10.09.2022, Miroslav Fuks

Vysočina v magnetu kola podlehla na půdě lídra tabulky 2:0

Vysočina v magnetu kola podlehla na půdě lídra tabulky 2:0Vysočina podlehla v magnetu 8. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na stadiónu lídra tabulky 2:0 (0:0). Proti SK Líšeň sehrála vyrovnaný duel, který rozhodla přesná střela Machalíka z úvodu druhé půle. V závěru dal výsledku konečnou podobu Ulbrich. Jihlava tak prohrála ve druhém utkání v řadě a na bod z Líšně čeká již tři zápasy.

 
LíšeňLíšeň
8.kolo, sobota 10.9.2022, 17:00
2:0
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 48. Machalík, 85. Ulbrich
ŽK: 29. Machalík, 55. Bednář, 71. Ulbrich, 90+1. Vajner – 39. Svoboda, 66. Piško
Rozhodčí: Raplík – Pochylý, Hádek
Diváci: 687
Líšeň: Vajner – Pašek, M. Jeřábek (C), Černín, Lutonský (9. Ulbrich) – A. Čermák (87. Laczkó) – Matocha, Machalík (64. Otrísal), Sokol (87. Reteno Elekana), Bednář – Vandas (64. Zikl). Náhradníci: Veselý – Weber.
FC Vysočina: Jágrik – Křišťál, Vedral, Gabriel, Svoboda (74. Peřina) – Lacko, Piško – Ogiomade (65. Křivánek), Tureček, Selnar (85. Filla) – Araujo-Wilson (65. Tall). Náhradníci: Soukup – Irodotos, Shudeiwa.
Stanice TV prenosu: záznam
 

Komentář

Kouč Jan Kameník oproti domácímu duelu s Opavou provedl hned čtyři změny v sestavě, když Shudeiwu, Křivánka, Peřinu a Zoubeleho nahradili Piško, Ogiomade, Araujo-Wilson a uzdravený kapitán Lacko.

Magnet druholigového kola zpočátku nabídl opatrný fotbal bez patřičného tempa. Jihlavští měli míč častěji na kopačkách, ale k ohrožení branky brněnského celku se nedostávali. Až v 16. minutě se fanoušci dočkali tutovek – hned dvou v rychlém sledu před Jágrikovou brankou. Nejprve Sokol z levé strany našel na hranici vápna Vandase, který se opřel ranou do míče a Jágrik musel rychle k zemi. Poté musel znovu úspěšně zasahovat, neboť o dorážku se postaral Pašek. Vysočina odpověděla též v rychlém sledu ve 23. minutě. To se Selnar po faulu na Araujo-Wilsona postavil k přímáku z dvaceti metrů, povedlo se mu obstřelit zeď, ale pohotový Vajner tygřím skokem k pravé tyči vytáhl míč mimo tři tyče. Chvíli poté se po centru k hlavičce dostal Vedral a domácí brankář Vajner vytáhl míč s pomocí břevna nad svou bránu. V 31. minutě bylo opět živo před brankou FCV, když se po centru ze standardky zleva dostal k hlavičce Černín, ale jeho pokus letěl metr vedle branky. V 37. minutě Jágrik znovu čelil lišeňské hlavičce, ale s nepříliš důrazným trknutím Machalíka neměl mnoho práce. A nejinak tomu bylo po standardce ve 43. minutě, ovšem Jeřábek mířil jen do náruče jihlavského gólmana. Minutu před koncem šel lídr tabulky F:NL málem do vedení po stříleném centru zleva, patičce Sokola z malého vápna a nedorozumění Jágrika s Gabrielem. Nakonec však modří dokázali kulatý nesmysl odehrát do bezpečí. Líšni skutečně patřil závěr první půle, což v nastaveném čase dokumentovala šance, kterou na malém vápně na poslední chvíli odvrátil Ogiomade. Do kabin se tak šlo bez branek.

Domácí svoji převahu přelili i do startu druhého dějství a už v 48. minutě se radovali z úvodní branky zápasu. Vysočina ani nadvakrát nedokázala odvrátit rohový kop a tak se do odraženého míče zhruba z osmnácti metrů opřel Machalík a přízemní ránou se trefil přesně k levé tyči – 1:0. V 52. minutě se o střeleckou odpověď ze střední vzdálenosti pokusil Lacko, ale jeho pokus neměl potřebné parametry. V 53. minutě ve vápně přiťukl míč Lacko Turečkovi, ovšem jeho pohotová střela přinesla po teči domácích pouze roh. Vysočina měla po inkasované brance tlak, ale netrvalo dlouho a začali znovu domácí v bílém. V 63. minutě se Matocha do míče opřel levačkou z dvaceti metrů a parádní zákrok musel vytáhnout Jágrik, který balón vytěsnil nad břevno. V 68. minutě se domácí znovu dostali k zakončení, když po centru zprava hlavičkoval nad břevno Černín. Hrál se velmi vyhecovaný a důrazný fotbal, bojovalo se o každý balón a každý metr hřiště. Domácí snahu modrých dokázali tlumit, naopak nezapomínali útočit a pálit z každé zajímavé pozice. Patnáct minut před koncem tak vyslali střely Sokol (vedle branky) a Ulbrich (pohodlně do Jágrikovy náruče). V 81. minutě Křivánek velmi dobře vyslal do brejku Selnara, Vysočina mohla jít ve třech na jednoho obránce Lišně, ovšem jihlavská desítka vyslala nepřesnou klíčovou přihrávku. To o tři minuty se Selnar zaskvěl, protože do vápna domácí vyslal velmi nepříjemný centr, s nímž měl Vajner mnoho práce, a moc nechybělo, aby modří balón dorazili do sítě. A tak zase platilo klasické „nedáš - dostaneš“. Líšeňští vyrazili do rychlého kontru, při němž Matocha poslal Ulbricha samotného na Jágrika, který zhruba z penalty pálil přesně k levé tyči – 2:0. Vysočina mohla alespoň snížit, když se v nastaveném čase do centru a hlavičky položil Tall, jenže těsně přestřelil. A tak Lišeň dokráčela k vítězství a i po 8. kole zůstává na čele tabulky neporažena.

Fotogalerie

   
 
 
Zápasy
8.kolo | Líšeň - FC Vysočina | 2:0
22.kolo | FC Vysočina - Líšeň | 0:1
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu