Sparta BSparta B
24.kolo, sobota 7.5.2005, 10:15
1:2
(1:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Góly: 15. Malcharek - 45. a 51. Simr. Rozhodčí: Gallo. ŽK: Malcharek, Voříšek, Volek - Bartoš, Baštař, Kadlec, Liška.
Diváci: 275
Sparta B: Grigar - Kopta, Rada, Kučera, Vondra - Volešák, M. Zelenka, Voříšek, Volek (81. Pechar) - Malcharek (73. Honka), Herzán.
FC Vysočina: Vorel - Bartoš, Kadlec, Šourek (65. Vojtíšek), Liška - Štohanzl, Lovětínský (22. Vácha, 89. Wasserbauer), Vladyka, Baštař, Pacholík - Simr.
 

Komentář

Jihlava je ze všech druholigových týmů nejúspěšnější na hřištích soupeřů. A potvrdila to i v sobotu v Praze, kde porazila rezervní tým Sparty.

„Netajili jsme se tím, že jedeme bodovat,“ spokojeně konstatoval trenér Jihlavy Karel Večeřa. „Zvládli jsme hru dozadu a byli aktivní. Takže nemohu být nespokojen,“ dodal kouč Vysočiny. „Tak to já zase spokojený být nemůžu. Věděli jsme, co nás čeká, ale nevyvarovali jsme se individuálních chyb,“ reagoval kouč Sparty B Boris Kočí.

Jihlavané se v Praze museli obejít bez Jiřího Malínka, kterého na levé straně zálohy nahradil Michal Pacholík. A od 22. minuty i bez Michala Lovětínského, který kvůli bolavému kotníku pustil na hřiště Váchu. Náhradníci podle Večeři svou roli zvládli. „Možná byli trochu nervózní, ale nemohu jim nic vytknout. Oba zahráli výborný zápas.“

275 platících diváků na tribunách letenské Toyota Areny sledovalo od samého začátku mírnou převahu jihlavských fotbalistů. Večeřovým svěřencům se díky rychlé kombinaci dařil přechod do útoku a domácí gólman Grigar byl mnohem více zaměstnán, než jeho protějšek Vorel.

Rezerva letošního mistra republiky však udeřila jako blesk z čistého nebe. Při jednom z mála útoků domácích propadl ve vlastní šestnáctce Liška a člen širšího kádru sparťanského áčka Pavel Malchárek otevřel skóre utkání. Z dalších „áčkařů“ se na trávníku objevili Hrzán a před rokem ještě reprezentant Voříšek.

„Zápas rozhodly dvě věci,“ ohlíží se za utkáním kouč Sparty Kočí. „Jednak to, že jsme po prvním gólu nedokázali zvýšit na 2:0, a pak trestuhodné zaváhání naší obrany v nastaveném čase první půle.“ Domácí beci totiž darovali Jihlavě gól do šatny - nedokázali si poradit s Bartošovým centrem, který prošel až k Simrovi. A jihlavský střelec se nemýlil.

Stejný hráč dal o šest minut později výsledku konečnou podobu.

Útočník Vysočiny se trefil ve čtvrtém utkání po sobě a v jarní části sezony má na svém kontě již šest gólových zápisů.

Sparta se sice snažila o vyrovnání, ale ve druhé půli bezchybná jihlavská defenzíva byla proti. Z rychlých brejků mohli hráči FC Vysočina naopak rozhodnout. Dalšího gólu už se ale hrstka diváků nedočkala.

 
Zápasy
10.kolo | FC Vysočina - Sparta B | 1:1
24.kolo | Sparta B - FC Vysočina | 1:2
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu