02.02.2018, Miroslav Fuks

Vysočina na úvod soustředění porazila rumunský Hermannstadt

Vysočina na úvod soustředění porazila rumunský HermannstadtÚvodní zápas herního soustředění FCV v tureckém Beleku se rodil na poslední chvíli a neobešel se organizačních těžkostí a informačních šumů. Jihlavský tým nakonec nastoupil proti FC Hermannstadt, druhému celku II. rumunské ligy z takřka dvousettisícového města Sibiu. Vysočina v tomto duelu zvítězila zaslouženě 1:2 (0:1), když její branky vstřelili útočníci Michael Rabušic a Pavel Dvořák.

 
HermannstadtHermannstadt
přát., pátek 2.2.2018, 13:00, Turecko
1:2
(0:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Góly: 74. Hergheligiu - . Rabušic, 90. Dvořák
Diváci: 0
Hermannstadt: Moldovan - Pamfile, Stoica, Pirvulescu, Stancu, Petrescu, Dumitriu, Dalbea, Lupu, Blanaru, Neagu. Střídali: Cabuz, Crisan, Bratu, Tatar, Coman, Catinean, Boboc, Hergheligiu, Surugiu, Tarnovean, Rusu, Curtean.
FC Vysočina: Valeš – Vaculík, Opluštil, Tlustý, Dujmović – Nerad, Daníček, Mara, Novotný – Klíma, Rabušic. Střídali: Popović, Levin, Schumacher, Ikaunieks, Nový a Dvořák.
 

Komentář

„Možnost sehrát na soustředění ještě jeden duel jsme uvítali, neboť nám to dává příležitost umožnit adekvátní herní vytížení všem hráčům. Proti Hermannstadtu jsme nasadili hned trojici fotbalistů, kteří jsou po zranění. V první půli jsme předvedli kvalitní výkon. Byli jsme velmi aktivní, silní na míči, dobře jsme soupeře dostupovali a presovali. Zaslouženě jsme šli do vedení, když jsme rozehráli standardní situaci a Vaculík ideální kolmicí vysunul do vápna Rabušice, jenž ze strany velkého vápna postupoval na brankáře a otevřel skóre utkání. Měli jsme i další šance, zejména Klímova příležitost volala po navýšení vedení. Do druhé půle rumunský tým zcela proměnil sestavu, naopak my jsme jedenáctku podrželi a střídali jsme až v průběhu druhého dějství. Změna sil na hřišti byla znát, neboť soupeř byl aktivnější a my jsme nechytili začátek poločasu. Rumuni byli častěji na míči, nám vázla kombinace a organizace hry. Přesto jsme protivníka nepouštěli do vážnějších šancí. O to více mne mrzí, že jsme opět neudrželi čisté konto. Inkasovali jsme prakticky z ničeho, když jsme se po výkopu soupeře nezvládli přesunout do správného postavení a míč odvrátit. Hráči Hermannstadtu tak udeřili do otevřené obrany a vyrovnali. Na druhou stranu musím ocenit, že jsme dokázali jít za vítězstvím a strhnout ho v závěru na svoji stranu. Dvořákovi k tomu stačily pouhé dvě minuty pobytu na hřišti, když si po standardní situaci našel za obranou míč a uklidil ho do branky,“ okomentoval první duel v Beleku kouč Martin Svědík.

Jeho tým zítra od 15:30 hodin středoevropského času čeká velice náročná prověrka proti tradičnímu ruskému celku – Dynamo Moskva. „Vzhledem k dnešnímu zápasu lze očekávat, že od začátku nasadíme hráče, kteří proti Rumunům hráli krátce či vůbec. Rozhodně bych ale nechtěl, aby sobotní sestava v někom budila dojem, že tato jedenáctka vyběhne v úvodním ligovém duelu proti Slavii. Ještě jsou před námi tři přípravná utkání,“ uzavřel svůj komentář kouč FCV.

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu