23.07.2021, Michal Růžička

Tři body zůstávají na Vysočině!

Tři body zůstávají na Vysočině!Jihlava vstoupila do nové sezony vítězstvím 2:1. O první branku se postaral Jakub Selnar. Ve druhém poločase zvýšil vedení domácí Vysočiny Luis Arroyo. Hosté korigovali výsledek po standardní situaci v 90. minutě a snížili na 2:1. Vysočina si pohlídala závěr utíkání a připsala si první 3 body do tabulky.

 
FC VysočinaFC Vysočina
1.kolo, pátek 23.7.2021, 18:00
2:1
(1:0)
VarnsdorfVarnsdorf
 
Gól: 42. Selnar, 55. Arroyo – 90. Bláha
ČK:
ŽK: 59. Shudeiwa (JIH), 82. Kameník (JIH) – 31. Zbrožek (VDF), 64. Pajkrt (VDF)
Rozhodčí: Petřík – Černoevič, Vyhnanovský
Diváci: 300
FC Vysočina: Vejmola – Křišťál, T. Vlček, Pojezný, T. Svoboda – Lacko (C) (46. Peřina), Shudeiwa (86. Tureček) – Arroyo (70. Křivánek), Zoubele, Selnar (78. Franěk) – Vedral (86. Araujo-Wilson). Náhradníci: Jágrik – Štefánek, Peřina, Tureček, Franěk, Křivánek, Araujo-Wilson.
Varnsdorf: A. Richter – M. Richter, Heppner (63. Penc), Zbrožek, M. Kubista (59. Ondráček) – Bláha, Žák – Rudnytskyy (C), Schön (59. Pajkrt), Kocourek (76. Lauko) – Velich (59. Šimon). Náhradníci: Vaňák – Penc, Lauko, Pajkrt, Šimon, Ondráček.
 

Komentář

Hráči Jihlavy prolomili nepříjemnou sérii, kterou měli proti Varnsdorfu a po dvou předchozích porážkách přišla domácí výhra 2:1! Jihlavský trenér Jan Kameník si při své premiéře připisuje vítězství. Tomáš Franěk si připsal svůj první start v jihlavském dresu.

První příležitost si vytovřila Vysočina. Jakub Selnar si navedl míč až do velkého vápna a vystřelil levou nohou. Balón jen těsně minul pravou tyč hostujícího brankáře Richtra. Hra se většinou odehrávala mimo pokutové území, a tak chvílí byli na míči domácí a chvíli hosté. To se změnilo až ve 43. minutě a znovu u toho bylo ofenzivní křídlo Jakub Selnar, který si navedl míč do velkého vápna na pravou stranu a vystřelil na vzdálenější tyč. Gólman Adam Richter se natahoval marně - 1:0. Jihlava si v prvním poločase připsala dvě větší šance a druhou již proměnila. U obou byl Jakub Selnar, autor vedoucí branky.

Do druhého poločasu nepustilo lehké zranění kapitána Lacka, který musel střídat a nahradil ho Jaroslav Peřina. Kapitánskou pásku převzal Lukáš Zoubele, který se i postavil na jeho místo ve středu zálohy. Varnsdorf vstoupil do druhého poločasu aktivněji a připsal si první střelu. Zpoza velkého vápna vystřelil varnsdorfský Oliver Velich. Jeho střela letěla nad bránu. Jihlava se otřepala novicem v jihlavském dresu Zoubelem. Kapitán do druhé půli si navedl míč k velkému vápnu a vystřelil. Jeho střela letěla pouze doprostřed varnsdorfské branky. V 55. minutě se přítomní diváci na stadionu radovali podruhé. Dobrým presingem získal míč Filip Vedral a postupoval podél levé lajny rovnou k hostující bráně. Před velkým vápnem viděl nabíhajícího Arroya a poslal mu křižnou přihrávku na pravou stranu. Luis Arroyo si ve vápně navedl míč doprava a vystřelil na vzdálenější tyč. Gólman na jeho pokus reagoval pozdě - 2:0 V 68. minutě zahrozili hosté. Přízemní centr z pravé strany lehce tečoval varnsdorfský útočník. Naštěstí jeho pokus proletěl kolem levé tyče. V 79. minutě Vysočina zahrávala rohový kop. Brankář hostí Richter, ale na míč nedosáhl a míč proletěl na zadní tyč, kterou zavíral Vlček. Jihlavský stoper jen o pár centimetrů netrefil letící míč. Varnsdorf se snažil aspoň zkorigovat stav utkání a začínal mít lehkou převahu. V 90. minutě vstřelil Varnsdorf snižující branku po standardní situaci. Hráč hostí Bláha se trefil z malého vápna, kam propadl míč a nedal Luďkovi Vejmolovi šanci. Rozhodčí nastavil dlouhých 5 minut, ale jihlavská defenziva vydržela všechny nájezdy a připsala si do tabulky 3 body!

Ohlasy po utkání:

Fotogalerie

             
 
 
Zápasy
1.kolo | FC Vysočina - Varnsdorf | 2:1
30.kolo | Varnsdorf - FC Vysočina | 0:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu