ofsajdu. Večeřa takovou debatu ale rázně smetl ze stolu. "Nechci se na nic takového vymlouvat. Rozhodčí tady dnes pískal výborně. Na rozdíl od minulého domácího zápasu s Příbramí," prohlásil Večeřa.
Liberecký kouč Vítězslav Lavička dovedl jako hlavní kouč svůj tým i ve čtvrtém zápase k vítězství, proto po duelu v Jihlavě neskrýval spokojenost. "Uspěli jsme díky tomu, s čím jsme se prosadili i v minulých třech zápasech. Znovu jsme vsadili na týmový výkon a hlavně na obranu," uvedl Lavička.

 
Zápasy
4.kolo | FC Vysočina - Liberec | 0:2
17.kolo | Liberec - FC Vysočina | 0:0
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu