20.09.2017, Redakce

Vysočina na pohárový postup přes Sokolov nadřela

Vysočina na pohárový postup přes Sokolov nadřelaFotbalisté FC Vysočina splnili úlohu favorita a na svém stadiónu ve 3. kole MOL Cupu porazili druholigový Baník Sokolov. Na postup mezi šestnáct nejlepších se pořádně nadřeli a zachránila je trefa pohárového střelce Filipa Novotného, jenž v 69. hlavou zužitkoval ideální centr Jana Závišky. Hosté v závěru usilovali o vyrovnání, ovšem to Jihlava bojovným výkonem neumožnila.

 
FC VysočinaFC Vysočina
3. kolo, středa 20.9.2017, 17:00
1:0
(0:0)
SokolovSokolov
 
Gól: 59. Novotný.
ŽK: 67. Rosa, 81. Nový – 90+1. Strada.
Rozhodčí: Orel – Blažej, Hock.
Diváci: 403
FC Vysočina: Hanuš – Pecháček, Kryštůfek, Rosa, Keresteš – Zoubele (56. P. Dvořák), Urblík (66. Nový) – Záviška, Daníček, Novotný – Klíma (83. Fulnek). Náhradníci: Rakovan – Mišůn, Popović.
Sokolov: Belaň – Tůma, Rychnovský, Machek, Mejdr (62. Hlavatý) – O. Ševčík, Kosak (72. Končal), Glaser, Strada – Přeučil (53. F. Dvořák), Provod
 

Komentář

Kouč Ivan Kopecký oproti duelu s Jablonci provedl řadu změn, když v základní sestavě nastoupili Hanuš, Pecháček, Urblík, Daníček, Záviška nebo Novotný. V sokolovské sestavě figurovali exjihlavští Kosak a Přeučil.

Nedůstojná návštěva od prvních minut sledovala docela vyrovnaný fotbal, v němž Vysočina častěji držela míč, ovšem její kombinační pokusy se rozbíjely o koncertovanou defenzívu týmu kouče Horvátha, jenž své svěřence celý duel hlasitě dirigoval. O první vzruch se ve 4. minutě postaral svým průnikem Klíma, ale jeho přihrávku vystihl gólman Belaň. Na druhé straně v 15. minutě vyslal pokus z pětadvaceti metrů Hlavatý, ale našel jen připravenou náruč Hanuše. Vzápětí rozehrál nebezpečnou standardku Keresteš, při níž se míč odrazil do nadějné pozice k Záviškovi, ovšem ten byl pod tlakem a z malého vápna zakončit nedokázal. Ve 22. minutě Glaser centroval do vápna, kde našel Provoda, jehož hlavička se mezi tři tyče nevešla. V 25. minutě se z otočky odhodlal k dalekonosnému pokusu Novotný, ale přestřelil. V 28. minutě se k přímému kopu postavil Urblík, ovšem Belaň byl u tyče včas. Po půlhodině hry byl potřetí v řadě faulován Daníček a Vysočina rozehrála zajímavou standardku. Získala však jen roh, který k ohrožení branky nevedl. V 33. minutě si na dlouhý míč naběhl Novotný a předložil do vápna zpětnou přihrávku, která v ideální pozici nalezla Daníčka. Ten však z první trefil jen ležícího gólmana. Další minuty už byly ve znamení nepřesností, tudíž úvodní dějství skončilo bez branek.

Hosté do druhé půli vstoupili aktivněji a v 50. minutě se o první ohrožení branky pokusil po centru zleva Kosak, jeho volej však neměl potřebné parametry. V 51. minutě tentýž křídelník špatně vyřešil nadějný rychlý brejk. Vysočina však postupně získávala půdu pod nohama a v 59. minutě otevřela skóre utkání. Pecháček do pravého křídla vysunul Závišku, ideálním centrem našel na zadní tyči nabíhajícího Novotného, jenž v souboji přetlačil pravého beka Stradu. V 64. minutě se k odraženému míči po dlouhém auto dostal Glaser, ale vysoko přestřelil. V 68. kopal Kosak zajímavý přímý kop po faulu Rosy, ale o metr přestřelil. Ještě hůře si vedl v 77. minutě Záviška, jenž se z dvaceti metrů odhodlal zakončit rychlý kontr. Na druhá straně pohotově vypálil hostující Končal a jen těsně přestřelil. V 82. minutě už Glaser z přímáku branku trefil, ale Hanuš byl na místě. Závěr přinesl tlak Baníku, ovšem velké šance mu scházely. Jihlava tak postoupila do osmifinále MOL Cupu.

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu