27.04.2007, Miroslav Fuks

Po Vítkovicích si z Vysočiny odvezl čtyřku i Třinec!

Po Vítkovicích si z Vysočiny odvezl čtyřku i Třinec!Vysočina proti Třinci střelecky navázala na domácí „čtyřku“ do sítě Vítkovic a navíc se zejména ve druhé části prezentovala výrazně lepším herním projevem. O čtyři jihlavské góly se podělili Michael Rabušic, Petr Faldyna, Michal Pacholík a Michal Lovětínský. Výhra Jihlavy při porážce HFK na půdě Hradce Králové vynesla na 2. postupovou příčku tabulky.

 
FC VysočinaFC Vysočina
23.kolo, pátek 27.4.2007, 19:00
4:0
(2:0)
TřinecTřinec
 
Gól: 4. Rabušic, 44. Faldyna z pen., 89. Pacholík, 90. Lovětínský

Rozhodčí: Bílek - Pelikán, Ubias

Ž.K.: Lisický, Pindor, Janeček


Diváci: 1350

FC Vysočina: Tulis - Veselý, Šourek, Kadlec, Drga - Svoboda (74. Baláž), Vít, Lovětínský, Cihlář - Rabušic (87. Pacholík), Faldyna.
Třinec: Bruk - Lisický, Hupka, Pindor, Miko (52. Janeček) - Malíř, Lachowicz, Cieslar (52. Ceplák) , Martinčík - Maceček, Szmek (80. Kluz).
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

V zahajovací sestavě scházel avizovaný zraněný kapitán Petr Vladyka, kterého ve středu zálohy nahradil defenzivnější Jiří Vít. Pozitivem zápasu byl kromě kvalitního výkony a čtyř krásných gólů i premiérový start v zimě zraněného Libora Baláže. Navíc Michal Pacholík svůj první jarní druholigový start po několika minutách přetavil v gól. Úvod zápasu probíhal ve zcela komorním duchu, neboť stále početnější kotel fanoušků FC Vysočina jej na šest minut demonstrativně opustil a zdržel se jakéhokoliv povzbuzování. Důvodem krátkodobého návratu atmosféry dob naštěstí již dávno minulých byl protest proti absenci tradiční děkovačky hráčů po minulém zápase v Bystrci.

Kotel tak přišel o rychlou úvodní branku zápasu, kterou již ve 4. minutě hlavou vstřelil Michael Rabušic. Gól padl po přetaženém centrum Víta, který na malé vápno hlavou ideálně vrátil Kadlec a zde již číhal Rabušic. Brzký gól domácí hráče očividně povzbudil a Vysočina se trvaleji usadila na třinecké polovině. Hosté vedení novým trenérem Čopjakem se ani za nepříznivého stavu do útočení příliš nehrnuli a neustále vycházel ze zajištěné obrany. Domácí se proto i díky vlastním chybám a nepřesnostem nedokázali dostat do větších šancí. Přesto Třinec jednobrankové manko do kabin nedotáhl. Ve 44. minutě se totiž do šestnáctky hostí vřítil Rabušic a Martinčík ho zastavil jen faulem. Míč si na značku pokutového kopu postavil kanonýr Petr Faldyna a s přehledem zvýšil na 2:0.

Úvod druhé půle zastihl Jihlavu v lepším rozpoložení. Třinec zamkla před jeho branku a několikrát ohrozila gólmana Bruka. V 51. minutě si na Svobodův centr naběhl Cihlář, hlavou ale zamířil nad, o pět minut později při závaru neuspěli Vít ani Rabušic. Převaha Vysočiny s menšími přestávkami i nadále pokračovala. V 72. minutě Kadlecův přímý volný kop zhruba z třiceti metrů, jeho pokus byl sražený na roh, ale pořádně protáhl třineckého brankáře. O dvě minuty později se do šance dral Rabušic, ale jeho lob přes gólmana neměl patřičnou razanci a přesnost. Do třetice opět Rabušic se v 76. minutě po obléhání třinecké branky dostal do velice dobré příležitosti, ovšem ze strany napálil pouze břevno. Převaha domácích se tak výraznějšího vyjádření dočkala až v závěru. V 87. minutě za vápnem napřáhl Drga a jeho tečovaná střela se odrazil za brankáře k brankové čáře, kam nejdříve dosprintoval střídající Michal Pacholík. Krásnou tečku dal zápasu v první minutě nastavení Lovětínský, který z pětadvaceti metrů svojí levačkou vypustil projektil a trefil se nádherně přesně do šibenice.

Preview: Představujeme domácího soupeře – Fotbal Třinec

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
8.kolo | Třinec - FC Vysočina | 0:3
23.kolo | FC Vysočina - Třinec | 4:0
Související
Média
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu