FC VysočinaFC Vysočina
1.kolo, neděle 29.7.2001, 16:30
1:1
(1:1)
ProstějovProstějov
 
Branky: 24.Vaculík – 41. Boniatti, Žluté karty: Hošťálek, Veselý – Lukšík, Zdráhal, Houšť
Diváci: 1600
FC Vysočina: Bartoš - Hekerle – Kadlec, Slavík - Sláma, Ryška, Večeřa (46. Veselý), Kufa, Vaculík (61. Koníř) - Hošťálek, Kaplan.
Prostějov: Hrdina – Muchka – Spáčil, Lukšík, Kreml – Krátký (81. Kopecký), Houšť, Štefka (65. Macík), Drga - Boniatti (74. Robenek), Zdráhal.
 

Komentář

Ve dvou druholigových utkáních po sobě se fotbalistům Vysočiny podařilo Prostějov porazit, v úvodním duelu nové sezóny však po trvalé převaze pouze remizovali. "My jsme si přijeli pro bod a ten si taky odvážíme. Jsme za něj rádi, bylo to ale těžké utkání," potěšil výsledek prostějovského kouče Koldu. "My jsme nezvládli roli favorita. Hlavně v prvním poločase jsme nehráli dobře," konstatoval trenér Vysočiny Miloslav Machálek.

Ve 24. minutě se dostal po rychlých narážečkách k míči Radek Sláma, zprava odcentroval volnému Vaculíkovi a ten těsně u brány propasíroval míč hlavou mezi tyč a hostujícího gólmana Hrdinu - 1:0. Hned pár desítek vteřin poté vystihl Sláma ne moc přesnou prostějovskou rozehrávku, dostal se k balonu, ale jeho rána byla hodně nepřesná. Prostějov po půlhodině hry zahrozil z nenápadné akce Drgou, který ze solidní pozice přestřelil Bartošovu bránu. Pak ale mohli zvýšit vedení domácí: v 33. minutě neprotlačili míč téměř z brankové čáry do sítě Hošťálek s Kaplanem. "V takových situacích musíme dávat góly, byla to jasná šance," posteskl si Machálek. Naopak pět minut před koncem poločasu vnikl do otevřené jihlavské obrany Boniatti, pohrál si ve vápně s domácím kapitánem Hekerlem a střelou pod padajícího Bartoše srovnal. "Těžko můžeme vyhrát, když kapitán a nejzkušenější hráč předvede to, co by se nemělo stát ani žáčkovi," prohlásil k inkasovanému gólu domácí kouč Machálek.

Po přestávce Vysočina chtěla urvat tři body, Hanáci ale nerozhodný výsledek uhájili. Chvíli před uplynutím devadesáté minuty sice Tomáš Kaplan dopravil míč mezi tyče, rozhodčí však branku pro postavení mimo hru neuznal. "Ofsajd to asi byl, ovšem na druhou stranu: deset minut před koncem zápasu podle mě rozhodčí neodpískal evidentní penaltu za stažení Hošťálka," upozornil Machálek.

 
Zápasy
1.kolo | FC Vysočina - Prostějov | 1:1
16.kolo | Prostějov - FC Vysočina | 4:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu