28.01.2017, Miroslav Fuks

Po třech dnech znovu 2:3 - s Českými Budějovicemi

Po třech dnech znovu 2:3 - s Českými BudějovicemiTři dny po porážce s Vlašimí zažili hráči FC Vysočina další nepříliš vydařené fotbalové poledne. Proti Dynamu České Budějovice podali nepřesvědčivý výkon a 4. celku Fortuna národní ligy podlehli 2:3 (1:2). Dvě jihlavské branky zaznamenal Michael Rabušic.

 
FC VysočinaFC Vysočina
přát., sobota 28.1.2017, 11:00
2:3
(1:2)
Č. BudějoviceČ. Budějovice
 

Góly: 45. Rabušic, 47. Rabušic – 11. Kadula, 29. Wermke, 50. Matějka
ŽK: 59. Fiala (JIH)
Rozhodčí: Denev – Kadlec, Zaplatilová
Diváci: 70
FC Vysočina: I. půle: Rakovan - Nový, Vedral, Krejčí, Novotný - Hronek, Urblík, Zoubele, Batioja - Rabušic, Dvořák. II. půle: Hanuš - Fulnek, Vedral, Kryštůfek, Fiala - Záviška, Nový, Batioja, Popović - Rabušic, Ikaunieks.
Č. Budějovice: I. půle: Hajdušek – Klesa, Šourek, Novák, Funda – Kladrubský, Hála – Vopat, Kadula, Wermke – Táborský. II. půle: Staněk – Kladrubský, Šourek, Jáša, Vaněk – Čermák, Čavoš – Wermke, Táborský, Pešek – Matějka.
 

Komentář

Kouč Michal Bílek se musel obejít bez sedmi zdravotně indisponovaných hráčů, tudíž celý duel odehrál stoper juniorky Vedral a na postu levého beka hrál druhé dějství jeho kolega Fiala. Oproti utkání s Vlašimí byli k dispozici Hanuš a Batioja.

V nepříjemném mrazivém počasí do utkání vstoupili hosté. Střelecké pokusy Táborského a Kladrubského jihlavskou branku ohrozit nemohly, ovšem v 11. minutě se Dynamo mohlo radovat z úvodní branky utkání. Na rohový kop Fundy si na přední tyč naběhl Kadula a z první překonal gólmana Rakovana – 0:1. Vysočina poté opticky vyrovnala hru a častěji držela míč. Do šancí se však prakticky nedostávala. Za zmínku stojí 17. minuta, kdy rohový kop na první tyči nebezpečně prodlužoval Rabušic, ovšem situace k vyrovnání nevedla. Naopak hosté byli velmi efektivní. Ve 29. minutě se Wermke prosadil na levé straně, narazil si Táborský a poté z hranice vápna technickou střelou obstřelil Rakovana – 0:2. V 32. minutě se po křídelní kombinaci Dvořáka a Hronka k zakončení před brankou neúspěšně natahoval Rabušic. Chybělo mu jen velmi málo, aby skóroval do odkryté branky. Jihlavští se gólové radosti dočkali až v závěru prvního poločasu, kdy Hronek do křídla uvolnil Nového, jehož centr Dvořák hlavičkoval do břevna a následný odražený míč bez potíží uklidil do sítě Rabušic – 1:2.

Jak Jihlava skončila první, tak začala druhý poločas. Ve 47. minutě se na pravém křídle prosadil Ikaunieks a před branku předložil střílený přízemní centr, který gólman Staněk nezachytil a Rabušic pohodlně vyrovnal - 2:2. Dynamo však dokázalo velmi rychle odpovědět a strhnout vedení zase na svou stranu. V 50. minutě centr Wermkeho zakončil na malém vápně důrazný Matějka – 2:3. V 57. minutě se střelou z 30 metrů pokusil vyrovnat Nový, ale českobudějovický gólman byl na místě. Srovnání stavu a hattricku byl blízko v 67. minutě Rabušic. Popović mu posunul balón do vápna, Rabušic se prosadil přes stopera a vypálil. Trefil však pouze tyč! O dvě minuty později mohli hosté zvýšit své vedení, když z pravé strany předložil Wermke do vápna balon nabíhajícímu Peškovi, těsně před budějovickým záložníkem odkopl míč mimo vápno vracející se Fulnek. V 77. minutě zpoza vápna vypálil Ikaunieks a gólman Staněk jeho ránu s obtížemi vyrazil před sebe. Následně se pokoušel zakončit Rabušic, technický pokus z jeho kopačky Čermák hlavou prodloužil na roh. Více šancí si už Vysočina přes koncentrovanou obranu Dynama vytvořit nedokázala. Naopak v poslední minutě se musel Hanuš pořádně natáhnout, aby skvěle vyrazil krásnou střelu Peška.

Utkání proti Českým Budějovicím hodnotí novopečený otec a střelec dvou branek Michael Rabušic - na Youtube kanálu Ježour TV

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu