23.01.2021, Miroslav Fuks

Vysočina v prvním duelu zimní přípravy remizovala s Líšní

Vysočina v prvním duelu zimní přípravy remizovala s LíšníPřípravná konfrontace 2. a 10. celku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vyzněla smírně. Domácí celek, pro nějž šlo o již čtvrté zimní utkání, byl v první půli lepší a šel do vedení ve 24. minutě díky Silnému. Vysočina převzala iniciativu po vystřídání ve druhém dějství a v 85. minutě se dočkala zaslouženého vyrovnání z kopačky Justin Araujo-Wilsona. Navíc předtím v 78. minutě Selnar neproměnil pokutový kop.

 
LíšeňLíšeň
přát., sobota 23.1.2021, 10:00, přenos
1:1
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 24. Silný – 85. Araujo-Wilson
Diváci: 0
Líšeň: Vítek – Putyera, Ševčík, Bednář, Rolinek, Minařík, Reteno Elekana, Fall, Málek, Krška, Silný. Střídali: Veselý – Jeřábek, Matocha, Szotkowski, Kučera, Pašek, Demeter, Lutonský
FC Vysočina: 1. půle: Vejmola – Svoboda, Štefánek, Pojezný, Želazný – Shudeiwa, Tureček, Chocholatý – Ševčík, Klobása, Arroyo. 2. půle: Vejmola – Svoboda, Vedral, Vlček, Horák – Chocholatý, Pojezný (67. Shudeiwa), Selnar - Chok, Araujo-Wilson, Růžička. Náhradník: Jágrik.
 

Komentář

Kouč Aleš Křeček do úvodního jihlavského duelu zimní přípravy nenasadil hned osm fotbalistů, kteří nebyli zdravotně 100% fit - Lacka, Červa, Rittera, Křišťála, Peřinu, Matulku, Křivánka a Patráka.

Vysočina díky krásné ráně Turečka už v 1. minutě trefila spojnici, ovšem sudí pískal ofsajdové postavení. Líšeň vzápětí zahrozila z rohového kopu, kdy centr na přední tyč skončil po několika odrazech těsně vedle tyče. Ve 13. minutě mohla jít Vysočina do vedení, když střílený centr usměrňoval z první Arroyo, ale trestuhodně vysoko přestřelil. Líšeň přebírala iniciativu, přičemž hrozila zejména po akcích na svém pravém křídle. A byl to právě střílený centr z tohoto prostoru, který brněnský celek poslal do vedení. Pojezný ani Vejmola centr nezasáhli a tak měl Silný snadnou práci. Navíc jeho dorážce do sítě pomohla smolná teč Štefánka. Ve 40. minutě mohli domácí své vedení navýšit, ale Vejmola byl výborným zákrokem proti. A poradil si i o dvě minuty později s prudkou ránou Falla. V poslední minutě první půle byla Vysočina blízko vyrovnání, když po centru z pravé strany hlavičkoval Ševčík těsně nad břevno.

Druhý poločas byl vyrovnanější a na dlouho skoupý na šance. Do útoku se více tlačil brněnský celek, ale defenzíva FCV byla po prostřídání mnohem pozornější a důslednější. Zhruba od 70. minuty převzala iniciativu Vysočina, Za zmínku stála střela Selnara ze 75. minuty, který jen těsně přeletěla břevno Veselého branky. V 78. minutě byl ve vápně faulován Shudeiwa a Vysočina měla možnost vyrovnat z penalty. Veselý však Selnarovu střelu k levé tyči vystihl! A v 79. minutě jej po pohotové ráně Araujo-Wilsona zachránila tyč. V 85. minutě se už modří dočkali, když zprava poslal střílený centr Svoboda, našel Selnara, jenž nebezpečně vypálil. Veselý balón dokázal pouze vyrazit na malé vápno, kde měl lehký úkol dorážející a zcela volný Araujo-Wilson – 1:1. V 87. minutě Vysočině vyšel rychlý brejk po ose Chok – Selnar – Růžička. Posledně jmenovaný pálil uvnitř vápna, ale Veselý jeho ránu dokázal vyrazit.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
9.kolo | Líšeň - FC Vysočina | 2:1
23.kolo | FC Vysočina - Líšeň | 1:0
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu