03.02.2018, Miroslav Fuks

Vysočina vybojovala cennou remízu proti Dynamu Moskva

Vysočina vybojovala cennou remízu proti Dynamu MoskvaFotbalová Vysočina vydřela velmi cennou remízu proti Dynamu Moskva. Tým ruské Superligy šel do vedení v 80. minutě díky trefě Markova, ovšem minutu před koncem vyrovnal Davis Ikaunieks poté, co do sítě dorazil střelu Nikolase Daníčka, která se odrazila od tyče. V samotném závěru přípravného utkání Dynamo neproměnilo penaltu.

 
Dynamo MoskvaDynamo Moskva
přát., sobota 3.2.2018, 15:30, Turecko
1:1
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 80. Markov – 89. Ikaunieks
Diváci: 0
Dynamo Moskva: Leščuk – Šunin, Rauš, Šunič, Cholmen, Morozov, Callagov, Sou, Černych, Tašajev, Obolskij, Lucenko. Střídali: Kozlov, Rykov, Markova, Sosnin, Grulev, Tetteh, Kuzmin, Kalugin, Temnikov, Katrich.
FC Vysočina: Rakovan – Nový, Buchta, Opluštil (83. Tlustý), Schumacher – Fulnek (75. Daníček), Levin, Mara (46. Nerad), Popović (65. Novotný) – Dvořák, Ikaunieks.
 

Komentář

Kouč Martin Svědík musel těsně před výkopem duelu oželet absenci dvou hráčů, kteří měli figurovat v základní sestavě. Urblíka a Štěpánka postihla nevolnost, tudíž od začátku nastoupili Mara a Opluštil. Navíc fit není Zoubele. Duel byl velmi pikantní pro středopolaře Vladislava Levina, jenž v Dynamu působil v letech 2010 až 2016.

O favoritovi utkání nebylo pochyb. Stačil pohled na kurzy sázkových kanceláří či porovnání hodnot hráčských kádrů na Transfermarketu, jenž vykazuje zhruba pětinásobný rozdíl. Přesto se očekávané vítězství ruského velkoklubu nekonalo. Dynamo bylo po většinu utkání aktivnějším celkem, ovšem do šancí se její hráči přes pozornou jihlavskou defenzívu příliš nedostávali. Největší šanci první půle měl ve 21. minutě Lucenko, který dostal křižný pas na levou stranu a ocitl se sám před brankářem. Rakovan však v souboji uspěl a vyrazil na rohový kop. Chvíli poté s dorážkou střely neuspěl Sow.

Druhé dějství nabídlo množství střídání v sestavě Dynama. A Vysočina začala více vystrkovat růžky! Velkou šanci v 51. minutě, kdy Fulnek pohotově střílel z hranice malého vápna, skvěle vytěsnil gólman Leščuk na roh. Na druhé straně v 72. minutě promarnil velkou šanci Grulev, který svůj únik na Rakovana zakončil nad břevno. Moskevští se odměny za svoji aktivitu dočkali v 80. minutě, kdy se trefil Markov - 1:0. Český tým po celý duel bojoval a hledal cesty k překonání obrany Dynama. Ve své snaze uspěl v 89. minutě, kdy vyprodukoval závar ve vápně, při němž Nerad našel ve vápně Daníčka, ten se rychle otočil s míčem a pohotově vypálil. Trefil pouze tyč, odražený míč si našel Ikaunieks, trefil pouze gólmana a jenže balón se k lotyšskému střelci dostal ještě jednou a na druhý pokus už jej umístil přesně pod břevno - 1:1. V samotném závěru mohlo Dynamo strhnout vítězství na svoji stranu, neboť sudí nařídil pokutový kop! K němu se postavil zkušený záložník Temnikov, jemuž však Rakovan skvěle vystihl směr střely a pokus k tyči vyrazil na roh!

Reportáž Dynama z utkání a sestřih důležitých momentů - ZDE


Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu