13.04.2018, Miroslav Fuks

Vysočina gólem Ikauniekse z poslední minuty vydřela bod!

Vysočina gólem Ikauniekse z poslední minuty vydřela bod!Důležitá záchranářská bitva proti Zlínu přinesla velký boj a dělbu bodů, kterou lze hodnotit jako zaslouženou. Oba celky si dokázaly vypracovat zajímavé gólové šance, ale na trefu se čekalo až do 63. minuty, kdy se krásně trefil Holzer. Vysočina dřela a nakonec se dočkala bodové odměny, když se v nastaveném čase trefil uzdravený střídající kanonýr Davis Ikaunieks.

 
FC VysočinaFC Vysočina
24.kolo, pátek 13.4.2018, 18:00
1:1
(0:0)
ZlínZlín
 

Góly: 90+2. Ikaunieks – 63. Holzer
ŽK: 17. Vaculík, 85. Schumacher – 20. Hronek, 53. Traoré, 66. Jiráček, 85. Bačo
Rozhodčí: Marek – Pelikán, Mokrusch
Diváci: 2659
FC Vysočina: Rakovan – Vaculík, Tlustý, Štěpánek, Schumacher – Levin, Urblík (75. Ikaunieks) – Nový (78. Keresteš), Dvořák, Popović (54. Klíma) – Fulnek. Náhradníci: Valeš – Opluštil, Daníček, Nerad.
Zlín: Zlámal – Matejov, Bačo, Gajič, Bartošák – Traoré, Jiráček – V.Vukadinovič (90+1. Železník), Hronek (53. Mehanović), Holzer – Ekpai (90. Hnaníček). Náhradníci: Dostál – Kopečný, Bijimine, Beauguel.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Martin Svědík sáhl k jediné změně oproti duelu s Olomoucí, když místo vykartovaného Mary nastoupil uzdravený Urblík.

Na hřišti se odehrával obrovský boj o každý míč, ovšem ani o šance nebylo nouze. Už v 1. minutě mohl domácí po centru Levina poslat do vedení hlavičkou Fulnek, ale těsně minul tyč zlínské brány. V 18. minutě Vukadinović z přímého kopu nepřekvapil jihlavského brankáře Rakovana. V 26. minutě se zleva dokázal uvolnit Fulnek, který nastoupil netradičně na hrotu, přihrál do šestnáctky Novému, který však tísněn míč do odkryté brány nedopravil. Po více než půlhodině hry se v jasné šanci pro změnu ocitl zlínský Holzer, ale přihrávku Vukadinoviće do sítě nasměrovat nedokázal. V 38. minutě se po přihrávce Fulneka dostal do další šance Nový, ovšem gól mu vzal obětavým skluzem Jiráček. Tři minuty před  přestávkou nezměnil skóre ani Popovič, jehož střelu vyběhnuvší Zlámal vyrazil na roh. Když se v závěru neujala ani nadějná pozice Holzera, tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Vysočina do druhé půle vstoupila slušně. Ve 47. minutě zkoušel přímý kop zakroutit Urblík, ale přestřelil. V 51. minutě hasil nebezpečí před vlastní brankou Matejov tak nešťastně, že z velkého vápna trefil tyč Zlámalovy branky!  Jenže od té doby převzal otěže zápasu do svých rukou Zlín. V 59. minutě Holzer tečovanou ránou proti Rakovanovi neuspěl, ale čtyři minuty později se na hranici vápna prosadil Vukadinović a odcentroval na Holzera, který vydařenou křížnou střelou poslal hosty do vedení – 0:1. Chvíli poté svůj tým podržel Zlámal, když vytěsnil pokus jednoho z jihlavských hráčů na roh. V 73. minutě tvrdě napálil odražený míč Mehanović, ale Rakovan jeho ránu dokázal vyrazit! V 87. minutě po standardce hlavičkoval nad břevno Tlustý. Vysočině tak alespoň bod v nastaveném čase zachránil střídající Ikaunieks. Keresteš pohotově nacentroval před branku, Fulnek hlavou prodloužil kulatý nesmysl do vápna na nabíhajícího Lotyše a ten přesnou ránou k přední tyči zaznamenal svoji devátou trefu v probíhající sezoně – 1:1!

Fotogalerie

               
 
 
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu