11.09.2021, Michalkova

Vysočina proti Opavě bez bodu

Vysočina proti Opavě bez boduV zápase 7.kola Fortuna národní ligy domácí Vysočina na slezský celek nestačila a z duelu tak odešla s prázdnou. Po bezbrankovém prvním poločase si po přestávce připsal vlastní gól Tomáš Vlček, na kterého pak navázal ještě trefou Josef Celba.

 
FC VysočinaFC Vysočina
7.kolo, pátek 10.9.2021, 18:00
0:2
(0:0)
OpavaOpava
 
Góly: 68. T. Vlček (vla.), 73. Celba
ČK:
ŽK: 33. Arroyo, 47. Křišťál – 56. Rychlý, 68. Pikul, 90+3. Digaňa
Rozhodčí: Cieslar – Matoušek, Líkař
Diváci: 0
FC Vysočina: Vejmola – T. Svoboda, T. Vlček, Pojezný, Křišťál – Peřina (77. Franěk), Tureček, Lacko (C), Selnar (63. Křivánek) – Arroyo (63. Araujo-Wilson), Vedral (77. Laye). Náhradníci: Jágrik – Franěk, Araujo-Wilson, Křivánek, Chocholatý, Štefánek, Laye.
Opava: Digaňa – Celba, Helebrand, Rychlý, Janoščín – Didiba, Hnaníček (C) – Pikul (71. Šigut), Lukáš Holík (82. Kadlec), Helešic (82. Darmovzal) – Pisačič (63. Kramář). Náhradníci: Lasák – Žídek, Šigut, Kramář, Gorčica, Darmovzal, Kadlec.
 

Komentář

Prvních 20 minut utkání bylo velmi vlažných. Svěřenci trenéra Jana Kameníka se začali postupně osmělovat, avšak jediným větším vzrušením byla pouze šance Filipa Vedrala z 24. minuty, který po rohu ve vápně mířil mimo. Ve 38. minutě měl příležitost opavský Bartosz Pikul, kterému posadil na hlavu krásný centr Joss Didiba - Polák však hlavičkoval nad. Jihlava mohla hned odpovědět, ale Vojtěch Křišťál poslal z druhé vlny balon na tribunu. Poločas se dohrál bez větších šancí a skončil 0:0.

Opava vstoupila do druhé půle o poznání aktivněji než Jihlava. V 65. minutě se domácí mohli radovat, jelikož Vedral zblízka usměrnil do brány centr z pravé strany. Asistent rozhodčího však tuto radost překazil, jelikož okamžitě mával ofsajd. V 68. minutě ale zčistajasna skórovali hosté - Lukáš Holík dvakrát zasekl, vystřelil ze 30 metrů, míč se odrazil od Vlčka a zaplul přímo k tyči za bezmocného Luďka Vejmolu.
Nastartovaná Opava ale neskončila a další direkt přidala v 73. minutě. Celba se prosadil dalekonosnou bombou z voleje a parádním gólem upravil na konečných 2:0 pro Slezany.

„Chyby musíme hledat už v 1. poločase. Pokud si tým vypracuje takové šance, je potřeba je proměňovat. Když je neproměníme, soupeř stále žije a dáváme mu naději. My jsme ty šance neproměnili, nebyli jsme přesní a důrazní. A v druhém poločase nás to samozřejmě potrestalo. Soupeř se dostal do vedení z jedné, řekl bych, nepovedené střely, která tam tečí prostě spadla a dále pak z jedné standartky, kde jsme si nepohlídali hráče, který vzápětí vystřelil. Ty inkasované branky nás dostaly pod tlak, bohužel jsme se s tím nedokázali vyrovnat a závěr utkání tak byl pak z naší strany znatelně nervózní.
Za ten první poločas je i přesto všechno potřeba naše hráče pochválit, protože ten výkon byl opravdu dobrý. Určitě jsme dnes nebyli týmem, který měl dnes prohrát a proto ta porážka bolí," zhodnotil výkon svých svěřenců Jan Kameník.

Opavští zvládli zápas v Jihlavě a připsali si do tabulky důležité tři body. Naopak modrožlutí nedokázali navázat na vítězství z předchozího kola a ztrácejí kontakt na čelo tabulky.

V následujícím zápase se jihlavští představí 18.září v Třinci.



Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
7.kolo | FC Vysočina - Opava | 0:2
21.kolo | Opava - FC Vysočina | 1:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu