02.12.2020, Miroslav Fuks

Vysočina se s Táborskem dočkala tolik potřebné domácí výhry

Vysočina se s Táborskem dočkala tolik potřebné domácí výhryVysočina se na poslední podzimní pokus až druhý prosincový den dočkala tolik potřebné první domácí výhry! Důležitý duel proti Táborsku otočily po hostující úvodní brance trefy Lukáše Červa a Farese Shudeiwy! Ve druhém dějství Jihlava skóre dokázala kontrolovat a tak se mladý celek mohl radovat z vítězství 2:1 (2:1)!

 
FC VysočinaFC Vysočina
11.kolo, středa 2.12.2020, 13:30
2:1
(2:1)
TáborskoTáborsko
 

Góly: 32. Červ, 43. Shudeiwa – 30. Vozihnoj
ŽK: 53. Arroyo, 61. Červ – 14. Vozihnoj, 59. Boula, 71. Navrátil, 73. Dybal
Rozhodčí: Franěk – Kotalík, Pečenka
Diváci: 0
FC Vysočina: Číž – Křišťál (66. Svoboda), Štefánek, Vlček, Peřina (82. Tureček) – Lacko, Červ – Arroyo, Shudeiwa (87. Klobása), Smejkal – Vedral. Náhradníci: Jágrik – Horák, Ševčík, Křivánek.
Táborsko: Slávik – Icha (70. Dybala), Penc, Navrátil, Havrda – Vozihnoj (63. Tolno), M. Kučera, Boula (75. Schramhauser), P. Plachý (63. Čapek) – Majka, Musiol (75. Provazník).
Stanice TV prenosu: Fortuna TV
 

Komentář

Kouč Aleš Křeček oproti duelu s Varnsdorfem učinil dvě změny, když místo Svoboda a Horáka nastoupili Peřina a uzdravený Vedral.

Vysočina se mohla dočkat parádního vstupu do utkání. To kdyby Arroyo zužitkoval přesný pas za obranu a následný nájezd na Slávika. Bohužel volil střelu, kterou poslal nad břevno. V dalších minutách byli aktivnějším a pohyblivějším celkem hosté, ale do šancí se dlouho nemohli dostat. Až v 17. minutě si před vápnem našel odražený míč Kučera a Číž musel jeho bombu vytěsnit nad břevno. Hra se poté vyrovnala, ale po půl hodině hry šli hosté do vedení po vydařené rychlé akci. Majka na levém křídle přešel přes Štefánka a předložil míč na malé vápno, kde jej do sítě pohodlně dopravil Vozihnoj – 0:1. Vysočina se z šoku naštěstí rychle oklepala a za dvě minuty bylo srovnáno. Smejkal z levé strany rozehrál standardní situaci a jeho centr propadl na zadní tyč k volnému Červovi, jenž si kulatý nesmysl postrčil a tvrdou ranou propálil prostor u přední tyče Slávikovy brány – 1:1! Gólové povzbuzení jihlavští mladíci záhy přetavili v obrat skóre. Ve 43. minutě totiž zprava vyslal přesný přízemní centr Křišťál a před brankou našel volného Shudeiwu, jenž neměl těžkou práci, aby vstřelil svůj prvoligový gól ve II. lize – 2:1! Mladý odchovanec táhl nadějný brejk v poslední minutě půle, před branku vyslal Smejkala, ale ten tísněn vypálil nepříliš tvrdě jen do náruče gólmana Táborska.

Vysočina do druhého dějství rozhodně nevstoupila s cílem pouze ubránit vedení. Dokumentovaly to velké jihlavské šance ze 49. a 52. minuty, které bohužel v síti neskončily. Nejprve si Vedral našel balón za stopery a z úhlu zamířil na Slávika. Tvrdě vypálil, ale balón letěl kousek pravé tyče. Chvíli poté si Arroyo pohrál se dvěma obránci Táborska a před brankou našel kapitána Lacka, jenž pálil z první deset metrů od branky – jenže nad! Jihočeši se poté herně zvedli a tlačili se více před jihlavskou branku, jenže defenzíva žlutých byla velmi pozorná a soustředěná. Hosté do 75. minuty využili možnosti všech pěti střídání, ale ani takto se do výraznějších šancí nemohli dostat. Naopak si museli dávat pozor na kontry Vysočiny, z nichž byl velmi nebezpečný ten z 81. minuty, jenž vedl k centru Smejkala z levé strany na Arroyoa, jenž se „rybičkou“ natahoval po míči, ale hlavou na něj nedosáhl. Bojovná a nervózní bitva se dlouho hrála bez šancí. Blízko branky byl až v nastavení Klobása, jenž se po úniku prosadil až do vápna, ale svůj technický pokus poslal vedle branku. Na skóre se tak nic nezměnilo a tolik potřebné tři body po zásluze zůstaly v Jihlavě!

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
11.kolo | FC Vysočina - Táborsko | 2:1
23.kolo | Táborsko - FC Vysočina | 2:2
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu