04.07.2018, Miroslav Fuks

Vysočina Teplicím podlehla nejtěsněji 1:0

Vysočina Teplicím podlehla nejtěsněji 1:0V Brozanech nad Ohří se odehrála třetí letní konfrontace FC Vysočina proti prvoligovému soupeři. Po remíze s Jabloncem a prohře s Duklou Praha jihlavský tým ve vyrovnaném utkání podlehl Teplicím nejtěsněji 1:0 po brance Šupa. Vysočina byla v poslední minutě velice blízko srovnání na 1:1, tedy výsledku, jenž nabídly úvodní tři přípravné duely, ovšem Votava i Klíma trefili tyč.

 
TepliceTeplice
přát., středa 4.7.2018, 16:30, Brozany
1:0
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Gól: 72. Šup
Diváci: 100
Teplice: I. půle: Diviš – Vondrášek, Ljevakovič, Král, Krob – Kučera – Trubač, Žitný, Hora, Luts – Vaněček. II. půle: Němeček – Šup, Čmovš, Král, Šimeček – Kodeš, Kučera (67. Trubač) – Shejbal, Diaz, Rezek – Červenka
FC Vysočina: Sváček (46. Řehák) – Vaculík (60. Svoboda), Vedral, Tlustý (65. Votava), Schumacher – Nerad (60. Daníček), Štěpánek (60. Smejkal) - Fulnek, Zoubele (60. Turyna), Novotný – Votava (46. Klíma).
 

Komentář

V jihlavské sestavě se představil dvacetiletý zlínský útočník Matěj Votava, jenž byl pozván na zkoušku. Jde o nejlepšího kanonýra uplynulého ročníku Juniorské ligy (17 branek), jenž za uplynulou sezónu prodělal neskutečný skok z I.B třídy v Přílukách, přes juniorský tým Zlína až po zlínské „áčko“, v němž debutoval v závěrečném jarním utkání proti Liberci.

První střelou se ve 2. minutě prezentoval Novotný, jenž odražený balón z voleje napálil pohotově, ale nad břevno. Na druhé straně ve 4. minutě z hranice vápna výrazně minul Krob. V 5. minutě na sebe poprvé upozornil Votava, když si navedl míč na levou nohu a vypálil těsně vedle kolem pravé tyče Diviše. V 7. minutě se do hlavičky pěkně položil Zoubele, ale branku přestřelil. V 11. minutě poslal Schumacher zajímavý střílený centr na malé vápno na Votavu, kterému scházel jen krůček k zakončení. Ve 22. minutě Horovu standardku hlavou zakončoval Trubač, ale přestřelil. Po půlhodině hry se míč dostal na hranici vápna k volnému Lutsovi, ovšem jeho pohotový pokus gólmana Sváčka ohrozit nemohl. Na druhé straně nedokázal po Schumacherově centru důrazně hlavičkovat Votava. V 38. minutě ze střední vzdálenosti pálil Luts, ale jeho pokus byl tečován na roh. Mnohem nebezpečnější byla situace ze 40. minuty, kdy Král přenesl hru na Kroba, který poslal centr do pokutového území na Horu. Hora zakončoval v pádu přímo do rukavic Sváčka. A velkou příležitost takřka s poločasovým hvizdem neproměnil ani Zoubele, kterého vysunul Nerad, ale jihlavský zkušený záložník levačkou o metr minul branku.

Byl to právě Zoubele, který zahájil přehlídku šancí ve druhé půli. V 55. minutě se zleva uvolnil do vápna a pravačkou vypálil. Bohužel však nad břevno. A o dvě minuty to byl znovu Zoubele, jenž měl po centru Schumachera ideální příležitost, ale hlavou branku těsně minul. Osmělily se i Teplice a hned z toho byla obrovská šance. Červenka v 62. minutě tvrdě vypálil a orazítkoval břevno jihlavské brány. V 70. minutě vyslal technický pokus jeden z teplických hráčů a Řehák se musel natáhnout, aby kulatý nesmysl vytěsnil na roh. Zvýšená aktivita Teplic vedle v 71. minutě k úvodní brance duelu. Po rohovém kopu se k odraženému balónu dostal na hranici vápna Šup, uvolnil se a jeho tečovaná střela skončila za zády bezmocného Řeháka. V dalších minutách nebylo možné upřít Vysočině snahu o vyrovnání. Obměněná a výrazně omlazená sestava hráčů v modrém byla v posledních minutách nesmírně blízko vyrovnání, ovšem centr z levé strany nejprve poslal do levé tyče hlavičkující Votava a následný odražený míč nezvládl ideálně zakončit Klíma a z malého vápna taktéž trefil tyčku – tu pravou. Teplice si tak připsaly nejtěsnější výhru 1:0, čímž zopakovaly výsledek z přípravného utkání, jenž proběhl přesně před rokem.

Fotogalerie

               
 

Ohlasy trenérů

„Těší mne, že jsme sehráli další kvalitní duel proti silnému soupeři. Duel měl zejména v první půli, kdy Teplice nasadily vlastně optimální sestavu, velmi dobré parametry. Na našem výkonu bylo trochu znát, že nyní sestavu trochu lepíme. Jednak registrujeme nějaké zdravotní problémy, navíc doplnění týmu ještě není dotaženo. Přesto jsme s ligovými Teplicemi sehráli vyrovnanou partii, v níž jsme se dokázali vyvarovat velkých chyb v defenzívě. Bohužel, nadále se trápíme ve finální fázi a v koncovce, kde nám schází větší kvalita a klid. Dobrý herní projev, v němž se objevují zajímavé věci a prvky z tréninkového procesu, tak není gólově zúročen. Těší mne, že kluci dobře reagují na naše pokyny. S výkonem do šedesáté minuty mohu být spokojen, po vystřídání však nastal určitý pokles. Branku jsme inkasovali poté, co jsme nedohráli standardní situaci a nepokryli jsme odražený míč. Přesto jsme byli v poslední minutě nesmírně blízko brance, která by znamenala zasloužené vyrovnání. Jenže místo gólu trefili Votava a poté Klíma tyč. I s ohledem na zdravotní šrámy nyní celkem vítáme, že sobotní duel proti Seredi, která je nováčkem slovenské ligy, byl ze strany soupeře zrušen. Hodláme kvalitně potrénovat,“ řekl po utkání kouč Martin Svědík, jenž se vyjádřil i k výkonu testovaného útočníka Votavy: „Góly v Juniorské lize a zakončením na tréninku dokazuje, že je schopen branky střílet. Na druhou stranu u něj registrujeme deficit kondiční i herní s ohledem na fakt, že během krátké doby prodělal velký skok mezi soutěžemi. Musíme nyní důkladně zvážit, zda je schopen zvládnout vysoké nároky, které na hráče máme z hlediska nasazení a intenzity práce během zápasů.“
 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu