11.09.2017, Juniorskaliga.cz

Kvalitní juniorské měření Vysočiny a Sigmy skončilo dělbou

Kvalitní juniorské měření Vysočiny a Sigmy skončilo dělbouDuel 6. kola Juniorské ligy nabídl v areálu Na Stoupách kvalitní utkání dvou týmů doplňěných hráči "áčka", které nakonec skončilo asi spravedlivou dělbou bodů - 1:1 (0:0). Vysočina šla ve druhé půli po vedení brankou Jana Závišky, ovšem Hanáci brzy vyrovnali díky penaltě, kterou proměnil Moulis.

 
FC VysočinaFC Vysočina
6.kolo, pondělí 11.9.2017, 11:00, Na Stoupách
1:1
(0:0)
OlomoucOlomouc
 

Gól: 65. Záviška – 71. Musil
ŽK: 57. Svatík (JIH) – 73. Moulis (OLO)
Rozhodčí: Slabý – Hock, Pfeifer
Diváci: 80
FC Vysočina: Soukup – Vrzal, Kryštůfek, Mišůn, Dujmović – Karmazín (63. Fikar) - Záviška, Smejkal, Svatík, Průša (66. Vašíček) - Marcin.
Olomouc: Reichl – Juráš, Obročník, Polom, Antl, Moulis, Voleský, Linhart (63. Chytil), Romero (58. Nízký), Kiška, Bala (84. Malenda)
 

Komentář

První poločas toho moc zajímavého nepřinesl. Ze začátku byla sice patrná aktivita hostující Olomouce, ale té se nedařilo vymyslet nějakou kloudnou akci, která by ohrozila domácího brankáře Soukupa. Postupem času se hra začala vyrovnávat, až v 25. minutě přišlo k prvním náznakům šancí. V té první se ocitli po akci na pravém křídle domácí, ale Reichl byl pozorný a se střelou z úhlu si dokázal poradit. Na druhé straně se hned z protiútoku dostal do střelecké šance Moulis, avšak ani jeho střela úspěch neslavila. Skončila těsně nad břevnem. Ke konci poločasu začal sílit tlak hostující Sigmy a Jihlava se začala hodně zatahovat. Domácím se však dařilo velmi dobře se bránit a centry do vápna bez větších obtíží odráželi do bezpečí. A za svou dobrou obrannou hru byli málem odměněni. V poslední minutě se totiž dostali do zajímavé šance po pravé straně, přišlo sklepnutí na střed hřiště a následná střela, jež těsně minula bránu Reichla.

Druhý poločas začal velmi nervózně. Oba celky se dopouštěly častých faulů a hra tak byla hodně kouskovaná. Tvrdost odnesl hráč Sigmy Romero, který byl podražen Svatíkem. Svatík sice obdržel žlutou kartu, ale Romero se zranil a musel střídat. Jihlava poté začala být o něco aktivnější a tlačila se do zakončení. Když se navíc Olomouci podařilo získat roh, zdálo se, že si hosté chvíli odpočinou. Opak byl však pravdou. Vysočina se dostala do rychlého protiútoku, který zakončil Průša centrem na Závišku, a ten hlavou z bezprostřední blízkosti nedal brankáři soupeře šanci - 1:0. Jihlava se ujala vedení, ovšem neradovala se dlouho. Hlavní rozhodčí totiž po ruce Dujmoviće ve vápně nařídil o šest minut později penaltu a v 71. minutě z ní vyrovnal střelou k pravé tyči Moulis. Jihlava se nechtěla spokojit s dělbou bodů a vydala se do útoku. Odměnou jí za to byl rohový kop, ze kterého ovšem hlavička Mišůna prosvištěla těsně kolem konstrukce brány. Pět minut před koncem utkání jsme byli svědky velkých šancí na obou stranách hřiště. Nejdříve se do míče zpoza vápna opřel olomoucký Malenda, ale jeho projektil minul bránu o pár centimetrů. Z protiútoku se tak mohli opět radovat domácí, ovšem brankář Reichl byl pozorný a střelu Marcina z blízkosti reflexivně vyrazil. Ještě jednu šanci měla v poslední minutě Vysočina, ovšem Záviška Vrzalovi přihrávku do branky z úhlu neusměrnil. Olomouc tak nakonec remizovala s Jihlavou 1:1.

Fotogalerie

               
 

Ohlasy trenérů

„V první půli jsme sledovali spíše taktické šachy mezi oběma vápny. Přesto jsme nebyli bez nadějných možností, které měli dvakrát Záviška a jednou Marcin. Druhé dějství se už odehrávalo ve větším tempu a bylo možné vidět zajímavé fotbalové akce. Náš kvalitní výkon mne dnes potěšil. Škoda, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce. V závěru jsme měli hned tři možnosti, jak tři body strhnout na naši stranu. Pochválit bych chtěl přístup hráčů z „áčka“. Takto si představuji výkon hráčů, kteří přijdou pomoci juniorce. V ofenzívě hráli dobře Záviška a Marcin a spolehlivý výkon podali stopeři Kryštůfek a Mišůn,“ okomentoval zápas trenér Pavel Procházka.
 
Zápasy
9.kolo | FC Vysočina - Olomouc | 0:1
23.kolo | Olomouc - FC Vysočina | 1:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu