18.02.2023, Miroslav Fuks

Vysočina na pražskou Duklu nestačila

Vysočina na pražskou Duklu nestačilaNejtěžší konfrontace zimní přípravy pro FC Vysočina nedopadla dobře. Dukla Praha byla na jihlavské umělce lepším celkem a nakonec dosáhla na výrazné vítězství 1:4 (0:2). Domácí dokázali v 71. minutě snížit díky Marvisu Ogiomademu, snažili se o vyrovnání, ale nakonec přišly v závěru další dvě branky do Jágrikovy sítě.

 
FC VysočinaFC Vysočina
přát., sobota 18.2.2023, 11:00
1:4
(0:2)
Dukla PrahaDukla Praha
 

Góly: 71. Ogiomade – 3. Kozel, 35. Špatenka (pen.), 87. Krch, 90. Holiš
Rozhodčí: Raplík – Hurych, Líkař
Diváci: 70
FC Vysočina: Jágrik – Svoboda, Vedral, Gabriel, Peřina – Tureček (74. Shudeiwa), Vítek (60. Šancl) – Křivánek (60. Ogiomade), Selnar, Fila (60. Záhradnik) – Araujo-Wilson (74. Tall). Náhradníci: Trešl – Irodotos, Franěk, Křehlík.
Dukla Praha: Rada - Ullman, Piroch, Peterka, Zapletal - Hrubeš, Barac, Havelka - Šebrle, Kozel, Špatenka. Střídali: Moulis, Uhlíř, Krch, Holiš, Buchvaldek, Hudec, Lehký.
 

Komentář

Vysočina postrádala zkušené Zoubeleho, Lacka a Křišťála, stejně tak i Piška, jenž se zotavuje po artroskopii kolena. Dukla samozřejmě dorazila i s exjihlavským koučem Petrem Radou a sportovním manažerem Josefem Jinochem.

Pražané do utkání vstoupili mnohem lépe a už ve 3. minutě skóroval Kozel, když po akci na levém křídle nezadržitelně skóroval z malého vápna – 0:1. V 10. minutě pálil těsně vedle branky Havelka. Vysočina se pokusila o odpověď v 18. minutě, ale Araujo-Wilson svůj nadějný individuální průnik k zakončení nedotáhl. Na druhé straně ve 21. minutě svoji šanci neproměnil Špatenka. Téhož hráče o chvíli později vychytal Jagrik. Po půlhodině hry se po odvraceném rohu a centru Peřiny dostal k hlavičce Vedral, ale Rada jeho hlavičku dokázal vytěsnit na roh. O pět minut později Peřina fauloval pronikajícího hráče Dukly ve vápně a byla nařízena penalta. Tu bezpečně proměnil Špatenka – 0:2. Minutu před koncem promarnil šanci Dukly po rychlém kontru Ullman, který pálil nad branku.

I vstup do druhého dějství vyšel lépe hostům, když ve 46. minutě poslal svoji utaženou přízemní střelu vedle pravé tyče Havelka. V 69. minutě se Jágrik dostal k zákroku, když skvěle vyrazil Peterkovu hlavičku. Brzy nato se Vysočina dočkala snížení, když Peřina využil nedůrazu hostů, zleva odcentroval a zde našel na malém vápně Ogiomadeho, který měl snadnou práci skórovat – 1:2. O chvíli později pálil vedle tyče hostující Buchvaldek. V 76. minutě se na pravém křídle uvolnil Moulis, trefil pravou tyč a od ní odražený balón lapil Jágrik. V 80. minutě se do úniku dostal Selnar, ale na Radu brance Dukly nevyzrál. Hostující gólman se vyznamenal o pět minut později, když po pasu Selnara vyrazil na roh střelu pronikajícího Ogiomadeho. Definitivní rozhodnutí duelu padlo v 87. minutě, kdy se po rohu hlavou trefil trestuhodně nepokrytý stoper Krch – 1:3. V poslední minutě dal skóre definitivní podobu Holiš – 1:4.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
6.kolo | Dukla Praha - FC Vysočina | 1:0
20.kolo | FC Vysočina - Dukla Praha | 29.03.2024
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu