FC VysočinaFC Vysočina
9.kolo, neděle 24.9.2000, 16:30
0:1
(0:0)
MostMost
 
Branka: 80. Fojtík, Žluté karty: Sláma – Matlocha, Vizingr, Rozhodčí: Hlaváč
Diváci: 2000
FC Vysočina: Bartoš – Macík - Prchlý (85. Malínek), Slavík – Sláma, Ryška, Večeřa, Nečas (80. Veselý), Hekerle – Kaplan, Hošťálek.
Most: Meier – Fojtík, Matlocha, Vizingr – Vorlický (90. Trutnovský), Vašák, Polomský, Štěpaník, Poláček – Langer, Maděra (60. Spal).
 

Komentář

Fotbalisté z Jihlavy nastoupili do utkání s vědomím, že musejí vyhrát. Trenér Miloslav Machálek provedl několik změn v sestavě, když dosavadního libera Nečase přesunul do středu zálohy a na post "posledního" postavil Macíka.

Hned od úvodu utkání bylo patrné, že hosté přijeli především bránit a tak se hrálo prakticky na jednu branku. Jihlavané těžili především z rychlého přechodu do útoku, jenomže opět dopláceli na svou největší nemoc ­ zakončení. Hekerle pálil v 9. minutě nad, Sláma o pět minut později ve slibné šanci špatně nahrál, dělovku Slavíka ve 24. minutě vyboxoval brankář Meier, který si poradil i s Hošťálkovou střelou po Nečasově centru. Domácí mostecké hráče doslova přikovali na dlouhé minuty do jejich pokutového území, kde si otevřeli střelnici, pálili však bez výjimky slepými náboji. Macík zase ve 32. minutě poslal míč z přímého kopu nad, stejně jako o chvíli později Ryška. Největší šanci poločasu ale spálil Večeřa, který po šikovném Hošťálkově přiťuknutí napálil jen spojnici břevna a tyče mostecké brány. K odraženému míči se znovu dostal Hošťálek, tentokrát ale na roh odvracel fantastickým zákrokem hostující brankář.

Ani po přestávce se obraz hry nezměnil. Jihlavané dál dobývali mosteckou tvrz, která ovšem stále odolávala. Rychlý a moderní fotbal domácích se musel divákům líbit, i když stále chybělo to nejdůležitější, totiž góly. Hosté se ještě více zaměřili na bránění, což domácím dělalo velké potíže. Přes zhuštěný prostor u pokutového území se prosazovali jen velice těžko a když už se jim to přece jen podařilo, poslali míč daleko od branky. Z čistého nebe zahrozili na druhé straně v 78. minutě, kdy Poláček po chybě obrany našel na hranici velkého čtverce úplně volného Fojtíka a ten se střelou bez přípravy trefil přesně k levé tyči jihlavské branky ­ 0:1.

Po inkasovaném gólu domácí trenér ještě posílil ofenzívu, na vyrovnání už ale bylo pozdě. Macíkův přímý kop v 89. minutě totiž chytil Meier a Malínkovu tutovku v nastaveném čase odvrátila obrana Mostu na rohový kop. Jihlava tak i přes vynikající výkon poprvé v sezóně ztratila na domácí půdě všechny body.

 
Zápasy
9.kolo | FC Vysočina - Most | 0:1
24.kolo | Most - FC Vysočina | 0:0
Související
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu