23.04.2023, Miroslav Fuks

Vysočina černý týden završila domácí porážkou s Duklou Praha

Vysočina černý týden završila domácí porážkou s Duklou PrahaFotbalisté FC Vysočina utrpěli třetí porážku během devíti dní. Po Líšni a Varnsdorfu nestačili na nejlepší tým druholigového jara – Duklu Praha. Ta šla do vedení už v 10. minutě a své těsné vedení aktivní hrou kontrolovala po zbytek duelu – 0:1 (0:1). Vysočina hostující branku bohužel nedokázala pořádně ohrozit.

 
FC VysočinaFC Vysočina
24.kolo, neděle 23.4.2023, 17:00
0:1
(0:1)
Dukla PrahaDukla Praha
 

Gól: 10. Červenka
ŽK: 63. Selnar, 66. Tureček – 80. Matějka, 90+3. Rada
Rozhodčí: Hocek – Dobrovolný, Lakomý
Diváci: 805
FC Vysočina: Jágrik – T.Svoboda, Vedral, Gabriel, Peřina (34. Křišťál) – Piško (62. Záhradník), Lacko - Křehlík (77. L.Fila), Tureček, Selnar – Tall (46. Araujo-Wilson). Náhradníci: Janota – Christodoulou, Miška.
Dukla Praha: Rada – Barac, Peterka, Krch, M. Zapletal – Kozel, Havelka (77. Hodek), Šebrle (77. Hrubeš) – Moulis (84. Buchvaldek), Červenka (56. Kozma), Matějka (84. Piroch). Náhradníci: Šťovíček – Douděra.
Stanice TV prenosu: záznam
 

Komentář

Nový trenérský tým FC Vysočina sáhl proti Dukle ke třem změnám v sestavě, když místo Křišťála, Fily a Záhradnika nastoupili Peřina, Tall a po delší odmlce uzdravený Piško.

Dukla do utkání vstoupila aktivněji. Ve 3. minutě do jihlavského vápna poslal nepříjemný přízemní centr Moulis a Piško měl hodně práce, aby pohotovou střelu Matějky z otočky zablokoval na roh. Hosté mnohem lépe kombinovali a drželi míč, zatímco Jihlava se kulatého nesmyslu často zbytečně zbavovala a jen odkopávala. Už v 10. minutě šli červeno-žlutí do vedení, když Matějka zůstal trestuhodně volný v levém rohu vápna, nikým netísněn vyslal prudkou přízemní ránu, kterou Jágrik sice dokázal vyrazit, ovšem jen před sebe, kde měl snadnou úlohu dorážející Červenka – 0:1. Vysočina se zvedala pomalu a Duklu ohrožovala buď z křídelních akcí po pravé straně, nebo ze standardních situací. K pořádnému zakončení se však nemohla vinou nepřesností ve finální fázi či pozornosti defenzívy Pražanů dostat. Situaci jihlavské jedenáctky nevylepšila 30. minuta, v níž utrpěl svalové zranění levý bek Peřina. Chvíli poté po pravém křídle unikl Moulis a na penaltu předložil ideální přihrávku Šebrlemu, který však o metr přestřelil. V 33. minutě zleva odcentroval Zapletal až na druhého beka Barace, jenž pálil z voleje, ale ten mu nesedl zrovna ideálně. Modří první poločas končili s tristní bilancí žádné střely na branku soupeře či alespoň vedle ní.

Jihlavské trenérské duo Vávra – Palinek do druhého dějství nasadilo na hrot Araujo-Wilsona na místo Talla. Na větší aktivitě a údernosti hostí to však nic nezměnilo. Ve 49. minutě z nadějných pozic uvnitř vápna nadvakrát pálil Matějka, ale vytěžil jen rohový kop. Po něm chvíli poté střílel Havelka a odražený míč se snažil z úhlu dopravit do branky Peterka, ale v těžké pozici trefil jen boční síť. Dukla nadále kontrolovala dění na trávníku, vytvářela si územní tlak a nebezpečné situace, ovšem k zakončení se nedostávala. Zároveň však bez větších potíží bránila ofenzivní snahy FCV. V 66. minutě Jágrik vyboxoval ránu Moulise z úhlu do bezpečí. V 69. minutě domácí s vypětím sil a dávkou štěstí ubránili obrovský závar na malém vápně. Poté, co zazvonila levá tyč Jágrikovy branky, se kulatý nesmysl dostal mimo nebezpečný prostor. Dukla se snažila o druhou pojišťovací branku, ale ta v 76. minutě technické přízemní střele Moulise na zadní tyč přána nebyla. Zařízení těsně minul. Vysočina na posledních deset minut duelu na hrot vysunula i Vedrala a snažila se vykřesat alespoň remízu. V 86. minutě to v pražském vápně hořelo po dvou jihlavských autech z levé strany, ale ani po nich se Vysočina nedostala k zakončení. V 90. minutě chtěly slušně zaplněné ochozy penaltu proti Radově brance po centru Selnara, ovšem sudí Hocek byl proti. Dukla své nejtěsnější vedení přes domácí bojovnost a úsilí zvládla uhájit i během čtyřminutového nastavení a zcela po zásluze si na Julisku odvezla tři body. A to přesto, že Vedralova hlavička po rohovém kopu v poslední minutě letěla vysoko nad, a metr vedle pálil o chvilku později z osmnácti metrů i Tureček.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
10.kolo | Dukla Praha - FC Vysočina | 5:0
24.kolo | FC Vysočina - Dukla Praha | 0:1
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu